题目内容

【题目】根据所提供的语篇内容,用方框中所给出的词填空,使短文意思通顺、正确、连贯。方框中有两个词是多余的。

ask,busy,how,work,see,bad,lunch,order,for,it,what,breakfast

Mr. Clark works in an office. His home is far from his office and he is very1every day. So he has no time to have2at home. Usually he goes to a Chinese restaurant3lunch. The food there is good and he enjoys4very much.

One day after5, Mr. Clark went out to have lunch. He6a new restaurant. It was quiet because there was no one in it. Mr. Clark went in and7some food.

The food was really8. Mr. Clark was not happy and said to the waitress, “9could you give me such food? Go and10your manager to come here!”

The waitress said, “Sorry, sir. Our manager went out to have lunch”

【答案】

1busy

2lunch

3for

4it

5work

6saw

7ordered

8bad

9How

10ask

【解析】

本文讲述了克拉克先生中午在一家新开的餐馆吃午饭,结果他觉得食物太难吃了,想要服务员去喊他们的经理来。但是被告知他们的经理出去吃午饭了。

1busy

句意:他的家离办公室非常远,他每天非常忙。根据So he has no time to have___2___at home.可知他没时间在家吃午饭,因此他非常忙,故为busy。

2lunch

句意:所以他们没有时间在家吃午饭。根据His home is far from his office可知他家离办公室非常远,因此他没有时间在家吃午饭,have lunch吃午饭,故为lunch。

3for

句意:他经常去一家中餐馆吃午饭。此处表示目的,故用介词for。

4it

句意:那里的食物很好,他非常喜欢它。此处代指不可数名词the food,故用代词it。

5work

句意:一天下班后,克拉克先生出去吃午饭。根据Mr. Clark went out to have lunch. 可知此处表示要去吃午饭,应是在下班后,after work下班后,故为work。

6saw

句意:他看见一家新的餐馆。根据It was quiet because there was no one in it.可知此处表示看见了一家餐馆,根据was可知此处用一般过去时,故为saw。

7ordered

句意:克拉克先生进去了,点了一些食物。根据went in可知他进了餐馆,应是点菜,根据went可知此处用一般过去时,故为ordered。

8bad

句意:那个食物真的非常难吃。根据Mr. Clark was not happy可知克拉克先生不高兴,应是食物不好吃,作为系动词was的表语,故用形容词,故为bad。

9How

句意:你怎么能给我这样的食物?此处是特殊疑问句,故用疑问词How。

10ask

句意:去让你们的经理来这里。ask sb to do sth让某人做某事,此处是祈使句,故谓语用动词原形,故为ask。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容回答问题
What do you think is the most common illness? Do you get ill sometimes? We are lucky to live now because there are lots of medicines to make people better.
The most common illness in the world is the cold.It often begins with a sore throat.Then you sneeze and your nose runs.You usually have a headache,too.Often you cough later.It's not a very bad illness but you can feel quite ill.
There isn't a cure(治愈)for a cold but you can take medicines to make you feel better.For instance aspirin(阿司匹林)can stop your headache.It is good to rest and to drink a lot of water,too.A doctor once said to me,“With the proper medicine a cold will last for seven,days.With no medicine it will go on for a whole week!”
Where does our medicine come from? A long time ago people knew that some plants made them feel better.They ate the leaves,the roots,the I fruit or the seeds of those plants.For instance the juice of lemons makes a sore throat feel better.
In modern times scientists have looked at these plants and found out which chemicals(化学物质)are in them.Many of our medicines today are made from those chemicals.
There are some illnesses which we can't cure yet.And nobody has found a cure for old age.But because of modern medicines most people now live longer than their grandparents.
(1)How does a cold often begin?
(2)Can aspirin stop a headache?
(3)How long does a cold usually continue?
(4)What kind of juice makes a sore throat feel better?
(5)What are many of our medicines today made from?

【题目】阅读下面短文,从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
B
Even though I just had lunch not long ago, I was felling hungry again. I went to the kitchen to look for something to eat. That was when I discovered the pudding in the fridge. It was made from milk, sugar, eggs and fruits, and it looked so yummy. I noticed that there was only one left.
I was putting the pudding on a plate when my brother came into the kitchen. He found the pudding and asked for it. "It's mine! I was the only one who found it!" I shouted. "You are my elder brother. You should give it to me!" said he. Then he started pulling the plate towards himself and I did the same.
Suddenly, the plate moved to one side and the pudding slipped out of the plate. It landed on the floor and turned into a yellow mess. My brother and I both looked at each other, feeling amazed and disappointed at the same time. It was such a waste!
To my surprise, Ollie, our pet dog, walked over to the mess on the floor. It began to lap up the pudding happily. Within minutes, the mess on the floor was gone. Ollie licked * its lips when it was done.
After watching Ollie finishing the whole pudding by itself, we realized how foolish we had been. If both of us had shared the pudding, we would both have got to eat half of it. It was because of our greed* that we ended up with nothing. That day, my brother and I learnt a good lesson.
(1)The writer's brother thought he should get the pudding because _____.
A.he found it by himself
B.he made it by himself
C.he was hungrier
D.he was younger
(2)What do the underlined words "lap up" in Paragraph 4 probably mean in the passage?
A.share
B.move
C.eat
D.pull
(3)Which of the following is TRUE about the lesson the writer learned according to the passage?
A.The writer and his brother were foolish.
B.They should share, not be greedy.
C.It was wrong to keep a pet dog.
D.The pudding was not yummy.

【题目】 “Mom, I'm bored,” said Jason. “There is nothing to do.” “You can clean your room,” said Mom. “That's not fun.” It was only the second week of summer vacation. It was still too cold to go to the pool, and Jason was tired of watching TV. His friends were away on vacation, and even his dog, Riley, was being lazy.

Mom was getting ready to go downtown to the food kitchen to help out. She volunteered to serve lunch to people that weren't as lucky as Jason. “Why don't you come with me to the food kitchen and help out?” Mom asked. “I don't know anything about working at a food kitchen,” said Jason. “You just watch me, and then you will see how to serve the food.” said Mom.

It was time to go, and Jason was excited to try working in the food kitchen. He watched his mom put some turkey and mashed potatoes on a plate. She then passed the plate to the next lady, and she put some green beans and bread on the plate. “I can do that,” thought Jason. One of the volunteers left early, so Jason took over her spot in the serving line. He was in charge of(负责) putting salad on the plates. He served twenty-five people that day. “That was great!” said Jason. Jason was so excited and really enjoyed his day at the food kitchen. He couldn't wait to get home and tell his dad about how much fun he had. “Jason, that was a nice thing you did today. You helped many people who aren't as lucky as you to have a hot meal,” Mom said. “I am so proud of you!”

Jason went to bed that night thinking about the food kitchen. “I am going to help out again,” he thought. Jason made some new friends, and he didn't even know they lived so close to him in town! The best part was how good Jason felt inside.

1At first Jason felt bored because ________.

A.his dog was lazyB.no one went to the pool

C.he had nothing fun to doD.he had to clean his room

2In the food kitchen, Jason's mom volunteered to ________.

A.sell foodB.make soupC.clean upD.serve lunch

3Jason was ________ about working in the food kitchen.

A.sorryB.excitedC.sadD.relaxed

4What can we learn from the story?

A.Helping out is fun.B.Seeing is believing.

C.Learning to cook is important.D.Making friends is necessary.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网