题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

Typhoons in the northern part of the world have girls’ names. Sometimes they have very beautiful names. Rose is a pretty name but there was nothing pretty about Typhoon Rose. It was the worst typhoon to hit Hong Kong in fifty years.

It began to rain on the morning of Monday, August 16th, 1971. At ten o’clock in the morning, Typhoon Rose was still 130 miles away but the wind was already blowing people’s umbrella away. The wind became stronger and stronger. The typhoon shelters(避难所) were soon full of boats. Ships that were too big to go inside the shelters put down more anchors(锚). Some very big ships went out to sea. It is safer for a big ship to be at sea in a typhoon because it cannot be blown onto rocks. Kai Tak Airport closed. No planes were able to take off or land. At 9:00 in the evening, all the lights went out. No one slept well that night. It was difficult to sleep in such bad weather.

In Typhoon Rose, more than one hundred people died. 229 people were hurt and 66 of these had to go to hospital. 1,500 lost their homes. The people of Hong Kong will remember Typhoon Rose forever.

1Typhoon Rose was the worst typhoon to hit _________ in 50 years.

2When the wind became stronger and stronger, the typhoon shelters were_________with boats.

3It was not easy for people _________ in such bad weather when Typhoon Rose came.

4In Typhoon Rose, more than 100 people died and 1,500_________.

5The people of Hong Kong will never_________Typhoon Rose.

【答案】

1Hong Kong

2filled

3to sleep

4lost their homes

5forget

【解析】

这篇短文主要讲述了香港最严重的一次台风玫瑰台风,给人们的生命和财产造成了巨大的损失,香港人们永远不会忘记这场灾难。

1

根据文中的句子“It was the worst typhoon to hit Hong Kong in fifty years.”可知五十年前的台风袭击的是香港。故答案为Hong Kong

2

根据文中的句子“The typhoon shelters(避难所) were soon full of boats.”可知台风避难所很快挤满了船只。根据题目中空格后的with与空格前的were,可联想到“fill…with”与句中的“be full of”同义。从题目的形式上看,本句应该用被动语态。根据一般过去时的被动语态的构成“was/were+及物动词的过去分词”,主语The typhoon shelters是复数,所以可以写成The typhoon shelters were filled with boats。故答案为filled

3

根据文中的句子“No one slept well that night. It was difficult to sleep in such bad weather.”可知在这种恶劣的天气里,人们睡觉是很困难的。It was difficult for people to sleep in such a bad weather.故答案为to sleep

4

根据文章的句子“In Typhoon Rose, more than one hundred people died. 229 people were hurt and 66 of these had to go to hospital. 1,500 lost their homes.”可知句中谈到了1500人失去了他们的家园。故答案为lost their home

5

根据文章的最后一句“The people of Hong Kong will remember Typhoon Rose forever.”句中谈到了香港的人们会永远记得台风玫瑰。结合问题,结合问题中的never,可知本文的最后一句话与“香港人永远不会忘记台风玫瑰。”同义。对应的英文是:The people of Hong Kong will never forget Typhoon Rose.故答案为forget

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When your pen is broken, you think that's the end of its life. You throw it away. It then joins tons of other rubbish that is becoming a big problem in cities. This happens in other countries, too. Most Americans are making 7 pounds (3.17kg) of rubbish a day. So, an American makes about 102 tons of rubbish in a lifetime.

If you simply throw away that broken pen, it goes to a landfill (垃圾填埋场) and is buried with other rubbish. To prevent polluting the groundwater, workers cover the rubbish with soil and keep it dry. And your pen will stay there for a long time, without having further use. But it could have a better place to stay in -the recycling bin. Have you ever noticed the different colors of rubbish bins in the street? Many cities in China have been running a waste-sorting campaign (垃圾分类运动). "They divide rubbish into "recyclable waste" and unrecyclable waste". Recycling waste can save energy, reduce (减少) greenhouse gas and keep landfill space free for unrecyclable waste.

Take your pen as an example. At the recycling factory, its metal parts could be taken out and reused to make other things.

But according to the experts, recycling is not enough. Making less waste should be put in the first place. They think that the best thing to do is just to keep using your things for as long as you can.

