题目内容

【题目】 Welcome to Oasis Mall! We offer shoppers an excellent shopping experience. With all kinds of stores, the mall has something for everyone. Here is the map of the ground floor of Oasis Mall.


1Centrepoint is on the ________ of Oasis Mall.

A.ground floorB.second floorC.third floorD.fourth floor

2According to the map, which of the following statements is NOT true?

A.Centrepoint may be a popular fashion place for ladies.

B.Carrefour Market is open from 7 a.m. to 9 p.m.

C.If shoppers enter Oasis Mall from the main entrance, they will find Fun City on their left.

D.E-max sells top-class brands only.

【答案】

1A

2D

【解析】

绿洲购物中心是一个大型的购物商场,这里有各种各样的商店。这篇短文是绿洲购物中心一层的地图,介绍了几个特色的商店。

1

细节理解题。根据短文中“Here is the map of the ground floor of Oasis Mall.”可知,文章介绍的是绿洲购物中心一层的几个商场,Centrepoint就在这个地图上,所以它在一层。故选A

2

推理判断题。根据Centrepoint中“Here you will find make-up, clothing, shoes, etc. Centrepoint provides a single fashion place for shoppers”可知A符合文意;根据Carrefour Market中“Everyday 7 a.m.-9 p.m.”可知B符合文意;根据图示可知,如果从绿洲购物中心的正门进入,Fun City在购物者的左边,C选项符合文意。根据图示中对E-max的介绍中“E-max sells over 100,000 products and more than 300 top-class brands”可知,E-max不只卖顶级品牌,D选项不符合文意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many of us have had this annoying experience: You are waiting at a bus station when someone nearby begins to smoke. You move away, but there isn’t much you can do about it.

In Beijing, a new law is set to fight against smoking. A new anti-smoking regulation(管理条例)took effect on June 1st in Beijing. It is regarded as “China’s toughest(强硬的)ever” tobacco control regulation. Smoking isn’t allowed in all indoor public places, including on public transportation.

People who break the rules will be fined up to 200 yuan.

Smoking in school is specifically mentioned in this regulation. Teachers cannot smoke in front of students in primary and middle schools. Schools should also help students quit smoking and tell them about the bad effects. It can cause many diseases, such as cancer, lung and heart problems.

To get everybody involved(参与)in the movement, Beijing has set up a report hotline(12320) and Wechat account(Smoke-free Beijing). People can send photos to report smokers. The public is also invited to vote(投票)on anti-smoking gestures on Wechat. Until now, an image(形象)of a girl covering her nose with her right hand has got more than one million votes, making it the most popular gesture.

China is not the only country fighting smoking. In March 2004, Ireland became the first country to introduce a ban(禁令)on smoking in workplaces and public areas. Many countries, including English and the US, then followed.

1A new regulation which fights against smoking took effect________ in Beijing.

A.on June 1B.in March

C.only in schoolD.only on public transportation

2The underlined word “quit” in paragraph 3 probably means ________.

A.give outB.give up

C.lose themselves inD.be found of

3From the passage, we know ________.

A.people who break the rules will be fined up to 200 yuan

B.teachers can smoke in front of students only in middle schools

C.Ireland became the first no smoking country in 2014

D.Beijing has set up a report hotline 12369 to get everybody involved the movement

4On Wechat, which anti-smoking gesture is the most popular?

A.B.C.D.

5What’s the best title for the passage?

A.Anti-smoking Gestures.B.The Harm of Smoking.

C.Smoke Less.D.Saying No to Smoking.

【题目】

New research suggests that growing trees and other plants near factories could reduce pollution by almost one- third.

More plant life may even cost less and be more effective (有效的) than technology designed to cut pollution, a new study found. Researchers collected data about air pollution and plant life in 48 cities. They studied public records from every city.

The researchers knew that trees and plants are taking in large amounts of harmful air. So they tried to find out whether new plants could reduce air pollution.

The study tried to show how this vegetation (植被) could reduce the pollution, including the production of energy from coal, oil and gas. The researchers found that growing plants, where possible, could cut air pollution by about 27 percent in the areas studied. They also found that in 75 percent of the areas, it would cost less to use plants and trees to reduce air pollution than to add new air cleaning technology.

"The fact is that traditionally, especially as engineers, we don't think about nature," Dr. Bakshi, said. "We just focus on putting technology into everything."

"To solve air pollution problems, people need to start learning from the nature and respecting it," Bakshi said. He added that nature-based methods could result in "win-win" solutions that save money and are better for the environment.

The study couldn't tell which kinds of trees or plants would be best at reducing air pollution. But Bakshi said they might make a difference in air quality, so further study is needed.

The researchers said that more trees and plants could help lower air pollution levels in both cities and rural areas. However, success rates (比率) would be different depending on how much land can be used and its air quality levels.

1The researchers found that plants were ________ air cleaning technology.

A.better thanB.worse thanC.as cheap asD.as good as

2Most engineers think ________ is more important in reducing air pollution.

A.natureB.costC.locationD.technology

3What do "win-win" solutions refer to in Paragraph 6?

A.Building more factories to develop technology.

B.Reducing air pollution with less money.

C.Saving more money by developing technology.

D.Developing technology and reducing pollution.

4What can we learn from the passage?

A.1/3 of the pollution can be reduced by technology.

B.The study has found out the most effective plants.

C.Plants improve the air quality in cities and the country.

D.Air quality levels mainly decide the success rates.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网