题目内容

【题目】 When I was in primary school, I had a big argument with a boy in my class. I can’t ________ what it was about, but I have never forgotten the ________ I learned that day.

I was sure that I was right and he was wrong. However, he ________ believed that I was wrong and he was right. The teacher decided to teach us a lesson. She came up with a good idea. She brought both of us to the front of the class and placed him on one side of her grey desk and me on the other. In the middle of the desk was a large, round object. It was ________ for me to see that it was black. She asked the boy what color the object was. “White!” he answered in a loud voice.

I couldn’t ________ that the object was white, considering that it was certainly black! One more argument started between the boy and me, this time about the ________ of the object.

The teacher told me to go stand where the boy was standing and told him to come stand where I had been. We changed ________ and then she asked me what the color of the object was. I had to answer, “White.” It was then that I knew what was wrong. It was an object with two ________ colored sides, and from his side it was white. Only from my side was it black.

My teacher taught me a very important lesson that day: You must ________ in other person’s position and look at the ________ through their eyes in order to truly understand their ideas.

1A. understandB. rememberC. explainD. think

2A. classB. subjectC. reasonD. lesson

3A. quicklyB. slowlyC. stronglyD. happily

4A. hardB. clearC. luckyD. interesting

5A. realizeB. describeC. believeD. help

6A. sizeB. colorC. shapeD. price

7A. placesB. objectsC. opinionD. ideas

8A. similarlyB. difficultlyC. brightlyD. differently

9A. appearB. standC. hideD. keep

10A. situationB. discussionC. solutionD. decision

【答案】

1B

2D

3C

4B

5C

6B

7A

8D

9B

10A

【解析】

文章大意:短文通过讲述作者和同学的一次争吵,告诉我们要学会站在别人的角度看问题。作者和同学发生了争吵,他们各持己见。老师让他们站在两个完全不同的角度去观看一个两面颜色不同的物体,当他们调换位置之后,他们恍然大悟。

1句意:我不记得那是怎么回事了。

考查动词及语境理解。A. understand理解;B. remember记得;C. explain解释;D. think想。根据下文but I have never forgotten……但是我才没有忘记……,可知转折前表达的意思是有些事情不记得了,故答案选B

2句意:但我从来没有忘记那天学到的教训。

考查名词及语境理解。A. class班级;B. subject科目;C. reason理由;D. lesson教训、功课。根据下文My teacher taught me a very important lesson that day,那天我的老师给我一个非常重要的教训,可知此处是指我从来没有忘记那天学到的教训,故答案选D

3句意:然而,他坚信我错了,他是对的。

考查副词及语境理解。A. quickly迅速地;B. slowly慢慢地;C. strongly坚定地;D. happily高兴地。根据上文I was sure that I was right and he was wrong.我确信我是对的,他错了。结合连词However然而,可知前后两个句子是完全相反的意思,此处句意应是他坚信我错了,他是对的,故答案选C

4句意:我清楚的看到它是黑色的。

考查形容词及语境理解。A. hard困难的;B. clear清楚的;C. lucky幸运的;D. interesting有趣的。根据下文that it was certainly black!肯定是黑色的,可知应是我清楚的看到它是黑色的,所以自己很肯定,故答案选B

5句意:我不敢相信那东西是白色的。

考查动词及语境理解。A. realize认识到;B. describe描述;C. believe 相信;D. help帮助。根据that the object was white, considering that it was certainly black!可知,作者确信是黑色的,所以他不相信那个孩子说的白色的,故答案选C

6句意:男孩和我之间又开始了一场争论,这次是关于物体的颜色。

考查名词及语境理解。A. size尺寸;B. color颜色;C. shape形状;D. price价格。联系上文语境可知作者说它是黑色的,另一个男孩说它是白色的,由此可知两个人这次的争论是关于颜色的,故答案选B

7句意:我们换了地方,然后她问我这个东西是什么颜色的。

考查名词及语境理解。A. places地点;B. objects物体;C. opinion意见、主张;D. ideas想法。根据上文The teacher told me to go stand where the boy was standing and told him to come stand where I had been. 老师叫我到那个男孩站的地方去站,又叫他到我曾经站过的地方来站。可知是两个人互相换了地方,故答案选A

8句意:这是一个有两种不同颜色的物体。

考查副词及语境理解。A. similarly类似地;B. difficultly困难地;C. brightly明亮地;D. differently不同地。根据下文and from his side it was white. Only from my side was it black. 从他的侧面看,它是白色的。只有我这边才是黑色的。可知这是一个有两种不同颜色的物体,故答案选D

9句意:你必须站在别人的立场上。

考查动词及语境理解。A. appear出现;B. stand站立;C. hide隐藏;D. keep保持。根据in other person’s position,可知应是站在别人的立场上,故答案选B

10句意:通过他们的眼睛来观察情况,才能真正理解他们的想法。

考查名词及语境理解。A. situation情况;B. discussion讨论;C. solution解决方案;D. decision决定。根据look at the …… through their eyes in order to truly understand their ideas.可知句意是通过他们的眼睛来观察情况,才能真正理解他们的想法;故答案选A

