题目内容

【题目】从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计人总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。

题目

假如你是李华,明天下午2:00你要去参加传统文化才艺展示活动,因此不能上英语课。请用英文给你们的外教John写一张请假条,告诉他你要去干什么,为什么要参加这个活动以及你保证按时完成作业。

提示词语:traditional talent show, Chinese culture, ask, help

提示问题:.What will you do tomorrow afternoon?

Why will you take this activity?

How will you finish your homework?

Dear John,

I'm sorry to ask for absence from your English lesson.__________________

______________________________________________________________

Your loring student

Li lHua

题目

一位好老师,胜过万卷书。在你的初中生活中,一定会有一位老师给你留下了深刻印象。

某英文网站正在开展以“Thank you, my teacher”为主题的征文活动。假如你是李华,请用英语写一篇短文投稿,让更多的人认识你的老师,同时表达你对他/她的感激之情。主要内容包括: 哪位老师给你留下了深刻印象,发生了什么事使你印象深刻以及你想对他/她说些什么。

提示词语:kind, helpfultalk withmake progress

提示问题:Which teacher impressed you most?

What happened to make you impressed?

What do you want to say to him/her?

Thank you,my teacher

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】题目一:

Dear John,

I'm sorry to ask for absence fom your English lesson. I'm going to aend a traditional talent show at 2:00 tomorrow aftermoon.

In order to let the foreign students in our school know more about Chinese culture, our school holds this talent show. I will introduce Chinese painting in English.

I will ask my classmates to help me with my English. And I promise to finish my homework on time.

Your loring student

Li Hua

题目二:

Among all my teachers, my English teacher impressed me most. She is always kind and helpful.

last year, I did badly in a big test and I found English too hard. As soon as she found out this, she talked with me and gave me some helpful advice. With her encouragement, I have made great progress.

I really want to say"Thank you for helping me. I love you!" to my English teacher.

【解析】

题目

本文是一篇应用文,作文要求写一张请假条,因此格式要遵循假条的格式。假条的内容——时间和事由均给出,结合提示问题可知假条主要从三个方面写,这三个方面需要作者自由发挥一部分内容。

本例文是一篇应用文,人称为第一人称,时态是以一般将来时为主。例文分成三段,根据提示问题,每段成一行,这种写法条理清晰,分段明确。

高分亮点:ask forabsence from;一般将来时;in order tohelp sb with sthpromise to doon time

题目②

题目二是一篇话题作文,根据话题可知这是一篇感谢老师的文章。人称应该为第一人称。注意给出的提示问题,文章要包含这三部分的内容。

本例文以第一人称书写,时态主要是一般过去时和一般现在时。文章第一段介绍“我”要感谢的老师,第二段用一般过去时介绍为什么“我”要感谢老师,第三段表达 “我”的感谢。分段明确,语句简洁不啰嗦,时态运用合理。

高分亮点:Among all my teachersdid badly inAs soon asfound outtalked with;现在完成时;want to do sth

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When I was in primary school, I had a big argument with a boy in my class. I can’t ________ what it was about, but I have never forgotten the ________ I learned that day.

I was sure that I was right and he was wrong. However, he ________ believed that I was wrong and he was right. The teacher decided to teach us a lesson. She came up with a good idea. She brought both of us to the front of the class and placed him on one side of her grey desk and me on the other. In the middle of the desk was a large, round object. It was ________ for me to see that it was black. She asked the boy what color the object was. “White!” he answered in a loud voice.

I couldn’t ________ that the object was white, considering that it was certainly black! One more argument started between the boy and me, this time about the ________ of the object.

The teacher told me to go stand where the boy was standing and told him to come stand where I had been. We changed ________ and then she asked me what the color of the object was. I had to answer, “White.” It was then that I knew what was wrong. It was an object with two ________ colored sides, and from his side it was white. Only from my side was it black.

My teacher taught me a very important lesson that day: You must ________ in other person’s position and look at the ________ through their eyes in order to truly understand their ideas.

