题目内容

【题目】根据短文内容,回答问题。 One pleasant New Year morning, Edward got up and dressed himself in a hurry. He wanted to be the first to wish a happy New Year.
He looked in every room, and shouted "Happy New Year" to every one of his family. Then he ran into the street to repeat it to those he met. When he came back, his father gave him two new dollars. His face lighted up as he took them. He had wished for a long time to buy some nice books.
As he ran down the street with a light heart to the bookshop, he saw a poor German family—the father, mother and three children walking in the cold wind.
“I wish you a happy New Year,' said Edward, as he was happily passing on. The man shook his head. “You do not belong to this country?” asked Edward. The man shook his head again, because he could not understand or speak English. But he pointed to his mouth, and to the children, he seemed to say, “These little ones have had nothing to eat for a long time.”
Edward quickly understood that these people were poor and in trouble. He took out his dollars and gave one to the man, and the other to his wife. They said something in their language, which meant, “Thank you very much, and we will remember you forever.”
(1)When did the story happen?
(2)What did Edward wish to buy?
(3)Who did he see on the way to the bookshop?
(4)Why did the man shake his head again?
(5)Did Edward give the man one dollar or two dollars?

【答案】
(1)It happened on one pleasant New Year morning.
(2)Some nice books.
(3)A poor German family.
(4)Because he could not understand or speak English.
(5)One (dollar)
【解析】这篇短文主要介绍了Edward在新年的上午收到了来自父亲的两美元,他希望能用这些钱买一些好看的书,但在去书店的路上遇到了一家贫穷的德国人,于是他把钱送给了他们。
(1)细节理解题,根据One pleasant New Year morning, Edward got up and dressed himself in a hurry.可知故事发生在愉快的新年的上午,故填It happened on one pleasant New Year morning.
(2)细节理解题,根据He had wished for a long time to buy some nice books.可知他希望能买一些书,故填Some nice books.
(3)细节理解题,根据As he ran down the street with a light heart to the bookshop, he saw a poor German family 可知在去书店的路上他看到了贫穷的一家德国人,故填A poor German family.
(4)细节理解题,根据The man shook his head again, because he could not understand or speak English. 故填Because he could not understand or speak English.
(5)细节理解题,根据He took out his dollars and gave one to the man, and the other to his wife. 可知他给了男人一美元,故填One (dollar)

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空
It's very common to meet different people in public places.
When I was 12 years old, I got a small job in a 1,On my first day at work, I didn't come home for lunch. When I came home at night, Mum asked, “How did you 2 your lunch, dear?" I answered, "I made some new friends in the supermarket, twin brothers, their mom and dad. They were my customers. They invited me 3 lunch."
Mum was happy that I had made new friends but she wanted to know what kinds of 4they might be.
Several days later, I asked my friends to come to the supermarket where l worked5let Mum meet them. Mum was very 6 to find out that the twin brothers were joined at the chest(胸部).She felt very strange because I didn't tell her about that before.
When Mum asked me about this, I said, "I know that too. But do you know that their mom has to make all clothes because it's 7 difficult to find anything to fit them? They're also good 8 .That day, Joe, the one on the right, made me noodles for lunch."
When Mum saw the twins, she must have thought how strange they9But to me, what I cared about was that they had difficulty10clothes and they were good cooks.
(1)A.supermarket B.post office C.factory D.bank
(2)A.find B.make C.manage D.eat
(3)A.at B.for C.after D.before
(4)A.men B.women C.boys D.people
(5)A.and B.but C.or D.so
(6)A.surprised B.excited C.interested D.disappointed
(7)A.so B.very C.too D.really
(8)A.friends B.singers C.workers D.cooks
(9)A.smelled B.B,looked C.felt D.sounded
(10)A.selling B.making C.wearing D.buying

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网