题目内容

【题目】About thirty years ago, China was known as the “Bicycle Kingdom”. But the two-wheeled way of transportation became less and less popular later.

But these months you can see a revival(复兴) of bikes across China. More and more people choose to ride bikes instead of driving to schools, workplaces or parks. Some start-up companies(新兴公司) like Ofo and Mobike came up with the bike-sharing plans. They have brought the plans to people’s daily life and developed it to a new level.

Unlike other sharing plans around the world, China’s bicycles can be picked up and left anywhere. The bicycles are locked by the user after riding and then unlocked by the next rider by using a mobile APP and scanning(扫描)a QR code on the bike.

People can unlock the shared bikes by simply using their smartphones. The bikes have GPS and can be left anywhere in public for the next user. They’re popular among many Chinese people as they provide a good solution to the “last mile” problem, which means the final leg of a person’s journey.

China’s government praised Mobike and Ofo last month. They said that bike-sharing was a good way of cutting air pollution and traffic pressure.

根据短文内容,判断正(T)(F)。

1China is always known as “Bicycle Kingdom”.

2These months more and more people like to ride bikes to school or work instead of driving.

3Just like other countries, China’s bikes can also be picked up and left anywhere.

4The shared bikes are only popular among young people.

5Shared bikes are helpful for solving the “last mile” problem.

【答案】

1F

2T

3F

4F

5T

【解析】

本文讲的是中国最近流行的共享单车的问题。不仅借车还车方便,还对环境有好处。

1细节理解题。根据文章About thirty years ago, China was known as the “Bicycle Kingdom”可知,中国三十年前被叫做自行车王国,不是总是,所以是F

2细节理解题。根据文章But these months you can see a revival(复兴) of bikes across China. More and more people choose to ride bikes instead of driving to schools, workplaces or parks.可知,近几个月自行车又变得受欢迎了,很多人骑车上下班、学。所以是T

3细节理解题。根据文章Unlike other sharing plans around the world, China’s bicycles can be picked up and left anywhere.可知,是不像其他国家,中国的自行车可以借和放在任何地方,换句话说,其他国家的不行所以是F

4细节理解题。根据文章They’re popular among many Chinese people可知,共享单车在很多年轻人中受欢迎,但文章并没有说是仅在年轻人中受欢迎,所以是F

5细节理解题。根据文章They said that bike-sharing was a good way of cutting air pollution and traffic pressure.可知,共享单车是减少空气污染和缓解交通压力的好办法,所以是最后一公里这个环保问题的解决措施,所以是T

练习册系列答案
相关题目

【题目】Once upon a time, an old woman had two large water pots. Each hung on the end of a pole(杆子)which she carried across her neck. One of the pots had a crack in it while the other pot was perfect, From the river to the house, the cracked pot arrived only half full. And the other pot was always full. The perfect pot took pride in its talent. But the poor cracked pot felt sad for its own disadvantages.

One day by the river the cracked pot said to the woman, "I feel bad about myself, because the crack in me causes water to come out all the way back to your house.”

The old woman smiled and said, "Why are there flowers on your side of the road, but not on the other pot's side ? That's because I have always known about your crack. So I planted flowers on your side of the road, and every day while we walk back, you water them. For two years I have been able to pick these beautiful flowers to decorate my house, There would not be this beauty without you. Each of us has our own cracks. But the cracks make our lives so interesting and beautiful."

So, to all the cracked pot friends, have a great day and remember to smell the flowers on your side of the road !

1If each of the two pots could be filled with 20 kilos of water, the woman would probably get ______ kilos of water from the river to the house.

A. 10 B. 20 C. 30 D. 40

2How did the cracked pot feel about itself at first ?

A. Proud B. Happy C. Excited D. Ashamed.

3Which of the following is TRUE according to the passage ?

A. The woman preferred the perfect pot to the cracked pot.

B. The cracked pot felt more talented than the perfect pot.

C. There were beautiful flowers on both sides of the road.

D. The old woman decorated her house with some flowers.

4The underlined word disadvantages means ______.