1A. understandB. rememberC. explainD. think

2A. classB. subjectC. reasonD. lesson

3A. quicklyB. slowlyC. stronglyD. happily

4A. hardB. clearC. luckyD. interesting

5A. realizeB. describeC. believeD. help

6A. sizeB. colorC. shapeD. price

7A. placesB. objectsC. opinionD. ideas

8A. similarlyB. difficultlyC. brightlyD. differently

9A. appearB. standC. hideD. keep

10A. situationB. discussionC. solutionD. decision

【题目】International Musicians Create Harmony (和谐)

Twenty-five young musicians from around the world have come to California to train and perform this month. They will take part in an international _____called iPalpiti. The name comes from the Italian word for heartbeats. Schmieder is the program’s conductor and musical director. He and his wife _____the program in 1997.

This year, the musicians come from nineteen _____, including Azerbaijan, Israel and Italy. Schmieder notes some of the musicians are from the countries at war with each other. “And they are sitting next to each other, and they become _____.” Through their music and friendship, they are making the world more ____.

Peter Rainer, a German violin player, says, “It’s so great that you have so many excellent musicians. They are all very alert and awake and listen to each other and it’s a lot of fun.” Turkish player Sakul says the international group works _____together.Russian violinist Promoe says, “The experience is a cultural as well as a musical exchange (交流). Everyone has their own opinion of music, how to play every composition. It’s very interestingto ____ with everybody, to play together and to create one opinion for everybody.”

Francisco Vila of Ecuador says the music has no geographic boundaries (边界). Vila adds that the musicians get to _____more about each other as they perform great music. “It’s interesting to see how many things we have in common.”

Can Sakul says the musicians who have taken part in the training and festival make up “a big family”. He adds that he is “proud to be a part of it”.

1A.festivalB.concertC.competitionD.program

2A.startedB.endedC.checkedD.recorded

3A.teamsB.countriesC.groupsD.families

4A.enemiesB.musiciansC.friendsD.players

5A.perfectB.interestingC.excellentD.peaceful

6A.honestlyB.wellC.badlyD.unhappily

7A.communicateB.agreeC.helpD.compare

8A.worryB.discussC.knowD.argue

【题目】 A blog posted Dec 7, 2018 at 12:17 PM by Alanna Mallon Alanna Mallon is a Cambridge City Councilor.

Each year in November, I receive a lot of emails and texts from friends who want to volunteer with their families on Thanksgiving as a way to give back. I also field phone calls from organizations who want to donate ( 捐赠 ) to local programs that provide Thanksgiving meals.

However, as an official who still works in the nonprofit sector (非盈利部门), I also feel deeply anxious (焦急的) because I know the other 51 weeks of the year, these key programs that provide food to residents (居民) in need are eager for both volunteers and donations. Hunger is a year round problem, and each week volunteers are the necessary part to make sure that programs are able to serve the community.

At Food For Free, we depend on about 100 volunteers per week, and each of those volunteers is extremely important to providing fresh, healthy food to people in the Greater Boston area who need it. School children who take backpacks of food home on Fridays, community college students who depend on our Family Meals program to support their healthy growth, elderly and disabled residents who receive twice monthly deliveries of food to their doors through our Home Delivery program, they all depend on us making sure enough volunteers show up to do the work.

These volunteers don't show up in your social media system, they don't win prizes and no one writes about them in the local newspapers. But they are heroes. And you can be too. If everyone made a promise to volunteer once a month, or even once a quarter, I know that we could reduce some of the anxiety these organizations feel, as a more trust-worthy volunteer network allows them to focus on helping people, not filling volunteer positions.

Here is a list of a few organizations who are doing important work in Cambridge to make sure the food to be safe. Offer your time to an organization, they will be deeply grateful, and I am quite sure that you will feel pretty good about yourself too.

Food For Free: http://foodforfree.org/volunteer.

CEOC: http://ceoccambridge.org/food-pantry.

Harvard Square Homeless Shelter: https://hshshelter.org/volunteer.

Community Cooks: https://communitycooks.org/join-us.

Margaret Fuller Neighborhood House: http://margaretfullerhouse.org

1The word "field" in paragraph 1 probably means "________".

A. makeB. keepC. deal withD. take away

2What can we learn from the first two paragraphs?

A. The food safety worries the writer.B. Volunteers are needed all year round.

C. Donations can be made through the Internet.D. People like getting together on Thanksgiving.

3The third paragraph is mainly about ________.

A. the duty of Food For FreeB. the donations of Family Meals

C. the value of voluntary workD. the difficult life of local people

4What's the main purpose of this passage?

