题目内容

【题目】根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整.

AJeff, 1?

BYes, Mum. I finished my homework a few minutes ago.

ABut what are you doing now?

B2, I just want to relax myself.

AIs that also your homework?

BNot really. But the video is well worth watching, I suppose.

AYou do? 3?

BIt’s about the Belt and Road"一带一路".4?

AYes, I have just heard something about that on the radio. Anyway, it may be a little bit hard for you to understand.

BA little bit hard? You must be joking. In the video, the conversation between the father and the daughter explains the topic lively and clearly.

AIt does? Can I watch it with you?

B5. I promise you’ll find it amazing and interesting.

【答案】

1have you finished your homework

2I am watching a video

3What is it about

4Have you heard anything about that

5Sure/ Of course

【解析】

本篇对话发生在Jeff和妈妈之间,主要介绍了关于“一带一路”的视频。

1句意:Jeff,你已经完成家庭作业了吗?

根据下文“Yes, Mum. I finished my homework a few minutes ago”可知,此处是询问Jeff是否已经做完家庭作业,考虑到对现在的影响,故用现在完成时,主语为第二人称,故将助动词have提前。故答案为have you finished your homework

2句意:我正在看视频。

根据上文“what are you doing now”以及下文“But the video is well worth watching”可知,此处应用现在进行时表示“我正在看视频”。故答案为I am watching a video

3句意:它是关于什么的?

根据下文“It’s about the Belt and Road”可知,此处是妈妈询问Jeff正在观看的视频是关于什么的,故用what提问,时态为一般现在时。故答案为What is it about

4句意:你听说过关于它的事情吗?

根据下文“Yes, I have just heard something about that on the radio”可知,此处是Jeff询问妈妈是否听说过有关于“一带一路”的事,时态应为现在完成时。故答案为Have you heard anything about that

5句意:可以/当然。

根据上文“Can I watch it with you?”可知,妈妈询问Jeff是否能一起观看视频,结合后文“I promise you’ll find it amazing and interesting”可知,Jeff应表示同意。故答案为Sure/ Of course

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The older I get, the more I learn that our quality of life doesn’t depend on what we’ve been given. Instead, our quality of life depends on what we choose to create. Every day, we are creating our life. We are choosing how to spend our time, what words to say out loud, and how to care for ourselves. And with all these choices, we are creating our life.

Creating a good life requires you to choose how you spend your time well. You should be doing things that give you pleasure or satisfaction. But first, you have to find out what it is that you enjoy doing. For example, I enjoy reading, writing, and ballroom dancing. On days when I’m able to do at least one of those activities, I feel quite good. However, if my free time is taken up by serving other people’s interests, I feel frustrated. That is why you have to guard your free time. We all have parts of our day that are spent doing things that we have to do, such as our job or schoolwork. So, our limited free time is valuable indeed. But our free time is where we have the opportunity to create our life.

As a result, the questions you should be asking yourself every day are these: What kind of day am I creating today? Will I spend my time arguing with others and feeling frustrated? Or, will I do something with my time that I truly enjoy, such as reading a book or going dancing with my friends?

We have so many beautiful choices when it comes to spending our free time. The bottom line is this: We choose what kind of life we will live; how we choose to spend our free time is in our hands. Whether we spend our time with kind or unkind people is in our hands. And the choices that we make decide the kind of life that we live. This week, consider whether you’re making the right choices so that you can create a better life for yourself. Make sure you plan your free time carefully.

A good life doesn’t just happen – it’s something that we must create.

1According to the author, what should we do to improve our quality of life?.

A.Be grateful for the things we are given,B.Free ourselves from responsibilities.

C.Learn to spend our time properly.D.Make sure we do what we like every day.

2When we’re free, the author says we should ___________.

A.do things that truly make us happyB.do more reading and writing

C.offer help to people around usD.spend time with family and friends

3Which of the following statements would the author most probably agree with?

A.We should connect interest with work.B.We can control our own life.

C.Responsibilities come first in life.D.Different interests make people happy

4Which of the following would be the best title of the passage?

A.Create your own life.B.Be responsible to your own life.

C.The true happiness.D.Develop a healthy lifestyle.

5The author wrote the article mainly to __________.

A.show a kind of life that is worth living.

B.tell people how to make choices in life.

C.share her idea of making a better life.

D.advise readers to make full use of their time.

【题目】 A young man went to a job interview in a big company. The director discovered that the young man's college achievements were excellent. He wondered who paid for the young man's education. The young man told him that his parents did and they worked as clothes cleaners.

The director found that the young man's hands were smooth and perfect. “Have you ever helped your parents wash clothes?” the director asked. “No. My parents always let me study. Besidesmy parents can wash clothes faster than me.”

