题目内容
7.According to legend,a young man while walking through the desert came across a spring of delicious crystal-clear water.The water was so sweet he filled his leather canteen(皮革水罐) so he could bring some back to a tribal elder who had been his teacher.After a four-day journey he presented the water to the old man who took a deep drink,smiled warmly and thanked his student lavishly for the sweet water.The young man returned to his village with a happy heart.Later,the teacher let another student taste the water.He spat it out,saying it was terrible.It clearly had become stale because of the old leather container(容器).The student challenged his teacher:"Master,the water tasted terrible.Why did you pretend to like it?"
The teacher replied,"You only tasted the water.I tasted the gift.The water was simply the container for an act of loving-kindness and nothing could be sweeter."
I think we understand this lesson best when we receive simple gifts of love from young children.Whether it's a tie or the flower carnation,the natural and proper behavior is expression of thankfulness because we love the idea within the gift.
Gratitude doesn't always come naturally.Unfortunately,most children and many adults value only the thing given rather than the feeling embodied(体现) in it.We should remind ourselves and teach our children about the beauty and purity of feelings and expressions of gratitude.After all,gifts from the heart are really gifts of the heart.
81.Why did the young man bring back some water with his leather canteen?Because the water was sweet and he wanted to send it to his teacher to drink.
82.The underlined word"stale"in Paragraph 2probably means"不新鲜的".
83.Translate the underlined sentence in the last paragraph into Chinese.毕竟,发自内心给与的礼物才是真心的礼物.
84.Why are the innocent gifts of innocent children valued?Because we love the idea within the gift.
85.What might be the best title for this passage?Gifts from the heart.
分析 本文通过讲述一位部落长老收到一个年轻的男子在漫游沙漠途中找到的甘泉,深切感激学生赠予他甜美的水.其实,水因为在陈旧的皮革容器里,变得不再新鲜.从而告诉我们一个道理:我们当从别人那里收到爱的礼物时,我们应该欣赏,并表示感激,因为发自内心给予的礼物才是真正的礼物.
解答 81.Because the water was sweet and he wanted to send it to his teacher to drink.细节理解题.根据The water was so sweet he filled his leather canteen(皮革水罐) so he could bring some back to a tribal elder who had been his teacher可知年轻人用皮水壶带回一些水是因为水很甜,故答案为:Because the water was sweet and he wanted to send it to his teacher to drink.
82.不新鲜的.细节理解题.根据上一句:He spat it out,saying it was terrible他吐了出来,说真糟糕啊.可知此处应该是:由于旧的皮革容器,它显然已经变质了,故答案为:不新鲜的.
83.毕竟,发自内心给与的礼物才是真心的礼物.句子翻译题.After all毕竟,from the heart发自内心的礼物,是后置定语,修饰gift,gifts of the hear真心的礼物,故答案为:毕竟,发自内心给与的礼物才是真心的礼物.
84.Because we love the idea within the gift.细节理解题.根据I think we understand this lesson best when we receive simple gifts of love from young children.Whether it's a tie or the flower carnation,the natural and proper behavior is expression of thankfulness because we love the idea within the gift可知天真无邪的孩子的礼物值得珍惜是因为里面有爱,故答案为:Because we love the idea within the gift.
85.Gifts from the heart.主旨大意题.根据文章内容After all,gifts from the heart are really gifts of the heart.可知本文讲述的是发自内心给予的礼物才是真正的礼物,故答案为:Gifts from the heart.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
(107)A.Other people can't.A lot of things can help you go to sleep easily and get a good sleep.Doing some exercises during the day can help you go to sleep.Walking,running and bike riding are good exercises.(108)FBefore you go to bed,you shouldn't drink coffee or eat chocolates.(109)C Many people also find that listening to quiet music helps them go to sleep.
Please take a warm shower before you go to bed.(110)B
Follow the advice and have a good sleep every day,so you can wake up happily in the morning and maintain good health.
| A.Some people go to sleep easily B.It can also help you relax and go to sleep. C.Drinking a cup of warm milk may help you go to sleep. D.Good sleep is also important for your health. E.You can see some video games,basketballs or movie posters. F.You can also play ball games,like basketball,soccer or tennis. |
It's true that studying abroad can help students develop themselves.Their foreign language skills will be improved and it may be easier to find jobs.
But there are problems that should be consideed.Language is the first.Students must spend a lot of time learnng another language.
Students must also learn to live without parents'care and deal with all kinds of things they haven't to do before,like looking after themselves.There are reports about Chineses students abroad running into an ocean of difficulties and giving up finally.When they have to take care of themselves,it is hard for students to study well.
Finally,studying abroad brings a heavy burden to the family.For most Chinese parents,the cost of studying abroad is very high.But is it worth it?
We know that there are many famous people who have achieved success through their hard work in China.Liu Xiang is a good example.Once an American teacher invited him there,but he refused.He kept training hard with his Chinese teacher.He surprised the world when he won a gold medal at the Athens Olympic Games.So when you wonder which country is better to study in,think it again.
| Title:Studying at home or abroad. | |
| Phenomenon(现象) | Studying abroad has become a(77)dreamfor Chinese students. |
Advantages | *It is helpful to the future development for Chinese students. |
| *It hlps to improve foreign language skills. | |
| *It enables Chinese students to find jobs easily. | |
| (78)Disadvantages. | *It takes Chinese students too much time to learn a foreign language. |
| *It's hard for Chinese students to be used to the life abroad without. parents'care. | |
| *Parents may be under pressure(压力) because the cost of studying. abroad is very(79)high. | |
| Purpose:To tell us studying abroad is not the only way to be (80)successfulby describing Liu Xiang's example. | |
| A. | popular | B. | more popular | ||
| C. | the most popular |
-No,he does't.He is always friendly to his classmates.( )
| A. | does he | B. | does't he | C. | do he | D. | don't he |