题目内容
【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。
A rich man had a lazy son. 【1】So one day, he asked him to go out and make some money. If he couldn’t , he couldn’t have his meal at night.
They boy ran to his mother for help. Seeing the tears in her son’s eyes, she felt sorry and gave him a gold coin(硬币).In the evening the son showed his father the coin. The father then asked him to throw it into a well(井).【2】
The father was wise enough to know that the coin was from his mother. The next day he sent his wife to her parent’s town and asked his son to make money again.
【3】Finally a shopkeeper told him that he could give him a gold coin if he carried the heavy boxes to his house. The son agreed and succeeded in doing that. When he got the coin from that man, he was wet all over and tired . As soon as he came back home with the coin, his father asked him to throw it into the well again.
The son almost cried out. “God! Please not! 【4】”The father smiled and made sure his son has finally learned the lesson.
A.With no one helping him, the son had to go to the market to look for a job.
B.He wanted his son to be hard-working and responsible(负责任的)
C.It’s not easy for me to get the money!
D.He loves his son very much.
E.The son did that at once.
【答案】
【1】B
【2】E
【3】A
【4】C
【解析】
短文讲述富人希望他儿子勤奋负责,让儿子把挣到的钱扔进井里,最后儿子明白了挣钱不容易。
【1】根据前文“A rich man had a lazy son.”可知这个富人的儿子懒惰;根据后文“…he asked him to go out and make some money. If he couldn’t , he couldn’t have his meal at night.”可知富人让儿子出去挣钱,如果他挣不到钱,晚上就不能吃饭。结合选项,中间应是:他想让他儿子勤奋负责。故选B。
【2】根据前文“The father then asked him to throw it into a well(井).”可知富人让儿子把金币扔进井里,此句应承接上文,陈述儿子的表现,即:儿子立刻做到了。故选E。
【3】根据前文“The next day he sent his wife to her parent’s town and asked his son to make money again.”可知富人把妻子送到她父母那里,妻子不会像上次那样给儿子金币,他儿子得不到母亲的帮助只能自己找工作挣钱。结合选项,此处应是:由于无人帮助,儿子只好去市场找工作。故选A。
【4】根据前文“The son almost cried out.”可知儿子几乎哭了,他知道对他来说挣到钱不容易。结合选项,此处应是:我不容易得到钱!故选C。
【题目】假如你是Tina,你的笔友Gary想要去月球旅行,向你询问应该如何准备行囊,请你根据下列表格提示给他提几点建议,并以信件的形式给他回复。可适当发挥,不少于60词(开头和结尾已给出,不计入总词数)。
提示:
原因 | 建议 |
月球晚上温度低 | 多带点厚衣服 |
月球上没有食物和水 | 带足够的食物和水 |
…… | …… |
Dear Gary,
I hear that you are going to travel to the Moon. I’m happy for you about that.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Tina
【题目】Do you like doing sports every day? A lot of people like doing sports because they are good for their health. Many people like to watch others play ball games. They like Yao Ming and David Beckham very much. Yao Ming is good at playing basketball. David Beckham plays football very well. People often watch their favorite players or teams(团队) on TV. When they watch them on TV, they feel excited(兴奋的)
People play different(不同的) games in different seasons. People love going on a trip in spring. People living near the sea or lakes or rivers often go swimming in summer because the weather is very hot. In autumn, people enjoy playing volleyball and tennis. And in winter, skating is very popular. Doing sports can help us to keep fit. Many American families do sports at the weekend. They are happy and healthy.
Information Card
The reason(原因) why people like sports | 【1】 |
The sport that Yao Ming is good at | 【2】 |
The thing that people love doing in spring | 【3】 |
The season in which people enjoy playing volleyball and tennis | 【4】 |
The time when many American families do sports | 【5】 |