题目内容

【题目】阅读下列短文,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。(C)
Funny School Rules in the World
Every school has its rules. Most rules are the same. But some are different (不同的). And some rules in some countries (国家) are funny to us. Here are some funny school rules:
● Strict Japanese rules
Most Japanese schools ask students wear uniforms. Some schools even regulate (规定) the color of underwear (内衣)! Other Japanese schools tell students that they cannot go to the movies, leave home at night or play games at home.
● Different shoes in the US
At some US schools, students must have a pair of indoor shoes at school every day. This can keep the schools clean.
● No strange (奇怪的) hair in the UK
In some UK schools, students can't wear strange hairstyles (发型). But the students can wear strange hairstyles in the World Cup years.

(1)What funny school rules are there in some schools of Japan?
A.Some schools regulate the color of shoes.
B.Some schools regulate the size of shoes.
C.Some schools regulate the color of underwear.
D.Some schools don't let students wear underwear.
(2)Why must the students in some US schools wear indoor shoes?
A.To make students healthy.
B.To sell more shoes at school.
C.To keep the schools clean.
D.To help students save money.
(3)2018 is a World Cup year. Can UK students wear strange hairstyles in 2018?
A.Yes, they can.
B.No, they can't.
C.We don't know.
D.Only boys can.
(4)The purpose (目的) of the passage is to _________.
A.show how strange these countries are
B.show some funny rules
C.ask students to follow the funny rules
D.ask students not to wear uniforms at school

【答案】
(1)C
(2)C
(3)A
(4)B
【解析】这篇文章主要反应了一些国家学校的规章制度。每所学校都有自己的规章制度。大多数规则是一样的。但有些是不同的。有些国家的一些规则对我们来说很有趣。下面是一些有趣的校规:
●日本严格的规则
大多数日本学校要求学生穿校服。有些学校甚至规定内衣的颜色!其他日本学校告诉学生,他们不能去看电影,晚上不能回家,也不能在家里玩游戏。
●在美国不同的鞋
在美国的一些学校,学生每天必须在学校里穿一双室内鞋。这样可以保持学校干净。
●在英国没有奇怪的头发
在英国的一些学校,学生不能弄奇怪的发型。但是学生们可以在世界杯上梳奇怪的发型。
(1)细节理解题,根据“Some schools even regulate (规定) the color of underwear (内衣)! ”可知有些学校甚至规定内衣的颜色。故选C。
(2)细节理解题,根据“This can keep the schools clean.”可知学生每天在学校穿一双室内的鞋是因为为了保持学校干净。故选C。
(3)细节理解题,根据“But the students can wear strange hairstyles in the World Cup years.”可知学生在世界杯上可以梳奇怪的发型。故选A。
(4)细节理解题,根据“ And some rules in some countries (国家) are funny to us. Here are some funny school rules:”可知写这些规则就是为了展示这些有趣的校规。故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网