题目内容

【题目】Hans Christian Andersen was a great writer. He wrote many popular stories for children all over the world. April 2 is his birthday and it is also Children’s Book Day.

Andersen was born in 1805. When he was a little boy, his father read him a story every day. He felt very happy at that time. But his father died when he was 11 years old. Then he had to leave school. Andersen started working as an actor and singer. He loved reading books so much that he went back to school at 17. His first book came out in 1835. From then on, he wrote about one book a year for 37 years.

There is a park about Andersen’s fairy tales(童话故事) and life in Shanghai. If you like Anderson, you can go there to learn about his stories and life, and you can play games, too.

1Hans Christian Andersen wrote many _____ ______ for children all over the world.

2When he was very young, his father read him _____ ______ every day.

3Andersen’s father _____ when he was 11 years old.

4His first book came out _____ ______.

5If you like Anderson, you can go _____ to learn about his stories and life.

【答案】

1popular stories

2a story

3died

4in 1835

5Shanghai

【解析】

短文大意:安徒生是一位伟大的作家。出生于1805年。他的第一本书出版于1835从那时起,安徒生平均每年写一本书,一共写了37年。他写的儿童故事在世界各地流行。四月二日是他的生日,也是儿童图书日。

1句意:汉斯·克里斯蒂安·安徒生为世界各地的儿童写了许多流行故事。根据短文开头的句子“Hans Christian Andersen was a great writer. He wrote many popular stories for children all over the world.” 可知汉斯·克里斯蒂安·安徒生是一位伟大的作家。他为全世界的儿童写了许多流行故事。答案为(1). popular (2). stories

2句意:当他很小的时候,他的父亲每天给他读一个故事。根据第二段中的句子“When he was a little boy, his father read him a story every day.” 可知当他还是个小男孩的时候,他的父亲每天给他读故事。答案为(1). a (2). story。

3句意:安徒生的父亲在他11岁的时候去世了。根据文中句子“But his father died when he was 11 years old.”可知,当安徒生11岁时他的父亲去世了,故答案为died。

4句意:他的第一本书是在1835年出版的根据文中句子“His first book came out in 1835.”可知,答案为(1). in (2). 1835 。

5句意:如果你喜欢安徒生,你可以去上海了解他的故事和生活。根据最后一段中的句子“There is a park about Andersen’s fairy tales(童话故事) and life in Shanghai. If you like Anderson, you can go there to learn about his stories and life,”可知,上海有一个关于安徒生童话和生活的公园。如果你喜欢他,可以去那里了解他的故事和生活,故答案为Shanghai

练习册系列答案
相关题目

【题目】Every once in a while someone sends us a story that's so beautiful we are forever changed by it. This is one of those stories.

It started in Winchester, Massachusetts, 43 years ago, when Rick Hoyt was born. Somehow his umbilical cord became wrapped around his neck, leaving him brain-damaged and unable to control his limbs (四肢) .

The doctors told Rick's parents that he would be a vegetable for the rest of his life. But Nick Hoyt, Rick's father, didn't believe it. He noticed the way Rick's eyes followed him around the room.

When Rick was 11 they took him to the engineering department at Tufts University and asked if there was anything to help the boy communicate. "No way,' Nick says he was told. "There's nothing going on in his brain.'

"Tell him a joke,' Dick countered. They did. Rick laughed.

Turns out a lot was going on in his brain. Rigged up with a computer that allowed him to control the cursor by touching a switch with the side of his head, Rick was finally able to communicate. First words? "Go Bruins!'

And after a high school classmate was paralyzed in an accident and the school organized a charity run for him, Rick pecked out, "Dad, I want to do that.'

Yeah, right. How was Nick, a self-described "porker' who never ran more than a mile at a time, going to push his son five miles? Still, he tried. "Then it was me who was handicapped,' Nick says. "I was sore for two weeks.'

That day changed Rick's life. "Dad,' he typed, "when we were running, it felt like I wasn't disabled anymore!'

And that sentence changed Nick's life. He became obsessed with giving Rick that feeling as often as he could. He got into such hard-belly shape that he and Rick were ready to try the 1979 Boston Marathon.

"No way,' Rick was told by a race official. The Hoyt's weren't quite a single runner, and they weren't quite a wheelchair competitor. So, for the first few years, Rick and Rick just joined the massive field and ran anyway.

Later, they would find a way to get into the race officially: In 1983 they ran another marathon so fast they made the qualifying time for Boston the following year.

Then somebody said, "Hey, Rick, why not a triathlon?'

How's a guy who never learned to swim and hadn't ridden a bike since he was six going to haul his 110-pound kid through a triathlon?

Still, Rick tried.

Now they've done 212 triathlons, including four grueling 15-hour Ironman Competitions in Hawaii.

This year, at ages 65 and 43, Nick and Rick finished their 24th Boston Marathon, in 5,083rd place out of more than 20,000 starters. Their best time? Two hours, 40 minutes in 1992 - only 35 minutes off the world record, which, in case you don't keep track of these things, happens to be held by a guy who was not pushing another man in a wheelchair at the time.

1Where was Rick Hoyt born?

_____________________________________________________

2Who said that Rick would be a vegetable for the rest of his life?

_____________________________________________________

3How did Rick communicate with others?

______________________________________________________

4What sentence changed Nick’s life?

______________________________________________________

5What is Nick Hoyt like?

_____________________________________________________

【题目】Is there anything more important than health? I don′t think so. You can′ t be good at your studies or work when you are ill. If you have a headache, or a bad cough, or a high temperature and a bad cold, I think you should go to the doctor.

The doctor will examine your throat, feel your pulse(), sound your heart and lungs(), and take your temperature. After that he will advise some treatment, or some medicine. The only thing you have to do is to follow his advice.

Speaking of doctor′s advice, I can′t help telling you a funny story.

An old man came to see the doctor. The man was very ill. He told the doctor about his weakness, memory loss and serious problems with his heart and lungs. The doctor examined him and said there was no medicine for his illness.

He told the old man to go to a quiet place for a month and have a good rest. He also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks. In other words, the doctor advised him to follow the rule: “Eat at pleasure, drink with measure and enioy life as it is.” The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldn′t smoke more than one cigarette a day.

A month later the gentleman came into the doctor′s office. He looked cheerful and happy. He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man.

“But you know, doctor,” he said, “It′s not easy to begin smoking at my age.”

1What does the underlined word “that” refer to?

A. Examining your throat

B. Examining your body carefully

C. Feeling your pulse

D. Taking your temperature

2What can we know about the writer′s opinion?

A. He thinks health is the most important.

B. He thinks study is even harder than work.

C. He thinks happiness comes from the doctor.

D. He thinks what the doctor says is always wrong.

3What does the end of the passage tell us?

A. The old man liked smoking a lot.

B. The gentleman smoked just a little.

C. The gentleman didn′t use to smoke.

D. The gentleman smoked very often.

4Which would be the best title for this passage?

A. Doctors Help to Keep You Healthy

B. An Old Man with Serious Problem

C. Smoke Only One Cigarette a Day

D. No Medicine for His Illness.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网