题目内容

One day,a young man saw an old man planting a tree in his garden.He asked the old man."what kind of tree are you planting there?"

"This is a fig(无花果)tree,"the old man said.

"A fig tree?the young man was very surprised."Why,how old are you?"

"I am ninety years old."

"What!"cried the young man."You're ninety years old,You are planting a very young tree now and it'll take years to give fruit.You certainly won’t live long enough to get any fruit from this tree."The old man looked around the garden.Then he said with a smile,“Did you eat figs when you were a boy?"Sure,"the young man answered and he did not know why he asked this question.

The old man asked,"Who planted the fig trees?"

"I don't know."

"You see,sir."The old man said slowly,"Our ancestors planted trees for us to enjoy and I am doing the same for the people after me."

The young man said,“You are right.We should do some things for the people after us.”

1.What was the old man doing when the young man saw him?

A. Planting flowers. B. Planting a tree.

C. Watering the plants. D. Having a rest.

2.How did the young man feel at first?

A. Sad. B. Happy. C. Surprised. D. Excited.

3.What does the underlined word“ancestors”mean?

A. People who lived a long time ago.

B. People who live in the future.

C. People who live in the countryside.

D. People who live in the modern city.

4.What can we learn from the passage?

A. We should do everything for our children.

B. We should find something interesting to do every day.

C. We should do something useful for the people.

D. We should be friendly to the people around us.

1.B 2.C 3.A 4.C 【解析】试题分析:短文讲述的是老人种树的故事,告诉人们要多做些有益的事情。 1.题意:当那个年轻人看见他时,老人在干什么?考查细节理解题。根据One day,a young man saw an ole man planting a tree in his garden.,可知老人在栽树,故选B。 2.题意:这个年轻人起初感觉如何...
练习册系列答案
相关题目

(2017学年瑞安市玉海实验中学九年级期中)Heroes come in all shapes and sizes. Many heroes are not even human, such as dogs, horses and cats. They are so 1.(勇敢的) and helpful that human beings are proud of them, too. Lucca, a 12-year-old, is a great animal hero. She is a retired US Marine Corps dog. On April 5, 2016 she received the Dickin Medal in London, England. And some volunteers will provide free medical care for the 2.(生病的)and wounded animals in need. The Dickin Medal was 3.(创建)in 1943 by Maria Dickin. The Medal is the highest prize for animals working in some 4.(战争)in the world.

Lucca is the 5.(第一)U.S. Marine Corps dog to receive the medal. As a dog, Lucca’s work was dangerous. According to the US Marine Corps, Lucca protected the lives of 6.(一千) of soldiers, and no soldiers were killed while she was going around. She completed over 400 dangerous 7.(任务)during six years in Iraq and Afghanistan. She often worked without taking a 8.(休息). In 2012, she 9.(失去) her front left leg in an explosion while working in Afghanistan.

Lucca is the 66th animal to receive the Dickin Medal. 30 dogs, 10.(包括)Lucca, have got the Medal as well as three horses and one cat. How great they are!

1.brave 2.sick 3.founded 4.wars 5.first 6.thousands 7.tasks 8.rest/break 9.lost 10.including 【解析】本文介绍了五轴奖章的创建以及它是颁给那些做出杰出贡献的动物的。其中一只名叫Lucca的狗在伊拉克和阿富汗工作的六年中,执行了很多危险的任务,救了很...

What is the greatest thing in the world? It is a smile. A smile can start a 1.(友谊) and make us feel warm and joyful.

Last year when I 2.(进入) a new school as a middle school student, I had no friends and felt 3.(孤独的).

One day, when running in the playground, I was tripped by a stone and fell onto the ground. I tried to stand up but couldn’t because my knee 4.(受伤) badly. I felt so bad but then a hand came into my sight. As I looked up, I saw a big smile. It was from my new classmate Leo. I grabbed the hand without thinking 5.(两次) and stood up. From then on, Leo and I became good friends.

6.(然而), even best friends argue sometimes. Leo and I are no exception. Last week after arguing, I went home. That night after calming down I 7.(后悔) my bad temper. But I was embarrassed to talk to Leo. After sending an emoji of a smile to Leo’s mobile phone, I waited and was 8.(担忧的) Leo would never talk to me again. Then I heard the ring of a video chat and when I accepted the chat, I saw a face with a big smile on the screen. I was really 9.(感动的).

You can see how great the power of a smile is. Try to give other people a smile every time and you will 10.(改善) the world!

1.friendship 2.entered 3.lonely 4.hurt 5.twice 6.However 7.regretted 8.worried 9.moved/ touched 10.improve 【解析】本文主要通过介绍作者通过微笑交了朋友,也是通过微笑和朋友和好。他介绍了微笑的 强大作用,因此你每次努力给其他人一...

What is the most famous building in Australia? It must be the Sydney Opera House. In fact, it is one of the top 10 famous buildings in the world. The Opera House with a “sailing roof” was designed by a famous Danish architect (丹麦建筑大师), Utzon. The base for the building was started in 1959, years before the designs were finished. Utzon spent four years designing the Opera House. In 1962, the designs were finalized (定稿) and the construction began. In 1967, they started the decoration (装璜) inside. It took 14 years in total to build the Opera House. Queen Elizabeth II officially opened it on October 20th, 1973.

The Sydney Opera House cost around $100 million and was paid for by the public (公众). The Opera House includes 1,000 rooms. It is 185 metres long and 120 metres wide. Each year, this fantastic building attracts 200,000 tourists to come for a visit or enjoy events in it.

The Opera House reaches out into the harbour (港湾). It is amazing and unforgettable, offering people a strong sense of beauty.

1.The designer of the Sydney Opera House was from .

A. America B. Australia C. England D. Denmark

2.The underlined word “construction” means in Chinese.

A. 创立 B. 设计 C. 施工 D. 竣工

3.Building the Sydney Opera House lasted .

A. from 1959 to 1973 B. from 1962 to 1973

C. from 1959 to 1967 D. from 1962 to 1967

4._______ paid for the cost of the building of the Sydney Opera House.

A. Utzon B. The public C. Queen Elizabeth II D. The government

1.D 2.C 3.A 4.B 【解析】试题分析:这篇说明文介绍了澳大利亚最著名的建筑悉尼歌剧院的设计师、建造时间和竣工时间,还有耗资情况,表达了对它的赞美之情。 1.题意:悉尼歌剧院的设计师来自 。考查细节理解题。根据The Opera House with a “sailing roof” was designed by a famous Danish archi...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网