题目内容

【题目】 Sounds are everywhere. You have two cool parts ears on your body that can let you hear the sounds.

The ear is made up of three different parts: the outer ear, the middle ear and the inner ear. These parts all work together so you can hear sounds.

The outer ear is the part that you can see. It moves the sound waves(波浪) to the part of the ear inside the head. Inside your ear, you have an eardrum(耳膜). The eardrum is a thin piece of skin. Sound waves push against the eardrum. This makes the eardrum vibrate. When it vibrates, it moves its tiny bones. The bones help sounds move along to the inner ear. Then you can hear the sounds.

Ears are very useful. With the help of your ears, you can hear any sound. Maybe the sound is as quiet as your cat. Maybe it is so loud, like a plane flying by. Hearing is one of the most important senses, and it allows you to communicate, to learn and to enjoy things like music.

Believe it or not, your ears can help you keep balance. If there’s something wrong with your ears, you may fall down easily.

Therefore, ears should be protected well. We should protect our ears from loud noises in the daily life: When you listen to music with headphones on, make sure that the sound is not too loud. Remember to take breaks after listening for a while and let your ears have a good rest.

1What is the writer trying to do in this passage?

A.Refuse an invitation.B.Express feelings.

C.Introduce body parts.D.Communicate experience.

2The underlined word “vibrate” in the passage means “________”.

A.stopB.shakeC.jumpD.ring

3The writer gives ________ pieces of advice on how to protect the ear.

A.twoB.threeC.fourD.five

4What can we know from the passage?

A.The inner ear is a thin piece of skin.

B.Your two ears can keep your balance.

C.You should always wear your headphones.

D.Your ears allow you to communicate with cats.

5What’s the best title for this passage?

A.Hearing SenseB.Find the Sounds

C.Loud NoisesD.Know Our Ears

【答案】

1C

2B

3A

4B

5D

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了耳朵这一人体部位及其重要性。

1

题意:作者在这篇文章中试图做什么?

推理判断题。根据原文开篇You have two cool parts — ears on your body that can let you hear the sounds可知,作者将在本文中对耳朵这一人体部位进行介绍。C选项Introduce body parts“介绍人体部位”符合题意,故选C

2

题意:文中画线单词“vibrate”意为________

词句猜测题。根据原文Sound waves push against the eardrum. This makes the eardrum vibrate可知,声波冲击耳膜,这会造成耳膜震动。故“vibrate”有“震动”之意。B选项shake“震动”符合题意,故选B

3

题意:关于如何保护耳朵,作者给出了________条建议。

细节理解题。根据原文When you listen to music with headphones on, make sure that the sound is not too loud. Remember to take breaks after listening for a while and let your ears have a good rest可知,作者给出了两条建议,即戴耳机听音乐时,音量不要太大;听音乐一段时间后要让耳朵适当休息一下。A选项two2”符合题意,故选A

4

题意:从本文中,我们可以知道什么?

细节理解题。根据原文Believe it or not, your ears can help you keep balance可知,耳朵对人体平衡有着重要作用。B选项Your two ears can keep your balance“你的两只耳朵可以让你保持平衡”符合题意,故选B

5

题意:本文最佳标题是什么?

最佳标题。通读全文可知,本文是一篇说明文,介绍了耳朵这一人体部位及其重要性。D选项Know Our Ears“了解我们的耳朵”符合题意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 If you could choose, would you rather be a genius (天才) or a common person? This was the question our teacher asked us after we watched a movie called Gifted. In the movie, a girl named Mary shows amazing mathematical talent at the age of 7 and feels bored school. Her uncle Frank thinks that she should stay in her normal school. However, Mary's grandmother Evelyn believes that Mary is a genius who should be taught specially in mathematics.