A. 缺陷 B. 过失 C. 笨拙 D. 才能

5What can we learn from the story ?

A. Practice makes perfect. B. Success never comes easily

C. Early bird catches worms first D. Everyone has a talent.

【题目】任务型阅读 阅读短文,按要求完成所任务。

It’s said that in some parts of the world, people are facing the problem of hunger. So we should do something to help them. Here are some tips about how to save food in daily life.

Cook from the fridge

Start with the fresh food. If you have some in the fridge, usethem first. Make a meal with what you have got instead of running out to the supermarket for something else. You’ll probably save more time using what’s on hand.

Learn to read the labels(标签)

“Best-before” and “use-by” dates are more important.learn to know the different periods of food and know what foods are good for. For example, black bananas are proper for baking, fresh vegetables are good in soups, bread that is not fresh can be turned into small pieces.

Use the freezer (冷冻室)

The freezer can keep food fresh until you are ready cook them, and then store the cooked food until you’re ready to eat it. It’s also the best place for the remaining food. Mark the date of the food nearly, so it’s easy to find the food you need to eat first and will never leave them there for too long.

Shop with a list

Plan meals ahead of time so that you know exactly what to buy. Doing this helps reduce food waste because it’s possible to buy too much of a certain food and then forget to eat or cook it later.

任务一:划线单词them 指代文中的什么?1

任务二:将句翻译成中文2

任务三:What is the freezer used for ?3

任务四:What’s the main idea of this passage ?4

【题目】假定你是苏华,你最近认识的英国笔友David给你发了一封电子邮件,想了解你初中三年来在学习和生活方面的一些收获、困惑和感受。请认真阅读下面的邮件,根据信中的内容及你的实际用英语回复。

To: suhua@ china. com

From: davidsmith@ Britain. com

Subject: School life

Dear Su Hua,

Glad to hear you're graduating from junior high. I'm interested in how you feel about those three years of school life. Would you please tell me the following things?

●What do you like best about your school life?

●What’s the biggest problem as a junior student?

●Who has helped you most? And why?

●Do you enjoy your school life? Why or why not?

I look forward to hearing from you soon.

All the best.

David

注意:1.词数90左右,开头和结尾已经写好,不计入总词数;

2.回复须包括所有要点,可适当发挥,使全文连贯、通顺;

3.文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。

Dear David,

Thank you so much for your email. I'm very happy to tell you about my school life.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

How about your school life? Write to me soon.

Best wishes.

SuHua

【题目】Scientists find that hard-working people can live longer than idle(不工作的) people. Career women are healthier than housewives. Evidence shows that the jobless are in poorer health than the job-holder. A report shows that whenever the unemployment rate(失业率) increases by 1%, the death rate increases by 2%. All this comes down to one point: work is helpful to health.

Why is work good for health? It is because work keeps people busy, away from loneliness. Researches show that people feel unhappy, worried when they have nothing to do. Instead, the happiest are those who are busy. Many high achievers who love their careers feel that they are happiest when they are working hard. Work serves as a bridge between man and reality(现实). By work, people come into contact with each other. By taking part in some activities, they find friendship and warmth. This is helpful to health. The loss of work means the loss of everything. It affects man in spirit and makes him easy to get ill.

Besides, work gives one a sense of fulfillment(充实感) and a sense of achievement. Work makes one feel his value in society. When a writer finishes his writing or a doctor successfully operates on a patient or a teacher sees his students grow, they are happy beyond words.

From the above we can come to the conclusion that the more you work, the happier and healthier you will be. Let us work hard and study well and live a happy and healthy life.

1Who can live longer, hard-working people or idle people?

________________________________________________________________

2How do people feel when they dont have anything to do?

________________________________________________________________

3How can we find friendship and warmth in our daily life?

________________________________________________________________

4Why can career women be healthier than housewives? (请根据文章内容,自拟1句话作答)

________________________________________________________________

5What do you think hard work can bring us? (请根据自己的想法,自拟1-2句话作答)

________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网