题目内容

【题目】短文填空。(每空2分,共16分)

根据下面短文内容,在空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。

Microsoft founder(创建者) Bill Gates has talked about 【1】 to be a good parent, saying that 13 is a right age for a child's first mobile phone.

The 57-year-old father of three said on the Today show that his children Jennifer and Rory were not allowed to have their 2 phones until their 13th birthday and his youngest daughter Phoebe is still 3 for one.

“We've made a rule in our family that it's 13 when you get a phone.” He also said as a result his child often returned 4 from school complaining, “All the other kids have one, I'm the only student 5 it, it's so embarrassing(令人尴尬的).”

Bill Gates 6 said that they want to raise(抚养)their three children as usually as possible. It is said that their kids have to do 7 at home and can’t get much money.

In 2010 Mr. Gates said that he wanted to give most of his money 8 instead of handing it down, “That wouldn't be good either for my kids or society,” he said.

【答案】

【1】how

【2】own/mobile

【3】waiting

4home

5without

【6】also

【7】housework/chores/something

【8】away

【解析】

试题分析:本文为一篇说明文。微软公司的创始人比尔·盖茨认为:孩子只有到13岁以后才能使用手机。本文通过一些类似的例子说明了比尔·盖茨教育孩子的办法。

【1】句意:比尔盖茨谈论了怎样成为好父母根据句意,故填how

【2】句意:有三个孩子的57岁的老父亲说他的孩子们不允许有自己的手机直到十三岁生日的时候此题考查形容词,根据句意,故填own/mobile

【3】句意:他最小的女儿也仍然在等待着手机根据句意,故填waiting

4句意:他说结果他的孩子经常从学校的抱怨中回家此题考查固定短语return home返回到家。根据句意,故填home

5句意:所有的学生都有一个手机,我是唯一一个没有手机的,我很尴尬此题考查介词without没有,根据句意,故填without。

【6】句意:比尔盖茨还说他们想要尽可能平常地抚养他的三个孩子。此题考查副词,根据句意,故填also。

【7】句意:据说他们的孩子不得不在家做家务。此题考查固定短语do housework做家务。根据句意,故填housework/chores/something。

【8】句意:2010年,他说他想要把绝大部分的钱都捐赠出去。此题考查固定短语give away捐赠。根据句意,故填away。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

Fire was discovered many thousands of years ago. The first time humans saw fire was probably when a tree was destroyed by lightning (闪电).

Humans soon learned how to make fire. They probably made the first fire by rubbing (摩擦) two sticks together.

Fire was very important to humans. They needed to keep warm at night. They used fire to cook food. They used fire to keep enemies and wild animals away. In some parts of the world fire was used to send messages. The Indians in America, for example, used fire to make smoke as a message. In some other countries people lit fires to warn their friends of dangerous message. In some other countries people lit fires to warn their friends of danger.

Fire was also used to give light. Before the invention of the oil lamp(灯), humans burned sticks to get light.

One man even used fire to tell the time. He invented a candle clock. He made a candle that took exactly twelve hours to burn. Then he marked this candle in twelve equal(相等的) parts. He lit the candle and could tell the time by counting the number of parts left of the burning candle. But the candle clock did not always work well. If there was a wind blowing on the candle, it burned too quickly.

A. 根据短文内容简要回答问题。

【1How did Indians in America use fire?

_____________________________________________________________________

【2】What happened to the candle if there was a wind blowing on it?

_____________________________________________________________________

B. 将短文中划线的句子译成汉语。

【3】_________________________________________________________________

【4】_________________________________________________________________

C. 请给短文拟一个适当的英文题。

【5】_________________________________________

【题目】If people are so tired, they will fall asleep almost anywhere. We can see there are people sleeping on the bus or train on their1 home from work in the evenings. A man is2the newspaper, and seconds later it seems that he is trying to eat it. Or he will fall asleep on the shoulder of the stranger 3next to him. Another short sleep goes on in the lecture hall where a student will start snoring(打鼾) so 4 that the professor has to ask another student to shake the sleeper awake. A more embarrassing(尴尬) situation happens when a student starts falling into sleep and the weight of the head pushes(推) the arm off the 5 , and the movement carries the rest of the body along. The student wakes up on the floor with no 6 of getting there. The worst time to fall asleep is when 7 . Police reports are full of accidents that happen when people fall into sleep and go off the road. If the drivers are 8 , they will not be seriously hurt. One woman's car, for example, went into the river. She woke up in four feet of 9 and thought it was raining. When people are really 10 , nothing will stop them from falling asleep--no matter where they are.
(1)A.way B.route C.path D.road
(2)A.buying B.selling C.looking D.reading
(3)A.lying B.waiting C.talking D.sitting
(4)A.bravely B.happily C.loudly D.carelessly
(5)A.sofa B.desk C.shoulder D.book
(6)A.sense B.memory C.feeling D.dream
(7)A.thinking B.working C.walking D.driving
(8)A.lucky B.awake C.clever D.strong
(9)A.ground B.water C.grass D.bush
(10)A.lonely B.lonely C.tired D.lazy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网