题目内容
【题目】根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整.
A:Jeff, 【1】?
B:Yes, Mum. I finished my homework a few minutes ago.
A:But what are you doing now?
B:【2】, I just want to relax myself.
A:Is that also your homework?
B:Not really. But the video is well worth watching, I suppose.
A:You do? 【3】?
B:It’s about the Belt and Road("一带一路").【4】?
A:Yes, I have just heard something about that on the radio. Anyway, it may be a little bit hard for you to understand.
B:A little bit hard? You must be joking. In the video, the conversation between the father and the daughter explains the topic lively and clearly.
A:It does? Can I watch it with you?
B:【5】. I promise you’ll find it amazing and interesting.
【答案】
【1】have you finished your homework
【2】I am watching a video
【3】What is it about
【4】Have you heard anything about that
【5】Sure/ Of course
【解析】
本篇对话发生在Jeff和妈妈之间,主要介绍了关于“一带一路”的视频。
【1】句意:Jeff,你已经完成家庭作业了吗?
根据下文“Yes, Mum. I finished my homework a few minutes ago”可知,此处是询问Jeff是否已经做完家庭作业,考虑到对现在的影响,故用现在完成时,主语为第二人称,故将助动词have提前。故答案为have you finished your homework。
【2】句意:我正在看视频。
根据上文“what are you doing now”以及下文“But the video is well worth watching”可知,此处应用现在进行时表示“我正在看视频”。故答案为I am watching a video。
【3】句意:它是关于什么的?
根据下文“It’s about the Belt and Road”可知,此处是妈妈询问Jeff正在观看的视频是关于什么的,故用what提问,时态为一般现在时。故答案为What is it about。
【4】句意:你听说过关于它的事情吗?
根据下文“Yes, I have just heard something about that on the radio”可知,此处是Jeff询问妈妈是否听说过有关于“一带一路”的事,时态应为现在完成时。故答案为Have you heard anything about that。
【5】句意:可以/当然。
根据上文“Can I watch it with you?”可知,妈妈询问Jeff是否能一起观看视频,结合后文“I promise you’ll find it amazing and interesting”可知,Jeff应表示同意。故答案为Sure/ Of course。
【题目】 Zhou Yan, a Junior 3 students in Taiyuan, wishes he never got a mobile phone. Last week he went to see a doctor because his arms and fingers were in great pain, and he could not see very well. The doctor told him that he had“mobile phone disease”. A growing number of teenagers(青少年) are getting“mobile phone disease”because more and more people are using mobile phones.
Zhou got his mobile phone only five months ago. His mum bought it for him to use when he was out. But Zhou used it to send messages to his friends. He sent messages to them all the time, even after going to bed, Zhou started to do badly in the exams because he spent so much time playing with his mobile phone. His mum got very angry with him but Zhou Yan didn't stop playing with the mobile phone until his arms started to hurt, Yang Ling, a doctor, says that if someone uses his mobile phone too much, like Zhou Yan, he might get“mobile phone disease”.
If teenagers find their arms or fingers hurt, they should go to see a doctor as soon as possible. Yang Ling suggests teenagers should try to use their mobile phones less, especially at school They should try to have fun in other ways, such as reading and doing sports .
Information Card
The grade that Zhou Yan is in | 【1】 | |
The disease that Zhou Yan got | 【2】 | |
The time zhou kept his mobile phone | 【3】 | |
The symptom(症状) of the“mobile phone disease” | 【4】 | |
The doctor's suggestion on how to have fun for teenagers | 【5】 |