题目内容

【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。

A rich man had a lazy son. 1So one day, he asked him to go out and make some money. If he couldn’t , he couldn’t have his meal at night.

They boy ran to his mother for help. Seeing the tears in her son’s eyes, she felt sorry and gave him a gold coin(硬币).In the evening the son showed his father the coin. The father then asked him to throw it into a well(井).2

The father was wise enough to know that the coin was from his mother. The next day he sent his wife to her parent’s town and asked his son to make money again.

3Finally a shopkeeper told him that he could give him a gold coin if he carried the heavy boxes to his house. The son agreed and succeeded in doing that. When he got the coin from that man, he was wet all over and tired . As soon as he came back home with the coin, his father asked him to throw it into the well again.

The son almost cried out. “God! Please not! 4”The father smiled and made sure his son has finally learned the lesson.

A.With no one helping him, the son had to go to the market to look for a job.

B.He wanted his son to be hard-working and responsible(负责任的)

C.It’s not easy for me to get the money!

D.He loves his son very much.

E.The son did that at once.

【答案】

1B

2E

3A

4C

【解析】

短文讲述富人希望他儿子勤奋负责,让儿子把挣到的钱扔进井里,最后儿子明白了挣钱不容易。

1根据前文“A rich man had a lazy son.”可知这个富人的儿子懒惰;根据后文“…he asked him to go out and make some money. If he couldn’t , he couldn’t have his meal at night.”可知富人让儿子出去挣钱,如果他挣不到钱,晚上就不能吃饭。结合选项,中间应是:他想让他儿子勤奋负责。故选B

2根据前文“The father then asked him to throw it into a well(井).”可知富人让儿子把金币扔进井里,此句应承接上文,陈述儿子的表现,即:儿子立刻做到了。故选E

3根据前文“The next day he sent his wife to her parent’s town and asked his son to make money again.”可知富人把妻子送到她父母那里,妻子不会像上次那样给儿子金币,他儿子得不到母亲的帮助只能自己找工作挣钱。结合选项,此处应是:由于无人帮助,儿子只好去市场找工作。故选A

4根据前文“The son almost cried out.”可知儿子几乎哭了,他知道对他来说挣到钱不容易。结合选项,此处应是:我不容易得到钱!故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

“What is the meaning of life?” This is a question that we all ask ourselves at one point or another. It is a question that I have asked myself many times over the years. The best answer that I ever came across was written by the great psychologist(心理学家), Viktor Frankl. Frankl wrote that “The meaning of life is to give life meaning.”

When I was a young boy I gave my life meaning by simply playing, running, jumping, swimming, laughing, and riding my bike. When I went to school I gave my life meaning by learning, studying hard, getting good grades and trying to make my mom and dad proud.

When I was a teenage boy I found meaning in playing sports, hanging out with my friends, and trying to impress (给……以深刻印象) girls.

In college I found my meaning by deciding what I wanted to study and what career(职业) I wanted to prepare for.

When I was working as a teacher I found meaning in helping to open young minds to new ideas and old wisdom.

When I married and had children I found meaning in protecting, providing for, and watching over those I loved.

As I got older, I began to realize that meaning isn’t something that comes and goes: We can give meaning to every moment of our lives here. We can bring meaning to the things we do. We can bring meaning to the hearts we touch.

All we have to do is love. It is love that gives life meaning. It is love that makes life worth(值得) living.

1According to the great psychologist, what is the meaning of life?

_____________________________________________________________________________

2Did the writer try to make his mom and dad proud when he was at school?

_____________________________________________________________________________

3How did the writer find his meaning in college?

_____________________________________________________________________________

4When did the writer find meaning in helping to open young minds to new ideas and old wisdom?

_____________________________________________________________________________

5What is the passage mainly about?

_____________________________________________________________________________

【题目】阅读下面的短文,将画线的句子译成英文或中文。

Li Yong, a very famous host in China, died at age 50. His wife told people the news on Sina Weibo by saying “I have lost my love, after 17 months of cancer therapy ( 癌症治疗) at 5:20 am on Oct. 25.2018, in the United States.” 1.这则消息让我们感到很伤心

Li hosted some wonderful talent shows, like Lucky 52, A Special Six-Plus-One, as well as the talk show Yong

Le Hui.2. He played a big role in getting these shows popular in China.

Usually, when people say "cancer", we think of health! Air. water and so on get worse and worse. 3. However, we should try to face these problems and do something meaningful. First of all, we should keep exercising.4. 比如,每天跑步半小时。Secondly, relax ourselves. On vacation, we can have a visit to somewhere interesting. There are also other things we can do.5. Some people think it is the best way to relax through music.

Most people want to live healthily, so why not take our life seriously and begin to do some useful things?

1______________________________________________________________________________________________________________________________________

2______________________________________________________________________________________________________________________________________

3______________________________________________________________________________________________________________________________________

4______________________________________________________________________________________________________________________________________

5______________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网