题目内容

【题目】 Do you want to know how busy students are in the United States?

Well, we are always busy. We have a lot of homework, but not as much as Chinese students. But we are not just busy working on our studies. As the saying goes, "All work and no play makes Jack a dull boy." First, we have after-school clubs. We finish school early, around 240 pm. Then we go to our clubs from 3 pm to 4 pm. There are several kinds of clubs, such as those for arts, sports and culture. I love after-school clubs because I can learn and make friends. Another kind of common after-school activity is playing on school sports teams. These teams train hard so they can win games against other teams during the competitive season.

I have a friend who is on a girls’ basketball team. It is basketball season now, so she trains every day after school from 3 pm to 8 pm. There is just a one-hour break. The school bands rehearsal(排练)is also held after school.

I am in a school band. We rehearse once a week every Monday from 4 pm to 7 pm. Finally, a lot of us do volunteer work on the weekends. We need 15 to 20 volunteer hours each semester in order to graduate. I often go to the food bank, which is a food donation organization, to work as a volunteer. I’m usually pretty tired after I finish volunteering each week. The work is sometimes boring, but I know I’m working for the good of society. So I enjoy it.

1Why does the author like after-school clubs?

A.Because she finishes school early.

B.Because there are different kinds of clubs.

C.Because she enjoys learning and talking with others.

D.Because she doesn’t have anything better to do.

2School sports teams train students hard to ________

A.keep them busy after school

B.help them socialize with each other

C.win games during the competitive season

D.help them get scholarships

3Which after-school activity is necessary for graduation?

A.Arts club.B.Sports team.C.School band.D.Volunteer activity.

4What is the main idea of the passage?

A.American students learn more than Chinese students.

B.There are better after-school activities in the US than in China.

C.School activities are popular in the world.

D.American students are busy with activities after school.

【答案】

1C

2C

3D

4D

【解析】

本文是一篇说明文,主要介绍了美国学生参加课外活动的相关情况。

1细节理解题。根据第二段“I love after-school clubs because I can learn and make friends”可知,作者喜欢课外活动的原因是能够学习和交朋友。故选C

2细节理解题。根据第二段最后一句“These teams train hard so they can win games against other teams during the competitive season”可知,校运动队刻苦训练,以便在竞争激烈的赛季中战胜其他队伍。故选C

3细节理解题。根据最后一段“We need 15 to 20 volunteer hours each semester in order to graduate”可知,美国学生每学期需要完成1520学时的志愿活动才能毕业。故选D

4主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍的是美国学生经常参加课外活动。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In some provinces of Canadapeople celebrate Family Day on the second Monday of February. It is a holiday that gives families the chance(机会)to_____together.

On Family Daymany people plan and take part in(参加)activities such as visiting art museumswatching moviesplaying games and holding partieswith their families. Some communities(社区)plan special public________too.

_____ the weather is usually very cold in Februarysome people______choose to stay at home. Hot chocolate and freshly made cookies are the most popular snacks for______. Other people use the long weekend as a chance to take a short winter breakor to travel to visit friends.

On Family Daymost people have a day off work or school. Many stores and supermarkets are ____but post offices may be open. Buses run______their usual timetables(时刻表).

Family Day was first________in AlbertaCanada in 1990.It was held to show the importance of family and home that were important to people in Alberta. LaterFamily Day was_______to other provincessuch as Ontario and Saskatchewan. British Columbia celebrated Family Day as a(n)_______for the first time in 2013.One of the reasons for introducing Family Day was that there were no holidays from New Year's Day to Good Friday(受难节).It was such a long time.

1A.workB.discussC.exerciseD.stay

2A.eventsB.secretsC.memoriesD.interests

3A.SoB.BecauseC.ButD.Although

4A.neverB.justC.everD.still

5A.herB.himC.usD.them

6A.enoughB.openC.closedD.free

7A.thanks toB.because ofC.instead ofD.according to

8A.heldB.controlledC.studiedD.borrowed

9A.createdB.continuedC.introducedD.admired

10A.successB.holidayC.weekendD.invention

【题目】 Qian Xuesen is known as “the father of China’s space program” and “the king of the rocket”. He was born in Shanghai on December 11th, 1911.

When he was 24 years old, Qian went to America for further study. After graduation, he worked in America for a few years, where his working conditions were better. In the early 1950s, he heard New China had been founded(成立)and there were few scientists like him in China. So he decided not to stay in America any longer. He succeeded in coming back to his motherland in 1955 though the American government tried to stop him.

In 1956, Qian Xuesen suggested setting up a special organization, which later became the leading organization for China’s rocket and air travel programs. In June 1964, China successfully created its first medium rocket(中型火箭). Qian also played an important role in developing China’s first man-made satellite(卫星). On April 24, 1970, “Dongfanghong-I” was successfully sent into the air.

Zhu Yilin, who was said to be the last student of Qian Xuesen, once said, “From Mr. Qian, I learned rich knowledge as well as the spirit and attitude that a scientist should have, especially his deep love for the motherland. Without that, he couldn’t have helped to develop science and technology when conditions in New China were too hard. Without that, he would not have made the great contribution(贡献)to rocket industry.”

Mr. Qian has been dead for ten years, but he will live in the memory of Chinese people forever.

1Why did Qian Xuesen decide to return to China?

A.Because he was not welcome in America in the 1950s.

B.Because New China was in need of scientists like him.

C.Because he could become well-known in China.

D.Because working conditions in China made it easier to develop rocket industry.

2When was “Dongfanghong-I” successfully sent into the air?.

A.In 1955.B.In 1956.C.In 1964.D.In 1970.

3What does Paragraph 3 mainly tell us?

A.The way Qian Xuesen tried to return to China.

B.The reason why a special organization was set up.

C.The role Qian Xuesen played in making the satellite.

D.The contribution Qian Xuesen has made to China.

4In Zhu Yilin’s opinion, what made Qian Xuesen work hard for China?

A.His attitude towards rocket industry.B.His rich knowledge.

C.His love for the motherland.D.His working experience.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网