1How much rubbish are most Americans making every day?

____________________

2How should we deal with broken pens in order to reuse them?

____________________

3What are the advantages of recycling waste?

____________________

4Which parts of the pen can be recycled?

____________________

5In the experts opinions, what should we do to make less waste?

____________________

【题目】 After nearly half a mouth, the Christmas letter finally was here in my hand. Yes, writing letters is how my friend in the US and I exchange our greeting every Christmas. People ask why not send our greetings on Facebook, or on Wechat _____________ , and by the way, it’ll save money. For me, writing letters is more of a _____________habit than a quirk(怪癖) in modem times. I, an experienced letter writer, can tell you what writing letters bring me more emotional(情感的) communication.

In fact, only parts of our emotions can be found. Some professors in California State University found that electronic products, like smart phones, can greatly _____________people in many ways. They probably stop people from shaking their inner. (内心的) feelings._____________modem communication,writing letters has more advantages. When we write our brain is given the chance to discover _____________between things we didn't see before. And we are forced to show our emotions fully.

If I am here to tell you why I love writing letters, one of the reasons would be something of the _____________— feeling of my band running through the pages, feeling of pen moving across the paper, and feeling of the smell of ink in the air.

It is believed that both your words and the letter itself can _____________you to express your feelings. Letters build a bridge between the writer and receiver. People _____________more when they receive messages in the form of a letter rather than any other media.

1A.completelyB.recentlyC.simplyD.exactly

2A.naturalB.boringC.crazyD.national

3A.controlB.improveC.leadD.influence

4A.Looking throughB.Suffering fromC.Compared withD.Faced with

5A.connectionsB.waysC.sightsD.problems

6A.soundB.touchC.tasteD.sight

7A.makeB.keepC.remainD.encourage

8A.feelB.experienceC.expectsD.present

【题目】 Sounds are everywhere. You have two cool parts ears on your body that can let you hear the sounds.

The ear is made up of three different parts: the outer ear, the middle ear and the inner ear. These parts all work together so you can hear sounds.

The outer ear is the part that you can see. It moves the sound waves(波浪) to the part of the ear inside the head. Inside your ear, you have an eardrum(耳膜). The eardrum is a thin piece of skin. Sound waves push against the eardrum. This makes the eardrum vibrate. When it vibrates, it moves its tiny bones. The bones help sounds move along to the inner ear. Then you can hear the sounds.

Ears are very useful. With the help of your ears, you can hear any sound. Maybe the sound is as quiet as your cat. Maybe it is so loud, like a plane flying by. Hearing is one of the most important senses, and it allows you to communicate, to learn and to enjoy things like music.

Believe it or not, your ears can help you keep balance. If there’s something wrong with your ears, you may fall down easily.

Therefore, ears should be protected well. We should protect our ears from loud noises in the daily life: When you listen to music with headphones on, make sure that the sound is not too loud. Remember to take breaks after listening for a while and let your ears have a good rest.

1What is the writer trying to do in this passage?

A.Refuse an invitation.B.Express feelings.

C.Introduce body parts.D.Communicate experience.

2The underlined word “vibrate” in the passage means “________”.

A.stopB.shakeC.jumpD.ring

3The writer gives ________ pieces of advice on how to protect the ear.

A.twoB.threeC.fourD.five

4What can we know from the passage?

A.The inner ear is a thin piece of skin.

B.Your two ears can keep your balance.

C.You should always wear your headphones.

D.Your ears allow you to communicate with cats.

5What’s the best title for this passage?

A.Hearing SenseB.Find the Sounds

C.Loud NoisesD.Know Our Ears

【题目】 John Flynn was born in Australia in 1880. His father was a schoolteacher. John studied hard and in 1911 he left the city of Melbourne and went to work in South Australia for the Presbyterian Church. The church wanted to help the sheep farmers who lived in the outback many kilometers from towns and cities. They built a number of small hospitals and found nurses to work there, but at that time there were only two doctors in all of South Australia.