解答完形填空首先要通读全文,掌握大意。结合选项初步弄清短文写了些什么内容。在理解全文意思的基础上,结合文章内容对空缺句子作合乎逻辑的推理。必须弄清空缺词句的确切含义,空缺词句与其前后句的意义衔接必须自然、合理,最后根据语境,结合选项,选出正确答案。如,第1小题,根据下文but I have never forgotten……但是我才没有忘记……,可知转折前表达的意思是有些事情不记得了,故答案选B。第3小题,根据上文I was sure that I was right and he was wrong.我确信我是对的,他错了。结合连词However然而,可知前后两个句子是完全相反的意思,此处句意应是他坚信我错了,他是对的,故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I’m David and I’ve been living in the United States for over ten years, and I now say thank you about 50 times a day. Often I do it without thinking. I say thank you to the cashier at the coffee shop. I say thank you to my wife and my 5-year-old daughter several times a day for different things. When I first moved to the United States, I didn’t know I was supposed to thank someone who took my money for something I bought at a store. I had no idea I was supposed to thank people when they asked how I was doing.

I grew up in the northern Indian city of Lucknow, in a culture in which saying thank you is not done lightly. I learned to say thank you in English when I was in elementary school. And when I thanked anyone, I said it in English, which was less embarrassing and more casual than doing so in Hindi. I saved my thanks for those who had done huge favors for me. And I didn’t thank my friends or classmates very often. When I did, they regarded the act as a playful way to practise English.

Saying dhanyavaad, or thank you in Hindi, to someone without looking at him or her is just as good as not saying it at all. As a kid, I heard my father say dhanyavaad to people of his age, and he did it as seriously as possible, with his hands joined in front of his chest. He wasn’t just thanking someone for something, but asking for an opportunity to return the favor.

Now, when I travel to India, I often upset people by saying thank you to them. On a recent trip home, I was invited to my uncle’s house for dinner. He’s been a father figure to me, teaching me many things at every step of my life. That day, I made the mistake of telling him, in English, “Thank you for inviting me” before leaving his house. He didn’t respond, but I saw he was unhappy. I couldn’t even apologize for thanking him. The damage was done.

Differentcountriesanddifferentpeople havedifferentmanners. We must find out their customs, so that they will not think us ill-mannered.

1How often does David say thank you now ?

2Where did David grow up?

3Who did David save his thanks for?

4What is the third paragraph mainly about?

5Why was David’s uncle unhappy?

【题目】从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计人总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

题目

假如你是李华,明天下午2:00你要去参加传统文化才艺展示活动,因此不能上英语课。请用英文给你们的外教John写一张请假条,告诉他你要去干什么,为什么要参加这个活动以及你保证按时完成作业。

提示词语:traditional talent show, Chinese culture, ask, help

提示问题:.What will you do tomorrow afternoon?

Why will you take this activity?

How will you finish your homework?

Dear John,

I'm sorry to ask for absence from your English lesson.__________________

______________________________________________________________

Your loring student

Li lHua

题目

一位好老师,胜过万卷书。在你的初中生活中,一定会有一位老师给你留下了深刻印象。

某英文网站正在开展以“Thank you, my teacher”为主题的征文活动。假如你是李华,请用英语写一篇短文投稿,让更多的人认识你的老师,同时表达你对他/她的感激之情。主要内容包括: 哪位老师给你留下了深刻印象,发生了什么事使你印象深刻以及你想对他/她说些什么。

提示词语:kind, helpfultalk withmake progress

提示问题:Which teacher impressed you most?

What happened to make you impressed?

What do you want to say to him/her?

Thank you,my teacher

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】Answer the questions(根据以下内容回答问题)

Many young people love western festivals not because of their cultural meaning, but because of life fun. They don't think it important to know the cultural meaning about western festivals. Actually, we don't just need to remember their names, but we should have an understanding of their culture and history. Western festivals are popular in China because of the differences between western festivals and Chinese ones.

Chinese festivals and western festivals were born for different reasons. Chinese festivals mainly came from celebrations, worship and other activities. However, most western festivals are linked with religions(宗教). Also the ways that western people and Chinese people celebrate festivals aren't similar. Let's take Christmas and the Spring Festival as an example. At Christmas, people prepare Christmas cards, Christmas trees and hold Christmas evenings. Traditionally, Chinese people celebrate the Spring Festival based on blood relationship in the forms of watching television and paying New Year's visits. In addition, western festivals deliver quite different values from Chinese ones. For example, the Valentine's Day, which falls on February14th,adds fresh mind to Chinese. The festival spreads seeds in-every corner of China and encourages people to look for true love which belongs to themselves. Ancient Chinese people don't dare to think of that.

Whether you like western festivals or not, you can't ignore the effect western festivals they have brought to us. We are paying more attention to thanks-giving and emotions instead of food and money. They have made great contributions to enrich our culture.

1Many young people love western festivals because of life fun, don’t they?

2Why are western festivals popular in China?

3How do western people usually celebrate Christmas according to the article?

4What don't ancient Chinese people dare to think of?

5How many differences between western festivals and Chinese festivals are mentioned in the article?

6Which western festival did you celebrate?

What advantages can you gain after understanding western festivals? List two points.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网