题目内容

【题目】 Jeremy looked across the hot grassy land in an old truck. South Africa was a long way from his hometown in America. Jeremy hardly ever spent time with his father,a famous wildlife photographer(摄影师). Jeremy thought his father's job seemed hard and boring.

As the truck moved along the rough road,the door fell offAnd their guide Makalu threw the door into the back of the truck.

They stopped near a watering hole. Makalu said he was the friend with the elephants here. Before long,Jeremy saw a small group of elephants walk toward the water. Dad jumped out of the truck and focused his camera on the largest elephant.

Jeremy noticed a baby elephant walking between two adults. The larger elephants walked into the water happily. They drew water into their trunks(象鼻) and shot it into the air. Then the baby elephant dropped into the water and the water was too deep for it.

The baby elephant was in trouble. It tried to climb out of the water, but the bank was too steep(陡峭的). Other elephants tried pulling the baby up, but they failed again and again. The mother elephant shouted.

Jeremy took the broken door from the back of the truck. Makalu saw what Jeremy was planning and ran to help. Together they pulled the door down to the water. Makalu comforted the mother elephant.

The mother knew Makalu and trusted him. Jeremy moved the door onto the bank. Its mother pushed from behind. The baby stepped onto the door and began to walk. Three more steps and it was safe. The other elephants gathered around the baby, touching it with their trunks.

"Boy, Jeremy," Dad said, "This is the most exciting photo I've ever taken! I'm glad you come along."

1What did Jeremy think of his dad's job at first?

A.Busy and boring.B.Hard and boring.

C.Dangerous but exciting.D.Cool and relaxing.

2What was the trouble with the baby elephant?

A.It couldn't get out of the water.B.The truck knocked it down and hurt it.

C.Other elephants shot too much water onto it.D.It fell down and failed to stand up in the water.

3Who saved the baby elephant?

A.Jeremy.B.Jeremy's father.C.Makalu.D.Jeremy and Makalu.

4Why was Jeremy's dad so excited about his photo that he just took?

A.Because the mother elephant was shouting for help.

B.Because many elephants were enjoying themselves in the water.

C.Because the baby elephant was saved in a clever way.

D.Because Makalu was having a water fight with the baby elephant.

5What does the passage mainly tell us?

A.Travels make us know more things.B.Every job has its special value.

C.Parents should spend more time with their children.D.People should help and protect animals.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5D

【解析】

文章主要讲述Jeremy救助小象的故事。

1细节理解题。根据第一段“Jeremy thought his father's job seemed hard and boring.”可知,起初Jeremy认为他爸爸的工作是辛苦而无聊的。故选B

2细节理解题。根据第五段“It tried to climb out of the waterbut the bank was too steep(陡峭的). Other elephants tried pulling the baby up, but they failed again and again.”可知,小象自己从水中上不来。故选A

3细节理解题。根据第六段“Jeremy took the broken door from the back of the truck. Makalu saw what Jeremy was planning and ran to help.”可知,JeremyMakalu一起救了小象。故选D

4推理判断题。根据倒数第二段“The baby stepped onto the door and began to walk. Three more steps and it was safe.”可推测,小象被智救上来,爸爸感到很兴奋。故选C

5主旨大意题。通读全文可知,文章通过讲述Jeremy救助小象的故事,引导我们应该善待动物,爱护自然。故选D

通读全文,了解大意。找到题干中的关键词,有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断要在抓住关键句子的基础上合理分析,才能得出正确的答案。细节题较为简单,在正确理解题目后,仔细阅读短文,找出符合答案的相关句子,仔细推敲,确定答案。主旨题,要从正确把握课文内容,概括文章中心思想。例如小题5,主旨大意题。通读全文可知,文章通过讲述Jeremy救助小象的故事,引导我们应该善待动物,爱护自然。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you have any online classes? They make it _______ to take classes at home. All you need is a computer and an earphone.

However, _______ a recent survey among over 1,500 students from 10 cities, only 33% of students would take such classes. Many students said it is _______ to focus (集中) on studying while taking online classes. This was true for Lian Ruohan, 15, at the Afiliated High School of Peking University. “There are no classmates, no _______ teachers watching me. I can surf the internet or do other things if I want to.” she said.

Lian prepares a lot _______ taking her classes to make sure she will pay attention. She also pushes _______ to communicate with teachers. Students can come up with or answer questions while taking online classes.

But Wen Jiavi, 14, at the Yucai Middle School Attached to Chengdu No 7 High School, thinks online interaction(互动)doesn’t _______ well enough. “The online teachers don’t really understand me. When I don’t hand in homework, all I get is a short message instead of real _______,” she said.

_______, online classes still have other advantages. “It saves time and money compared to taking offline classes. Also, if I don’t understand some parts of a lesson, I can watch the ____________ over again. And I can choose to learn from teachers in different places.” Lian said.

1A.difficultB.wrongC.awfulD.possible

2A.because ofB.according toC.with the help ofD.except for

3A.strangeB.quickC.hardD.popular

4A.healthyB.foreignC.famousD.real

5A.afterB.fromC.beforeD.since

6A.myselfB.yourselfC.himselfD.herself

7A.catB.workC.sellD.hide

8A.careB.trustC.honorD.courage

9A.FirstlyB.SadlyC.HoweverD.Instead

10A.newsB.matchC.gameD.video

【题目】 WeChat is popular among us, but if someone deletes you or blocks(屏蔽) you on WeChat, doesAit mean you’ve made him or her angry?

It depends.

Maybe you have just left messages too often without much valuable information. For example, the questions are those like “how are you?” “what are u doing?” “do u love me?” too often. You know, people may feel bored after answering these kinds of questions over and over again.

Another possible reason may be that you have sent something unpleasant to your friend or in your friend circle. I just blocked one of my middle school classmates yesterday because she was trying to sellBfake goods in the friend circle, and I hate it quite much.

Some people delete the one’s name from friends list because they no longer want to see it (maybe ex-boyfriend or ex-girlfriend) and they don’t want the one to see their “Moments(动态)” in their friend circle (maybe they publish very private pictures of life or thoughts they don’t want to share with him or her).

So why you are blocked may depend on his or her mood or preference, and the reasons a person gets blocked are various from person to person. So I advise you to write an e-mail or make a phone call to that person if he or she really means a lot to you to see why he or she is dissatisfied with you, and to find out how you can make up for the case.

1从文中找出(A)处划线单词“it”所指代的内容。

_______________________________________________

2将划线句子people may feel bored after answering these kinds of questions over and over again.翻译成汉语。

__________________________________________________________________________________________

3根据短文内容猜测(B)处划线单词“fake”的意思,将字母代号填写在答题卡上。_________

A.令人喜爱的B.完美的C.假冒的

4回答问题:How many reasons of being deleted or blocked are mentioned in the passage?

_________________________________

5用英语给文章拟一个适当的题目。不超过10个单词。

__________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网