题目内容
【题目】Hans Christian Andersen was a great writer. He wrote many popular stories for children all over the world. April 2 is his birthday and it is also Children’s Book Day.
Andersen was born in 1805. When he was a little boy, his father read him a story every day. He felt very happy at that time. But his father died when he was 11 years old. Then he had to leave school. Andersen started working as an actor and singer. He loved reading books so much that he went back to school at 17. His first book came out in 1835. From then on, he wrote about one book a year for 37 years.
There is a park about Andersen’s fairy tales(童话故事) and life in Shanghai. If you like Anderson, you can go there to learn about his stories and life, and you can play games, too.
【1】Hans Christian Andersen wrote many _____ ______ for children all over the world.
【2】When he was very young, his father read him _____ ______ every day.
【3】Andersen’s father _____ when he was 11 years old.
【4】His first book came out _____ ______.
【5】If you like Anderson, you can go _____ to learn about his stories and life.
【答案】
【1】 popular stories
【2】 a story
【3】 died
【4】 in 1835
【5】 Shanghai
【解析】
短文大意:安徒生是一位伟大的作家。出生于1805年。他的第一本书出版于1835年。从那时起,安徒生平均每年写一本书,一共写了37年。他写的儿童故事在世界各地流行。四月二日是他的生日,也是儿童图书日。
【1】句意:汉斯·克里斯蒂安·安徒生为世界各地的儿童写了许多流行故事。根据短文开头的句子“Hans Christian Andersen was a great writer. He wrote many popular stories for children all over the world.” 可知汉斯·克里斯蒂安·安徒生是一位伟大的作家。他为全世界的儿童写了许多流行故事。答案为(1). popular (2). stories
【2】句意:当他很小的时候,他的父亲每天给他读一个故事。根据第二段中的句子“When he was a little boy, his father read him a story every day.” 可知当他还是个小男孩的时候,他的父亲每天给他读故事。答案为(1). a (2). story。
【3】句意:安徒生的父亲在他11岁的时候去世了。根据文中句子“But his father died when he was 11 years old.”可知,当安徒生11岁时他的父亲去世了,故答案为died。
【4】句意:他的第一本书是在1835年出版的。根据文中句子“His first book came out in 1835.”可知,答案为(1). in (2). 1835 。
【5】句意:如果你喜欢安徒生,你可以去上海了解他的故事和生活。根据最后一段中的句子“There is a park about Andersen’s fairy tales(童话故事) and life in Shanghai. If you like Anderson, you can go there to learn about his stories and life,”可知,上海有一个关于安徒生童话和生活的公园。如果你喜欢他,可以去那里了解他的故事和生活,故答案为Shanghai