题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。

Hello! my name is Li Lei. I am a Chinese boy. I have three good friends. They are Bob, Jim and Jenny. We like sports.

My favorite sport is ping-pong. It's interesting. I have ten ping-pong bats and six ping-pong balls. They are all in a big box under my bed.

Bob and Jim are both American boys. They think ping-pong is boring. Their favorite sport is basketball. They think basketball is relaxing and fun. They often play basketball together at school. They have three basketballs. Bob's two basketballs are in his bedroom. And Jim's basketball is in the classroom.

Jenny is an English girl. Her favorite sport is volleyball. She thinks it's easy and fun. She plays it well. She has nine volleyballs and four tennis rackets. They are in her mother's room.

1Li Lei has three American friends.

2Li Lei doesn’t like ping-pong, but Jim and Bob do.

3Bob and Jim often play basketball together at school.

4Both Bob's and Jim's basketballs are in the classroom.

5Jenny likes volleyball best.

【答案】

1B

2B

3A

4B

5A

【解析】

短文大意:本文作者介绍了自己和他三个外国朋友各自喜欢的体育运动。

1题意:李雷有三个美国朋友。考查细节判断题。根据第三段第一句话和第四段第一句话,可知只有BobJimAmerican boys,两个美国男孩,可知说法错误,故选B。

2题意:李雷不喜欢乒乓球,但是吉姆和鲍勃喜欢。考查细节判断题。根据第二段第一句话“My favorite sport is ping-pong”李雷喜欢乒乓,可知说法错误,故选B。

3题意:鲍勃和吉姆在学校经常在一起打篮球。考查细节判断题。根据第三段第二行 “They often play basketball together at school”,可知说法正确,故选A。

4题意:鲍勃和吉姆的篮球在教室里。考查细节判断题。根据第三段最后两句话Bob's two basketballs are in his bedroom. And Jim's basketball is in the classroom.只有Jim的篮球在教室,可知说法错误,故选B。

5题意:珍妮最喜欢排球。考查细节判断题。根据最后一段第二句“Her favorite sport is volleyball”可知说法正确故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

"Problems and worries are normal(正常的)in life," says Laura." But I think talking to someone helps a lot. If we don't talk to someone, we'll certainly feel_______________

Laura once lost her_______________, and worried for days. She was afraid to tell her parents about it. She even walked three miles to school each day because she didn't have any money. She just kept_______________of the problem again and again in her mind. "If I tell my parents, they’ll be angry!" But in the end, she talked to her parents and they were really_______________. Her dad said that he_______________made careless mistakes himself. They got her a new wallet and asked her to be more careful. "I will always remember to_______________my problems in the future!" Laura says.

Robert Hunt advises students about common_______________. He feels the same way as Laura. "It is best not to avoid our problems. We should always try to solve them." He thinks that you can first find someone to talk to. This person doesn't need to be an expert(专家)like himself. Students often forget that their parents have more________ than them, and are always there to_______them.

In English, we say that sharing a problem is like cutting it in________. So you're halfway to solving a problem if you talk to someone about it.

1A.betterB.happierC.clevererD.worse

2A.moneyB.walletC.bikeD.phone

3A.hopingB.expectingC.thinkingD.wishing

4A.understandingB.seeingC.learningD.knowing

5A.seldomB.alwaysC.neverD.sometimes

6A.coverB.shareC.guessD.stop

7A.questionsB.problemsC.ideasD.answers

8A.loveB.experienceC.truthD.friendship

9A.helpB.beatC.hurtD.fail

10A.pieceB.pairC.partD.half

【题目】 Devon Gallagher, a college gradual graduate from Philadelphia, wants the world to know exactly where she’s been during her worldwide vacation in a special way.

The traveler, who was born with a congenital(先天性的) bone disease, lost her right leg at the age of four. Although she had a hard time at first, she now thinks that nothing can stop her living her best life.

To spread that message, Gallagher shares photos of her travels around the world online, and writes her location across her artificial leg before taking a picture. Now she has been taking pictures across Europe, all with the well-known locations written on her artificial leg.

“I get a new leg every two years and I can choose the design on it. One day I had a sudden idea to get a chalkboard,” Gallagher said, “My mom and grandmother didn’t like the idea, but my friends liked it and told me to go for it, so I did.”

Gallagher said people often stared when she was writing on her leg, but once she shared the photos, she received only positive feedback(积极反馈). “My leg hasn’t stopped me doing anything I’ve wanted to do, and I’ve been able to keep up with my peers(同龄人) and lead a pretty great life.”

Gallagher shows us that you should never let anything stand in the way of your dreams. And if you run into difficulties, get creative with it----because if life gives you an artificial leg, make art.

1Gallagher has only one leg because she ________.

A.was born with one legB.had a car accident at the age of 4

C.got hurt at collegeD.had a congenital bone disease

2A(n) ________ is written on Gallagher’s artificial leg each time she takes a picture.

A.diseaseB.locationC.messageD.idea

3Gallagher has been sharing pictures to________.

A.help her friends to spread the messageB.make her mom and grandmother happy

C.tell the world how wonderful her vacation isD.show that nothing can stop her living her best life

4When people saw Gallagher’s pictures, they ________.

A.didn’t like her ideaB.gave her positive feedback

C.language at her dreamD.helped her choose the design of her leg

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网