One story Flynn often told was about Jimmy Darcy. One day, Jimmy had an accident on his farm so friends took him to see F.W. Tuckett, who worked at the post office at Halls Creek. It was a journey of 22 km. Tuckett was the only person in the area who knew anything about medicine. He tried to help but Jimmy was too ill. Tuckett finally talked by radio to a doctor in Perth, a city 1, 500 km away. The doctor took ten days to arrive. He travelled by car, by horse and on foot and when he arrived, Jimmy was dead. Flynn saw the planes could really help people in the outback. He wrote about his idea for a “Flying Doctor” in 1917, but it wasn’t until 1928 that a flying doctor actually took off. By the 1930s there was a Flying Doctor plane in every part of Australia.

1The underlined word “outback” means" a_________ place.

A.popularB.lonelyC.beautifulD.wonderful

2What was the problem in South Australia?

A.The nurses weren’t very good.B.There were no hospitals.

C.There weren’t enough doctors.D.There were too many people.

3What does Flynn tell us about Jimmy?

A.He know something about medicine.

B.He was a doctor.

C.He had an accident.

D.He wrote the book Flying Doctor.

4What do we know about the doctor from Perth?

A.He travelled too slowly to save Jimmy.

B.He had problems with his car.

C.He didn’t know the way to Halls Creek.

D.He saved Jimmy’s life.

【题目】 Ned wanted to escape (逃跑) from the Nautilus while we were in the Mediterranean. However, he had no chance. The submarine (潜水艇) mostly stayed deep under the water.

Between Sicily and Gibraltar, I saw many shipwrecks. Some of them were very old. Others were more recent. I thought about all the bad memories that these shipwrecks had brought to people. So many men had died! As it surfaced, I wondered where it would go next on this strange journey.

Ned Land came to my room. “Tonight!” he said. “Tonight?” I was not ready for this. “Tonight,” he repeated, “we are a few miles off the Spanish coast. It will be dark, and the wind is blowing in the right direction. You agreed, Dr. Aronnax, to escape with me. Remember your promise!” I said nothing. “At nine o’clock,” continued Ned Land, “I will go to the staircase with Conseil. You will wait in the library for our signal.” “The sea is far from calm,” I said. “Yes, but if we don’t go tonight, we will soon be too far from land!” I knew he was right.

At seven o’clock, I was so nervous that I felt sick. Only two hours to go! As I looked around, I saw that Captain Nemo’s bedroom door was open. The room was empty. I saw pictures of famous liberators like Abraham Lincoln and John Brown on the walls. Was Captain Nemo a liberator, too?

It was eight o’clock. I dressed in my waterproof clothes and boots and went to the dark library. I waited for Ned’s signal. Just then, the engines stopped and came to rest on the ocean floor.

The library door opened, and Captain Nemo entered. He told me that we were in Vigo Bay. A Spanish commander had burned his own ships there in 1702 to prevent the British Navy from taking a great deal of gold they were carrying. He took me to the window. The people working on the Nautilus were bringing the gold to the submarine. Now, I knew how Captain Nemo had become so rich.

“But of what use is all this gold to you?” I asked.

“It is of no use to me!” he replied, “but it can help people who are oppressed ( ).” He stopped. Perhaps he thought he had said too much. However, I now understood what those liberators meant to him.

Ned Land came to my room the next morning. “We were unlucky,” he said, “the Nautilus stopped just as we were about to escape. Perhaps we can try again tonight.” Early in the afternoon, the Nautilus surfaced. We went onto the board, but the land was already out of sight. Escape was impossible now.

1According to the passage, a “liberator” is a person who _______.

A.works as a national leaderB.works to free others

C.works to find hidden treasureD.works in the library

2Which of the following shows the right order of the story?

①The submarine passed many shipwrecks.

②The Nautilus moved away from Spanish coast.

③Captain Nemo knew the secret of the gold in Vigo Bay.

④Ned told Dr. Aronnax about the plan to escape.

A.③①④②B.①④③②C.③①②④D.①④②③

3What can we learn from the passage?

A.Captain Nemo helped people by getting gold from a Spanish commander.

B.Dr. Aronnax wasn’t willing to get away from the submarine Nautilus at all.

C.Sailing on the ocean must be dangerous and caused a large number of deaths.

D.Ned Land had got everything ready before he wanted to escape that night.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网