题目内容

【题目】单词拼写(根据中文提示拼写单词)

1The government took action to ________________(减少) the pollution.

2We have collected lots of waste paper and bottles for ________________(回收) since last year.

3The museum has lots of amazing things. It's (值得)________________ a visit.

4Colors will ________________(影响) our moods sometimes.

5We should try our best to ________________(阻止) accidents in the kitchen.

6He is trying to ________________(减少) expenses(开支).

7I think ________________(回收) can not only protect the environment but also save money.

8The newly-opened museum is certainly w________________(值得) a visit.

9I don't want to ________________(影响) you.You must decide for yourself.

10The police have been trying to ________________(阻止) them carrying weapons(武器).

【答案】

1reduce

2recycling

3worth

4affect

5prevent

6reduce

7recycling

8worth

9affect

10prevent

【解析】

1句意:政府采取行动以减少污染。

根据 took action to do sth.(采取行动做某事)可知,横线上需要填动词原形。reduce是动词,意为减少,符合语境,故填reduce

2句意:自从去年以来,我们已经收集了大量的废纸和瓶子进行循环利用。

根据关键词for是介词,其后需要接动名词形式。recycle是动词,意为回收利用;使再循环;重新使用。recycle是以不发音字母e结尾的,其动名词需要去e,再加-ing,即recycling,故填recycling

3句意:博物馆里有很多令人惊奇的东西。它值得一看。

worth是形容词,意为值得,be worth a visit值得一看,故填worth

4句意:颜色有时会影响我们的情绪。

根据句中关键词will后需要接动词原形,可知横线上需要填一个动词。affect是动词,意为影响,故填affect

5句意:我们应该尽力避免厨房里发生意外。

根据句中短语try one’s best to do sth(尽某人最大的努力做某事)可知,横线上需要填动词原形。prevent是动词,意为阻止,避免,故填prevent

6句意:他正尽量减少开支。

根据句中短语try to do sth.(尽力做某事;努力做某事)可知,横线上需要填动词原形。reduce是动词,意为减少,符合语境,故填reduce

7句意:我认为回收不仅可以保护环境而且还省钱。

分析句子结构可知,这是I think引导的宾语从句,从句缺少主语,用动名词充当主语。recycle是动词,意为回收利用;使再循环;重新使用。recycle是以不发音字母e结尾的,其动名词需要去e,再加-ing,即recycling,故填recycling

8句意:新开的博物馆当然值得一看。

worth是形容词,意为值得,be worth a visit值得一看,故填worth

9句意:我不想影响你。你必须自己做决定。

根据want to do sth.可知横线上填动词原形。affect是动词,意为影响,故填affect

10句意:警方一直试图阻止他们携带武器。

根据try to do sth.可知横线上填动词原形。prevent是动词,意为阻止,避免,故填prevent

练习册系列答案
相关题目

【题目】The holiday is coming to us. Finally, after months of study, you have some time to yourself. So, why not read a book? Well, some people will say, “Why do you like reading books? We have Internet. It offers a lot of more colorful fun. Books are history!” But I am sure you can learn a lot from books than Internet.

One clear reason is that a well-chosen book can give you a lot of wonderful words, as long as you have a good dictionary, of course. Believe me; it’s far easier to get new words from a book or an article than it is from the TV or the Internet.

But another more important point is that books give you something that the Internet cannot. The general webpage (网页) is picture-heavy and the text is as easy to read as possible. While “easy” may attract (吸引) you, unluckily it’s not helpful for any long-term development of reading skills and the general language level. Because of that, reading on the Internet can’t take the place of reading books.

But perhaps the best reason is that just choosing what you read and doing it independently means that it’s something you do by and for yourself. You can choose what you want to read. It’s hard work, but you’ll find that what once seemed like a duty is now a pleasure.

1Does the writer advise people to read books in their holidays?

2What can people get from a well-chosen book?

3What’s the general webpage like?

4How many reasons for reading a book does the writer mention in the passage?

5What does the writer want to tell us in the passage?

【题目】阅读与表达(问答式)

Many people seem to know well about the rain forests. Some people even go to the rain forests to spend some of their time trying to make friends with the plants and animals there. The scientists are actually hard at work studying the plants that grow in the very top level of a rain forest. Rain forests are one of the richest environments on Earth. They are home to millions of species of plants and animals. The red research raft provides scientists with a platform from which to study life in the treetops. Scientists can even sleep on the raft, so they can stay up in the treetops for days at a time.

Rain forests cover only about 6 percent of Earth's land surface. However, they contain more than half of the plant species on Earth. Many of these plants provide useful medicines to use against human diseases. In fact, about 25 percent of prescription medicines in the United States are based on chemicals from rain forest plants. Scientists think that many new medicines might be developed from plants that are yet to be discovered.

Unluckily, rain forests are disappearing. Rain forest trees are being cut down for wood. Huge chunks of the forests are cleared to provide land for farm animals and crops. Scientists haven't identified all the plants in these forests yet. Some scientists think thousands of kinds of plants that we'll never even know about are being destroyed each year.

根据短文内容,完成下列小题。

1Is it difficult for scientists to study the rain forest plants?

2Where probably is the red research raft?

3How much of Earth's land surface do rain forests cover?

4What do many of the rain forest plants mainly provide?

5Do you think that scientists will be able to know all about the rain forest plants? Why or why not?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网