The reason for their argument comes from Frank's sister. She too was a promising mathematician, but killed herself when Mary was six months old. She suffered from Evelyn's push throughout her life. Frank doesn't want the same thing to happen to Mary. After many talks and fights, Mary goes to stay with Frank and takes college-level courses while playing with kids her own age.

The story of this movie is simple, but the theme it ties to express is very controversial (有争议的). We can't say that Evelyn-style education is wrong. It can help gifted children to show their potential (潜力) the most. But a natural gift can sometimes be a kind of stress, as it can make children feel too different from kids their own age. Too much attention to their talent can make them feel lonely in the society and lead to mental health problems. Many historical geniuses, including English mathematician Sir Isaac Newton and English writer Virginia Woolf, had similar problems. I'm glad that by the end of the movie, Mary finds a way to balance her talent and her childhood.

根据短文内容,回答下列问题。

1What was the name of the movie?

_____________________________________________________________

2How old was Mary when her aunt killed herself?

_____________________________________________________________

3How may Mary feel under the stress of being a genius according to the passage?

_____________________________________________________________

4Who are the geniuses mentioned(提到) in the passage?

_____________________________________________________________

5Did the movie have a happy ending?

_____________________________________________________________

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

Typhoons in the northern part of the world have girls’ names. Sometimes they have very beautiful names. Rose is a pretty name but there was nothing pretty about Typhoon Rose. It was the worst typhoon to hit Hong Kong in fifty years.

It began to rain on the morning of Monday, August 16th, 1971. At ten o’clock in the morning, Typhoon Rose was still 130 miles away but the wind was already blowing people’s umbrella away. The wind became stronger and stronger. The typhoon shelters(避难所) were soon full of boats. Ships that were too big to go inside the shelters put down more anchors(锚). Some very big ships went out to sea. It is safer for a big ship to be at sea in a typhoon because it cannot be blown onto rocks. Kai Tak Airport closed. No planes were able to take off or land. At 9:00 in the evening, all the lights went out. No one slept well that night. It was difficult to sleep in such bad weather.

In Typhoon Rose, more than one hundred people died. 229 people were hurt and 66 of these had to go to hospital. 1,500 lost their homes. The people of Hong Kong will remember Typhoon Rose forever.

1Typhoon Rose was the worst typhoon to hit _________ in 50 years.

2When the wind became stronger and stronger, the typhoon shelters were_________with boats.

3It was not easy for people _________ in such bad weather when Typhoon Rose came.

4In Typhoon Rose, more than 100 people died and 1,500_________.

5The people of Hong Kong will never_________Typhoon Rose.

【题目】 One day Madison's teacher found her sitting alone at lunch, looking sad and upset. She could hardly eat the butter sandwich that she usually couldn't wait to eat. "What's the matter, Madison?" the teacher asked. Later that afternoon, Trey was standing alone by the basketball court after school. Trey's mom asked him why he didn't go to play with Zack and Steve, who were shooting hoops. He told his mom that he just didn't feel like it, so they walked home.

But the truth was that Trey and Madison were facing the same problem: They both felt left out, and their feelings were hurt, they felt lonely.

Madison was so sad that he didn't want to eat, and Trey was so mad that when he got home he slammed his bedroom door. The kids who had been their friends before weren't their friends all that time.

What can you do if you're feeling lonely? Let's read some kids' advice on how to deal with loneliness.

"Take something to school and if someone asks to play with you, say yes. They might ask you to play with them next time." (Caleb)

"Listen to music or learn to play an instrument." (Rizwan)

"Help mom or Dad to do jobs. You'll have someone to talk to and you'll learn how to do things when you grow up" (Natalia)

"Talk about it with other people who do the same things, and then you can be friends" (Sean)

1How did Madison look at lunchtime?

_____________________

2What was Trey doing while his friends were playing basketball?

_____________________

3What was the problem that both Madison and Trey were facing?

_____________________

4By whom are the pieces of advice given?

_____________________

5What does Natalia advise kids to do to deal with loneliness?

_____________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网