题目内容

【题目】

New research suggests that growing trees and other plants near factories could reduce pollution by almost one- third.

More plant life may even cost less and be more effective (有效的) than technology designed to cut pollution, a new study found. Researchers collected data about air pollution and plant life in 48 cities. They studied public records from every city.

The researchers knew that trees and plants are taking in large amounts of harmful air. So they tried to find out whether new plants could reduce air pollution.

The study tried to show how this vegetation (植被) could reduce the pollution, including the production of energy from coal, oil and gas. The researchers found that growing plants, where possible, could cut air pollution by about 27 percent in the areas studied. They also found that in 75 percent of the areas, it would cost less to use plants and trees to reduce air pollution than to add new air cleaning technology.

"The fact is that traditionally, especially as engineers, we don't think about nature," Dr. Bakshi, said. "We just focus on putting technology into everything."

"To solve air pollution problems, people need to start learning from the nature and respecting it," Bakshi said. He added that nature-based methods could result in "win-win" solutions that save money and are better for the environment.

The study couldn't tell which kinds of trees or plants would be best at reducing air pollution. But Bakshi said they might make a difference in air quality, so further study is needed.

The researchers said that more trees and plants could help lower air pollution levels in both cities and rural areas. However, success rates (比率) would be different depending on how much land can be used and its air quality levels.

1The researchers found that plants were ________ air cleaning technology.

A.better thanB.worse thanC.as cheap asD.as good as

2Most engineers think ________ is more important in reducing air pollution.

A.natureB.costC.locationD.technology

3What do "win-win" solutions refer to in Paragraph 6?

A.Building more factories to develop technology.

B.Reducing air pollution with less money.

C.Saving more money by developing technology.

D.Developing technology and reducing pollution.

4What can we learn from the passage?

A.1/3 of the pollution can be reduced by technology.

B.The study has found out the most effective plants.

C.Plants improve the air quality in cities and the country.

D.Air quality levels mainly decide the success rates.

【答案】

1A

2D

3B

4C

【解析】

文章主要讲了新的研究发现种植树木和其他植物可以减少空气污染。这种方式既省钱有对环境有好处,可以得到双赢的结果。

1

细节理解题。由文中第二段第一句提到“More plant life may even cost less and be more effective than technology designed to cut pollution”和减少污染的技术相比,植物花费少并且更加有效率,得出绿植比净化空气的技术更好,故选A

2

细节理解题。从文中第五段第一句“... we don’t think about nature, ... we just focus on putting technology into everything.”可知,他们关心的是技术,故选D

3

词义猜测题。由划线部分后面“that save money and are better for the environment”可知,这里是对前面词的解释,这种方法既省钱也能对环境有益,所以“win-win” solutions指的是“双赢”即用更少的钱减少污染,故选B

4

细节理解题。A选项定位文中第一句话“growing trees and other plants near factories could reduce pollution by almost one-third”种植树木和植物可以减少 1/3 的污染,并非科技减少,因此A错误;B选项中定位文中倒数第二段的第一句“The study couldn’t tell which kinds of trees or plants would be best at reducing air pollution.”得出目前还未发现可以最有效减少污染的绿植,因此B错误;D选项定位文中最后一句话“success rates would be different depending on how much land can be used and its air quality level.”得出成功率由土地利用的多少和空气质量共同决定,并非完全由空气质量决定, 因此D错误;C选项定位文中最后一段第一句 “… could help lower air pollution level in both cities and rural areas”得出绿植在城市和农村都可减少空气污染,提高空气质量,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Beijing Opera is also called Peking Opera. It came into being after 1790 when the famous four Anhui opera troupes(戏班) came to Beijing. Its music and singing (唱腔) come from Xipi and Erhuang in Anhui and Hnbei. Its costumes are all fascinating and artistic. It is the highest expression of the Chinese culture. It's full of famous stories, beautiful facial paintings, and wonder gestures and fighting. This kind of opera is very popular with Chinese people. There are four main roles in Beijing Opera: Sheng, Dan, Jing and Chou. Sheng is the leading male (男性) actor. For example. a Wusheng is a soldier or fighter Xiaosheng is a young man. A Laosheng is an old man Dan is the female(女性)role. Jing, mostly male, is the face-painted role and Chou is the comedy actor or clown. Stories in Beijing Opera are very interesting. Some of them are from the history book, but most of them are from the literature, especially famous novels. The people in the story usually have some disagreements. They become angry and unhappy. They are sad and lonely,

Sometimes they are nervous and worried. Then they find a way to make peace. The stories usually end with happiness and laughter and people are all happy in the end.

1Beijing Opera's singing is from _______.

A.Anhui and HubeiB.Beiiing and AnhuiC.the history book

2The second paragraph(%%)of the reading is about the ______ of Beijing Opera.

A.storiesB.rolesC.paintings

3From the reading, we know the role Chou most probably has a(n) ______feature.

A.honestB.funnyC.dull

4Which of the following is the role Sheng?

A.B.C.

5Which of the following statements is TRUE?

A.Peking Opera is full of different gestures.

B.There are only four roles in Beijing Opera.

C.Beijing Opera is the most popular in the world

【题目】

How did the sea horse get its name? It’s not hard to guess.The top half of the fish looks like a small horse.

Sea horses live in warm ocean waters all over the world. There are 32 different kinds of sea horses. Their sizes are quite different from one inch long to about one foot long. Because their fins are small, sea horses swim very slowly. They keep safe from other fish by hiding in plants and grasses. They can also change colours to keep themselves safe. Sea horses feed on live food, such as tiny shrimps. A sea horse has no teeth, so it eats the shrimp whole.

A sea horse keeps the same mate for its whole life, unlike most kinds of fish. And it’s the male sea horse, not the female, which gives birth to baby sea horses. How does this happen? Baby sea horses start out as eggs, which come from the female’s body. But the female places the eggs in the male sea horse’s pouch (育儿袋). The male carries the eggs for about three weeks until they hatch (孵化).

The number of sea horses is becoming smaller. Why is this happening? Some places where sea horses once lived have been filled in to make new land. Also, many sea horses are caught and kept in aquariums (水箱) where they can’t live long. The best place for a sea horse is the ocean. There it can find a mate and bring new sea horses into the world.

1Sea horses do the following things except________to keep themselves safe from other fish.

A.changing coloursB.changing sizes

C.hiding in plantsD.hiding in grasses

2What does a female sea horse do with her eggs?

A.She carries the eggs for about three weeks.

B.She hatches them under the water by herself.

C.She places them in the male sea horse’s pouch.

D.She hides them in plants and grasses in the water.

3What is the best title of the passage?

A.Father Sea HorsesB.All About Sea Horses

C.Kinds of Sea HorsesD.How Sea Horses Grow

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网