题目内容
19.阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务[1]Our school is in the south of New York City.It's not big but it's clean and beautiful.
[2]As we go into the school,we can see there is a playground to our left and a small garden to our right.In the center of the school is our teaching building.When we go into the teaching building,we can see the Head Teacher's Room on the left and the offices on the right.There are thirty-five classrooms and library in our school.The library has books on every subject.
[3]We have to wear uniforms(校服) to school.Boys wear white shirts,blue trousers,black shoesand white scoks.Girls in Grade1-3 wear white shirts and blue skirts and girls in Grades4-6 wear white shirts and brown skirts.
[4]Our head teacher teaches us maths.He is a very strict man.If we don't obey(遵守) the school rules,_______.But he is also very friendly.When we have problems,he always tries to help us.
[5]Our other teachetrs teach us English,history and science.They are friendly,too.They gave us interesting lessons,check our homework carefully and often help us.
[6]I like our school very much.
71.在文中找出与下面所给句子意思最相近的一句话.Our teaching building is in the middle of the school.Inthecenteroftheschoolisourteachingbuilding
72.将第2段中画线的句子译成汉语.图书馆有关于每个科目的书
73.回答问题
If Mary is in Grade 5 in the school,what color is her uniform skirt?Brown
74.在第四段空线处填入一个适当的句子,使全句完整.wewillget/bepunishedhewillpunishusour/the(head)teacherwillpunishus
75.回答问题:
What does Paragraph 5 mainly talk about?The/Ourotherteachers.
分析 本文中作者介绍了他的学校及校园、校服、班主任和任课老师的一些情况.
解答 71.In the center of the school is our teaching building.考查同义词.in the middle of与 in the center of在…的中间.可知应填In the center of the school is our teaching building.
72.图书馆有关于每个科目的书.句子翻译题.on关于;故翻译为:图书馆有关于每个科目的书.
73.Brown.细节理解题.根据文中"girls in Grades4-6 wear white shirts and brown skirts."可知4-6年级的女孩穿白色的衬衫和棕色的裙子.故填Brown.
74.we will get/be punished he will punish us our/the(head) teacher will punish us.细节理解题.根据前面句意说班主任非常严格,可推知如果我们违反了制度,会受到惩罚.故填we will get/be punishedhe will punish us our/the(head) teacher will punish us.
75.The/Our other teachers.细节理解题.根据文中"Our other teachetrs teach us English,history and science."可推知本段写其他的老师.故填The/Our other teachers.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
练习册系列答案
相关题目
9.-Oh,you have a headache and a cough.____________have you been like this?
-Three days..( )
-Three days..( )
| A. | How long | B. | How many | C. | How often |
14.-I have a pain in my back.
- .You'd better see a doctor.( )
- .You'd better see a doctor.( )
| A. | I'm sorry to hear that | B. | Nothing serious | ||
| C. | It doesn't matter |