题目内容

【题目】 Everyone is forgetful, but as we age, we start to feel like brains are showing a bit and that can be upsetting. ______ , research shows there is a lot you can do to avoid(避免)those moments.

Focus on the ______ .

People who regularly made plans and looked forward to the coming events had a 50 percent reduced enhance of Alzheimer’s disease(早老性痴呆症),according to a recent study. But don’t ______ if your plan isn’t filled with life-changing events. Something as simple as setting a goal to have weekly coffee date with a friend will do. There’s proof that people who have a purpose in life or who are working on long or short-term goals appear to do better. That is, keep your brain looking forward.

Go for a walk.

Raised glucose(葡萄糖)levels can harm the area of the brain that helps you form memories. ______ activity can help get blood glucose down to normal(正常)levels. In fact, exercise produces chemicals that are good for your brain. ______ , when you take care of your body, you take care of your brain.

Learn something new.

Take a French class online, join a drawing club, or learn to play cards. A study found that mental stimulation(大脑刺激)limits the weakening effects of aging on memory and the mind. But what is best for your brain is that you keep physically ______ at the same time when learning something new. It can be something like learning gardening, or going dancing with your friends.

1A.SadlyB.SeriouslyC.LuckilyD.Finally

2A.futureB.brainC.behaviorD.illness

3A.argueB.worryC.frightenD.hesitate

4A.PhysicalB.PublicC.PowerfulD.Pleasant

5A.At lastB.In additionC.So farD.In other words

6A.fitB.activeC.safeD.tired

【答案】

1C

2A

3B

4A

5D

6B

【解析】

随着年龄的增长,我们的大脑开始老化,记忆力开始下降。幸运的是,我们可以做很多事情来避免这件事情的发生,短文中作者给我们提出了一些好的建议。

1句意:幸运的是,研究表明你可以做很多事来避免那些时刻。

考查副词辨析及语境。Sadly伤心地;Seriously严肃地,严重地;Luckily幸运的是;Finally最后。上文but as we age, we start to feel like brains are showing a bit and that can be upsetting.提到随着年龄的增长,我们的大脑会出现问题;而下句话research shows there is a lot you can do to avoid(避免)those moments“我们可以做一些事来避免那些时刻,这是不幸中的幸运,故应选C

2句意:关注未来。

考查名词辨析及语境。future未来;brain大脑;behavior行为;illness疾病。根据下文That is, keep your brain looking forward.可知,这个建议是让我们关注未来,让大脑向前看。故应选A

3句意:但是如果你的计划中没有改变生活的事件,也不要担心。

考查动词辨析及语境。argue争论;worry担心;frighten害怕;hesitate犹豫。根据下句话Something as simple as setting a goal to have weekly coffee date with a friend will do.“像设定每周和朋友一起喝咖啡这样简单的事情就可以了,所以即使没有改变生活的事件也不用担心。故应选B

4句意:身体运动可以帮助血糖回到正常水平。

考查形容词辨析及语境。Physical身体的;Public公共的;Powerful有力量的;Pleasant令人愉快的。根据In fact, exercise produces chemicals that are good for your brain. ___5___ , when you take care of your body可知,这个建议是让我们锻炼身体,故应选A

5句意:换句话说,当你照顾好了你的身体,你也照顾好了你的大脑。

考查短语辨析及语境。At last最后;In addition而且;So far到目前为止;In other words换句话说。根据文意可知,空后这句话是对上文的介绍,讲述身体运动对我们的好处。故应选D

6句意:但是对你的大脑最好的是在学习新东西的同时保持身体活动。

考查形容词辨析及语境。fit健康的;active积极的;safe安全的;tired累的。根据下文It can be something like learning gardening, or going dancing with your friends“可以是像学习园艺这样的事或者和朋友们一起跳舞。由此可知,在训练大脑的同时,身体也积极运动。故应选B

这篇短文讲述了如何避免我们大脑的老化,文章主题明确,结构清晰。短文第一段点明文章主题,从第二段开始每一段都有独立的主题。了解文章的结构和主旨有利于学生们对文意的把握。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境做题,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第1小题,考查副词辨析及语境。Sadly伤心地;Seriously严肃地,严重地;Luckily幸运的是;Finally最后。上文but as we age, we start to feel like brains are showing a bit and that can be upsetting.提到随着年龄的增长,我们的大脑会出现问题;而下句话research shows there is a lot you can do to avoid(避免)those moments“我们可以做一些事来避免那些时刻,这是不幸中的幸运,故应选C。再如第3小题,考查动词辨析及语境。argue争论;worry担心;frighten害怕;hesitate犹豫。根据下句话Something as simple as setting a goal to have weekly coffee date with a friend will do.“像设定每周和朋友一起喝咖啡这样简单的事情就可以了,所以即使没有改变生活的事件也不用担心。故应选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The people in the USA and England both speak English of course. But there are some important differences between ①________ English and ________ English. First of all, they sound very different. Often, Americans don't say each word separately. They say several words together. Americans may say “I dunno” instead of “I don't know.” However, the British are more careful in their speech. They usually say all the words and keep them separate.

Sound__is__not__the__only__difference__between__British__English__and__American__English.Words sometimes have different meaningstoo. Some American words are never used in England. The same thing is true of some British words in America. For example, the vocabulary for cars and driving is very different. Americans drive trucks, but in England people drive lorries. Many expressions are also different in the two countries. There're also some differences in grammar. For example, Americans usually use the helping verb “do” when they ask a question.

But the British often leave out the helping verb. All these differences can be confusing (易混淆的) if you are learning English. But most languages are like this. Languages change over time. When people live in separate places, the languages change in different ways. This is what has happened to English. It can also happen to other languages, such as French. Many people in Canada speak French.③ 但是他们的法语和法国的法语不一样。

1处填上合适的词 ________ ________

2处的英语译成汉语。

_____________________________________________________________________

3处的汉语译成英语。

_____________________________________________________________________

4找出Languages change because of the time and the different places.的同义句。

_____________________________________________________________________

5找出或写出主题句。

____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网