The director asked him to go back home and wash his parents' hands. When he got home, he asked his parents to let him clean their hands. His parents felt strange but happy. Then the young man began to clean their hands slowly.

His tears fell as he did that. He found that his parents' hands were so old and pale because of long time in water. There were also so much hurt in their hands. He knew the hurt had much to do with his school fees(学费). After cleaning his parents' hands, the young man quietly washed all the remaining clothes for them.

The next morningthe young man went to the director's office. The director noticed the tears in the young man's eyes. He told the young man that he was accepted.

1What did the young man do before the interview?

A.A clothes cleaner.B.A college student.

C.A company director.D.A bookshop owner.

2What were the young man's parents' hands like?

A.They were old and pale.B.They were soft and beautiful.

C.They were big and clean.D.They were smooth and perfect.

3How did the young man's parents feel when he wanted to wash their hands?

A.Surprised.B.Upset.C.Funny.D.Bored.

4Why did the young man cry when he washed his parents' hands?

A.Because his hands were very painful.

B.Because he didn't want to wash their hands at all.

C.Because he found his parents were leading a hard life.

D.Because he was too tired to wash their hands.

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A.The young man's parents washed clothes faster than the young man.

B.The director wanted the young man to know how hard his parents worked.

C.Everyone should be thankful to people who have done something for him.

D.Nobody can succeed unless he learns to wash his parents' hands.

【题目】 Do you want to know how busy students are in the United States?

Well, we are always busy. We have a lot of homework, but not as much as Chinese students. But we are not just busy working on our studies. As the saying goes, "All work and no play makes Jack a dull boy." First, we have after-school clubs. We finish school early, around 240 pm. Then we go to our clubs from 3 pm to 4 pm. There are several kinds of clubs, such as those for arts, sports and culture. I love after-school clubs because I can learn and make friends. Another kind of common after-school activity is playing on school sports teams. These teams train hard so they can win games against other teams during the competitive season.

I have a friend who is on a girls’ basketball team. It is basketball season now, so she trains every day after school from 3 pm to 8 pm. There is just a one-hour break. The school bands rehearsal(排练)is also held after school.

I am in a school band. We rehearse once a week every Monday from 4 pm to 7 pm. Finally, a lot of us do volunteer work on the weekends. We need 15 to 20 volunteer hours each semester in order to graduate. I often go to the food bank, which is a food donation organization, to work as a volunteer. I’m usually pretty tired after I finish volunteering each week. The work is sometimes boring, but I know I’m working for the good of society. So I enjoy it.

1Why does the author like after-school clubs?

A.Because she finishes school early.

B.Because there are different kinds of clubs.

C.Because she enjoys learning and talking with others.

D.Because she doesn’t have anything better to do.

2School sports teams train students hard to ________

A.keep them busy after school

B.help them socialize with each other

C.win games during the competitive season

D.help them get scholarships

3Which after-school activity is necessary for graduation?

A.Arts club.B.Sports team.C.School band.D.Volunteer activity.

4What is the main idea of the passage?

A.American students learn more than Chinese students.

B.There are better after-school activities in the US than in China.

C.School activities are popular in the world.

D.American students are busy with activities after school.

【题目】根据短文内容回答问题。

On January 27, in order to win the new pneumonia Resistance War ( ), the Ministry of Education issued ( ) a notice on putting off the start time of school in spring 2020. It was said that school should not start before February 17. The exact start time of school will depend on situations and further notices.

However, many parents are very worried that putting off the start of school may affect children’s studies. If they have such a long winter vacation, children will not learn any knowledge, read books or study at all. They may forget what they have learned before. Staying at home for a long time will make them keep eating, sleeping and playing, which seriously affect their physical and mental health.

In short, the close of school influences learning and develops bad habits, so how should we avoid these problems? Local education departments have also issued a notice, that is, to organize online teaching and create a network platform (平台), where necessary courses will be shown every day, and online teaching will be given by excellent teachers of the subject, and students can learn at home through computer or mobile network.

It should be said that such a method is very good. It can not only keep students indoors and not worry about the infection ( 感染) of the disease, but also make them study at home, improve their learning ability, and truly achieve “no suspension of classes”. Both the platform itself and the recorded lesson resources are more useful, and are welcomed by parents and teachers.

Of course, except for learning at home, it is also necessary to teach children about health knowledge, especially how to keep away from touching virus and other knowledge popularization; At the same time, it is also necessary for children to do some physical exercises or some games, which is good for physical health at home.

1When did the Ministry of Education put off the start time of school in spring 2020?

_____________________________________________________

2Who worried about putting off the start of school?

_____________________________________________________

3What are the problems of the close of school?

_____________________________________________________

4How can the students have online courses?

_____________________________________________________

5What should students do at home for their physical health?

_____________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网