题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Good morning. The program today is about music. The word "music" comes from the Greek word "muse". The Muses are the goddesses of the arts. The Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Today's program brings together music from different concerts of the world. Who invented music? Who sang the first song? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays an important part in almost everyone's life. Babies and young children love to hear people singing to them. When they are a little older, they like to sing the songs they have heard. When children go to school, their world of music grows. In the middle grades, students take music lessons. When they reach high school, they become interested in listening to pop music.
The records we have chosen for you today are from American country music, Indian music, pop music and so on. Music has meaning for everyone. It can make people happy or it can make them sad. In this program we shall study the language of music. We shall be trying to find out more about how music works. We shall try to find out how music says what people feel.
Now, here comes the music today, I shall explain why they are all good music.
(1)The first paragraph is mainly about the ______.
A.styles of music
B.history of music
C.taste of music
D.knowledge of music
(2)Which is NOT the purpose of this music program?
A.To study the language of music.
B.To learn more about the music.
C.To give a complete background to the music.
D.To give people some music to listen to.
(3)The speaker is probably______.
A.a host
B.a singer
C.a dancer
D.a teacher

【答案】
(1)D
(2)C
(3)A
【解析】这篇短文是一个音乐节目,这个节目将为我们介绍关于音乐的知识、音乐的作用,还可以欣赏一下好的音乐。
(1)D 细节理解题。根据短文的第一段开头The program today is about music以及这一段的大概意思可知,在这一段中,作者讲述的是“什么是音乐”,给我们介绍了关于音乐的一些知识,故应选D。
(2)C 细节理解题。根据短文第二段和最后一段中In this program we shall study the language of music. We shall be trying to find out more about how music works. We shall try to find out how music says what people feel以及Now, here comes the music today可知,在这个音乐节目中,可以学习音乐的知识,了解音乐的作用,还能听音乐。没有提到就是C。
(3)A推理判断题。根据短文开头The program today is about music可知,这是一档音乐的节目,那么这个说话人就应该是这个节目的主持人。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解D
Are you nervous? Maybe you should sit in a blue room. Are you always cold? Maybe you should sit in a room painted in a "warm colour" such as soft orange. Are you often sad? Maybe you should sit in a yellow room. Some researchers believe that colour has the power to influence our feelings. They believe that colours affect(影响)everyone in the same way.
One study was in a workplace. The researchers painted heavy boxes white and light boxes black. They want to see how colour affected the workers' feelings. Which boxes do you think were more difficult to lift? The heavy white ones? No. The white boxes were heavier but they looked light. The researchers think that this is because light colours seem light.
Another study was at school. Researchers at the University of Alberta in Edmonton, Canada, studied children with behaviour problems in their classroom. When the walls were brown and yellow, the children's heart rate went up and they were over-active. However, when the walls were dark blue, the children's heart rate was slower and the children were much calmer. If this is true, we can think carefully about the colours around them--not just in our homes, but also in offices, in schools, in hospitals, in gyms, in museums, in restaurants and even in prisons.
根据短文内容,选择最佳的答案。
(1)According to Paragraph 1, it's better for a person who fails in the exam to sit in aroom.
A.yellow
B.white
C.black
(2)The boxes painted white look.
A.heavy
B.light
C.cold
(3)Which of the following is true?
A.It's certain of that colours affect everyone in the same way.
B.The result of the second study can be widely used.
C.Colours can change the weight of a box.
(4)The best title for the passage can be.
A.How Colours Affect Feelings
B.How Colours Affect Children with Bebaviour Problems
C.How Colours Are Used in Science Research
(5)The passage probably comes from.
A.a computer textbook
B.a government report
C.a science magazine

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
The American secret service began in 1865.It has many important jobs.One is to stop different types of fraud (诈骗), such as printing fake (假的) money, credit card fraud and computer fraud.The other is to protect the president at all times.
The secret service's earliest job was to stop people from making fake money.The secret service agents (特工) still have to do that because the criminals (罪犯) are smarter now.They are better at using computers and other expensive equipment.But agents are much smarter.
Protecting the president is hard.The most dangerous places are outdoors.Agents can't check every person in the crowd, so they must watch the crowd carefully.And they always follow the president.They're just like the president's shadow.
Unluckily, some people do want to give the president trouble, or even hurt him.The secret service agents try to find them and stop them when they want to do something bad.It's a dangerous, but important job.The secret service helps keep the president and the country safe.
(1)The American secret service ________.
A.isn't to protect the president
B.makes fake credit cards
C.began in 1865
D.has only one important job
(2)At the very beginning, the secret service's job was to ________.
A.protect the president
B.stop computer fraud
C.watch the crowd carefully
D.stop fake money making
(3)When protecting the president, ________.
A.agents must be careful at all times
B.agents don't always stay near him
C.agents check every person in the crowd
D.agents are afraid of indoor places most
(4)The underlined word "them" means the ________.
A.presidents
B.criminals
C.secret service agents
D.people in the crowd
(5)The hardest place to protect the president would be in ________.
A.the White House
B.a hotel room
C.a public park
D.a main hall

【题目】 It is difficult for parents of nearly every family to teach their children to be responsible(有责任的) for housework, but with one of the following suggestions, you really can get your children to help at home.

If you give your children the impression(印象) that they can never do anything right, then they willtreat themselves as unable persons. Unless children believe they can succeed, they will never become totally independent(独立).

My daughter Mary's fifth-grade teacher made every child in her class feel good When students received less than a perfect test score, she would point out what they had mastered and said they could learn what they had missed.

You can use the same way when you evaluate(评价) your child's work at home. Do not always scoldbut give lots of praise to your children instead. Talk about what he has done right, not about what he hasn'tdone. If your child completes a difficult task, promise him a Sunday trip or a ball game with Dad.

Learning is a process(过程) of trying and failing and trying and succeeding. If you teach your childrennot to fear a mistake of failure, they will learn faster and achieve success at last.

1The whole passage deals with ________.

A.social educationB.school educationC.family educationD.pre-school education

2The author thinks that ________.

A.there is no way to get children to help at home

B.the more encouragement and praise you give, the more responsible and helpful children will become

C.it is very difficult to make children responsible for housework

D.children can be forced to help with housework

3The passage gives us a good suggestion about how to evaluate your child's work at home. That is to ____.

A.praise his hard workB.promise him a trip

C.give him a punishmentD.promise him a ball game

4Through the last paragraph, we can conclude that ________.

A.pride goes before a fallB.practice makes perfect

C.no pains, no gainsD.failure is the mother of success

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网