题目内容

What is the most famous building in Australia? It must be the Sydney Opera House. In fact, it is one of the top 10 famous buildings in the world. The Opera House with a “sailing roof” was designed by a famous Danish architect (丹麦建筑大师), Utzon. The base for the building was started in 1959, years before the designs were finished. Utzon spent four years designing the Opera House. In 1962, the designs were finalized (定稿) and the construction began. In 1967, they started the decoration (装璜) inside. It took 14 years in total to build the Opera House. Queen Elizabeth II officially opened it on October 20th, 1973.

The Sydney Opera House cost around $100 million and was paid for by the public (公众). The Opera House includes 1,000 rooms. It is 185 metres long and 120 metres wide. Each year, this fantastic building attracts 200,000 tourists to come for a visit or enjoy events in it.

The Opera House reaches out into the harbour (港湾). It is amazing and unforgettable, offering people a strong sense of beauty.

1.The designer of the Sydney Opera House was from .

A. America B. Australia C. England D. Denmark

2.The underlined word “construction” means in Chinese.

A. 创立 B. 设计 C. 施工 D. 竣工

3.Building the Sydney Opera House lasted .

A. from 1959 to 1973 B. from 1962 to 1973

C. from 1959 to 1967 D. from 1962 to 1967

4._______ paid for the cost of the building of the Sydney Opera House.

A. Utzon B. The public C. Queen Elizabeth II D. The government

1.D 2.C 3.A 4.B 【解析】试题分析:这篇说明文介绍了澳大利亚最著名的建筑悉尼歌剧院的设计师、建造时间和竣工时间,还有耗资情况,表达了对它的赞美之情。 1.题意:悉尼歌剧院的设计师来自 。考查细节理解题。根据The Opera House with a “sailing roof” was designed by a famous Danish archi...
练习册系列答案
相关题目

One day,a young man saw an old man planting a tree in his garden.He asked the old man."what kind of tree are you planting there?"

"This is a fig(无花果)tree,"the old man said.

"A fig tree?the young man was very surprised."Why,how old are you?"

"I am ninety years old."

"What!"cried the young man."You're ninety years old,You are planting a very young tree now and it'll take years to give fruit.You certainly won’t live long enough to get any fruit from this tree."The old man looked around the garden.Then he said with a smile,“Did you eat figs when you were a boy?"Sure,"the young man answered and he did not know why he asked this question.

The old man asked,"Who planted the fig trees?"

"I don't know."

"You see,sir."The old man said slowly,"Our ancestors planted trees for us to enjoy and I am doing the same for the people after me."

The young man said,“You are right.We should do some things for the people after us.”

1.What was the old man doing when the young man saw him?

A. Planting flowers. B. Planting a tree.

C. Watering the plants. D. Having a rest.

2.How did the young man feel at first?

A. Sad. B. Happy. C. Surprised. D. Excited.

3.What does the underlined word“ancestors”mean?

A. People who lived a long time ago.

B. People who live in the future.

C. People who live in the countryside.

D. People who live in the modern city.

4.What can we learn from the passage?

A. We should do everything for our children.

B. We should find something interesting to do every day.

C. We should do something useful for the people.

D. We should be friendly to the people around us.

1.B 2.C 3.A 4.C 【解析】试题分析:短文讲述的是老人种树的故事,告诉人们要多做些有益的事情。 1.题意:当那个年轻人看见他时,老人在干什么?考查细节理解题。根据One day,a young man saw an ole man planting a tree in his garden.,可知老人在栽树,故选B。 2.题意:这个年轻人起初感觉如何...

Alice’s Adventures in Wonderland(《爱丽丝漫游奇境记》,1865), written by British writer Lewis Carroll, is a fairy tale about the imaginary world of Alice. The girl falls into a rabbit hole by accident and ends up in a fantasy world filled with strange creatures. She meets an evil queen and ends up bravely fighting against her. During her struggle, Alice wakes up and r1. it was all just a dream. The passages b2. describes the first scene of the story. Let’s see how Alice falls into the rabbit hole.

She often saw rabbits in the garden, but this rabbit was different. He had large, pink ears, like most rabbits, but unlike most rabbits, he was wearing a blue coat and had a watch in his hand. He was looking at his watch and saying, "Oh, dear! Oh, dear! I shall be too late!"

"I’ll catch him at the fence," thought Alice.

But, when the rabbit came to the fence, he went down a rabbit hole.

Alice followed him. She was inside a dark hole and she was falling. E3. the hole was very deep or she was falling very slowly. She saw lots of things on her way down. There were cupboards on the sides of the hole, and maps and pictures. She fell and fell such a long way! She began to think she was going to fall all the way to Australia! But, after a very long time, her fall s4. came to an end.

Alice found herself s5. on dry leaves and she wasn’t hurt at all. She stood up quickly. She could see the white rabbit in the d6.. He was still hurrying and looking at his watch.

"I mustn’t lost him now," thought Alice. She ran after him. As he turned a corner, she heard him say, "Oh, dear! Oh, dear! I’m so late!"

Alice was close behind him, but when she turned the corner, the white rabbit was not there anymore. Alice looked around. She was in a long, dark, empty hall, but some lamps on the ceiling(天花板)gave it light. There were doors all around the hall. Did the rabbit go out of one of the doors?

She walked right around and tried to open each door, but she couldn’t. There weren’t any k7..

1.realizes 2.below 3.Either 4.suddenly 5.siting 6.distance 7.keys 【解析】本文主要是《爱丽丝漫游奇境记》简介和这个故事的第一个场景。它是由英国作家卡罗尔写的一个关于爱丽丝想象世界的童话。在第一个场景里描写了爱丽丝怎么样掉进兔子洞的故事。 1.句意:在挣扎中,爱丽丝醒来意识到这一切只是一...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网