题目内容

【题目】

Dear Editor,

I'm an overweight (超重的) girl. People always make fun of me. At schoolI don't spend much time with other students and don't like to join in activities that I enjoy because I'm afraid people might laugh at me.

What should I do? Please tell me.

Lily

Dear Lily,

No matter what you weigh, you should be treated with kindness. People who make fun of you are making a mistake. They should accept you for who you are.

My advice for you is to pay no attention to your classmates' comments and all the rude things they may say about you. ③Don't let them upset you, or you will have a bad time all day.

At the same time, you shouldn't distance yourself from them. Instead, find someone you trust (信任) and develop a friendship with him or her. Then you'll feel happier and safer. And don't be afraid to take part in any activities you like. Remember: ④People are more interested in your behavior than your weight.

If you feel that your weight is becoming a problem, then you can start doing things that ⑤_________ (让你感觉好一些) about yourself. You could take up exercise such as running, swimming or jumping rope. Also, you could eat less junk food but something healthier.

Editor

1将文中处划线部分合并成一句:Please tell me _____________.

2用一个适当的英语单词替代文中处划线部分No matter what: _____________.

3写出文中处划线部分的同义句:(每空限填一词)

If you _____________ them _____________ you, you will have a bad time all day.

4将文中处的划线部分翻译成汉语:_____________

5根据文中处的汉语提示,用英语将句子补充完整:

If you feel that your weight is becoming a problemthen you can start doing things that _____________ you _____________ a little better about yourself.

【答案】

1 what I should do

2Whatever

3let upset

4人们对你的行为更感兴趣,而不是你的体重。或:人们更在乎你的内在而不是外表。

5make feel

【解析】

本文是两封信,一封信是莉莉写给编辑的,介绍自己的问题,向他们寻求帮助:她是个超重的女孩。在学校,人们总是取笑她。她害怕别人会嘲笑她,她不敢和同学在一起,以及她也害怕参加她喜欢的活动。第二封信是编辑给她的建议。

1本题合成后的句子是宾语从句。因此应该注意其语序和时态。宾语从句的语序是陈述语序,What should I do?应改为:what I should do;本句主句时态是祈使句,一般现在时,可知宾语从句的时态不变。合成后的句子是:Please tell me what I should do。故答案为what I should do

2此句“No matter what you weigh, you should be treated with kindness.”句意是:不管你有多重,你都应该受到友好的对待。No matter what= Whatever :无论……,不管……。故答案为Whatever

3此句“Dont let them upset you, or you will have a bad time all day.”句意是:别让他们打搅你,否则你一整天都会过得很不愉快。本句是句型“祈使句,or+陈述句”,祈使句表示条件,陈述句表示不按照前面的条件做,会发生后面那样的结果。此句可以改成if 引导的条件状语从句,句意是:如果你让他们打搅你,你一整天都会过得很不愉快。If引导的条件状语从句是主将从现,可知使用一般现在时。故答案为(1let2upset

4短语be interested in:对……感兴趣;interested的比较级是more interested behavior:行为,表现;than :比;weight:重量,分量。故此句汉译英是:人们对你的行为更感兴趣,而不是你的体重。或:人们更在乎你的内在而不是外表。

5本句是定语从句,时态是一般现在时,先行词是thingsthat是引导词,在定语从句中做主语,可知定语从句的谓语动词使用原形。短语make sb. feel a little better:让你感觉好一些。故答案为(1make 2feel

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The summer vacation is coming. During the vacation, you can do what you like and prepare yourself well for the future. You'll enjoy your summer vacation with the help of the following suggestions.

▲Take exercise. After studying hard for months, you must be bored and tired. Taking exercise is the best way to get energy again. Swimming and walking are perfect choices for you. All kinds of exercise are good for your health.

▲Master some basic life skills. You will live an independent life one day. Therefore, you should learn some necessary and useful basic life skills such as washing clothes and cooking. At the same time, you should help your parents with housework to express thanks to them.

▲Go travelling. The world is a book. Those who don't travel only read one page. Travelling is so interesting. Have you made your own plan? If not, do it at once. During the trip, you will have a chance to get more knowledge. While learning about different cultures and customs, you will also make a lot of friends.

▲Enjoy the time with family members. Family members play an important role in your life. They give you love, care and support all the time. Don't forget to spare some time together with them. You will find it great to stay with them, talking about dreams, hobbies or anything you like.

As long as you follow the suggestions mentioned above, you will have a wonderful vacation.

1How many suggestions are mentioned in the passage?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

2Which is the best way to get energy according to the passage?

A.Swimming.B.Walking.C.Taking exercise.D.Rum

3Why should we learn basic life skills?

A.Because we will live an independent life one day.

B.Because we like to share housework with our family.

C.Because we don't want to express our thanks.

D.Because doing housework is difficult for us.

4How does the writer think of travelling?

A.He thinks it's tiring.B.He thinks it's interesting.

C.He thinks it's terrible.D.He thinks it's boring.

5The material mainly tells us ________.

A.the suggestions about basic life skillsB.the suggestions about taking exercise

C.the suggestions about summer vacationD.the suggestions about travelling

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网