A. To call for action.B. To express thanks.

C. To advertise programs.D. To introduce websites.

【题目】 Last week, I talked with a mother of a young teenager in my class. She was telling me how ______ it was for her son at school, because he was always in an old school uniform that didn’t fit him. Since her husband and she both ______ their jobs, they couldn’t afford(买得起)a new one. She told me that she was slowly trying to buy a(n) ______ shirt, then trousers, then shoes.

I knew that she didn't want to ask for help. She ______ asked for anything from me. She was just telling me the honest truth. I went to the ______ to take out some money. Then I put it into her pocket and told her to just go and ______ the uniform, and not to tell anyone I did this but her husband.

I also made it clear to her that nothing was ______ ---- no payback. “It's a gift. Take it, and I can enjoy ______, and that is all I need right now. " I told her she was doing me a favor. She felt too ______ to speak and we hugged. I really just felt happy that her boy wouldn’t continue to be ______ for his old uniform. I know what that is like, and as a victim(受害者)of school bullying when young, I can say for sure it hurts for a long time. I felt so good to be able to do this!

1A. badB. sickC. hungryD. polite

2A. foundB. gotC. lostD. loved

3A. cheapB. newC. oldD. expensive

4A. alwaysB. usuallyC. sometimesD. never

5A. bankB. bookstoreC. supermarketD. restaurant

6A. makeB. buyC. borrowD. wash

7A. hiddenB. valuedC. expectedD. regretted

8A. workingB. helpingC. shoppingD. talking

9A. worriedB. surprisedC. movedD. embarrassed

10A. looked atB. shouted atC. pointed atD. laughed at

【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each word can only be used once(将下列单词或词组的序号填入空格。每空格限填一词,每词/词组只能填一次。)

wrote B. special C. sister D. met E. sadness

Everyone has a true friend in his life. Mary Allen was my best friend—like the 1 I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding.

When I was 13, my family moved away. Mary and I kept in touch through letters, and we saw each other on 2 occasions(场合)—like my wedding and Mary’s. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we3 less often. One day a card that I sent came back stamped “Address Unknown.” I had no idea how to find Mary.

Over the years, I thought of Mary often. I wanted to share stories of my children and then grandchildren. And I needed to share my4 when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Mary could fill.

A. immediately B. excited C. filled D. frightening E. married

One day I was reading the newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked a lot like Mary and whose last name was Lee—Mary's5name. “There must be thousands of Lee," I thought, but I wrote to her anyway.

She called as soon as she got my letter. “Mrs. Tobin!" she said in a(n)6voice. “I haven't heard from you for years!" Minutes later I heard a voice that I recognized 7, even after 40 years. We laughed and cried and caught on each other’s lives.

Now the empty place in my heart is 8. And there's one thing that Mary and I know for sure: We won't lose each other again!

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

If you have seen the movie “Pirates of the Caribbean (《加勒比海盗》)”, you must remember Johnny Depp who played the leading role as the captain (船长).

“The Pirates” were such successful movies that they climbed to the top of all the most popular movie lists. At the same time, Depp became one of the most popular actors in Hollywood. Depp owns a large number of fans from the young to the old. Right now, Johnny Depp’s time has arrived. He has been named “favourite actor” for seven years in a row. Also, he was chosen as “the sexist (最性感的) man alive” by People Magazine.

But success never came easily for him. It took a long time to make Depp remembered by the public. He was able to catch people’s eyes with roles in many movies from the family film like “Charlie and Chocolate Factory” to the serious film like “Public Enemies”, which was chosen as “best movies” for 2009.

Johnny Depp is a person who never gives up trying a new start. Because of his increasing popularity, Depp was invited to play the screen role as the Mad Hatter in “Alice in Wonderland” directed by Tim Burton. “Depp can always bring the film surprise and we’re expecting his wonderful performances all the time,” he said.

1Which role made Depp one of the most popular actors in Hollywood?

__________________________________________________________________________

2Who loves Depp, the young or the old?

___________________________________________________________________________

3Is “Charlie and the Chocolate Factory” a serious film?

____________________________________________________________________________

4How many movie names are mentioned in the passage?

____________________________________________________________________________

5What can you learn from Johnny Depp?

_____________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网