题目内容

【题目】Except for a few times, Americans are not big present-givers. There's no exchange of presents among business people, and if one American tries to give another a present, it may look like that he wants to bribe (贿赂) him. Americans have learned that in some other countries people like to give presents to others, but among ourselves we don't see the need for presents.

Even friends may never exchange presents. When I go to foreign countries, I try to bring back little things for close friends, but nobody would feel unhappy if I didn't. I don't often remember a friend's birthday, and few people outside of my family remember mine. If someone gave me presents too often, I'd get unpleasant. But a present from a foreigner - that kind from his or her homeland — won't go wrong, except to government employees (政府职员) who can't be given presents.

You usually open a present at once and in front of the person who gives it except Christmas and birthday presents. You should only say, "It's so nice. Thanks…" when you get Christmas or birthday presents.

You may want to bring a bottle of wine (葡萄酒) or flowers to a dinner party, but you're never asked to. Nobody will mind if you bring wine, but your friend may not use it that evening.

At Christmas we often give presents to our family and sometimes our friends. We also give presents to people who have been helpful during the year- doormen, babysitters, housecleaners, newspaper senders— anyone who has often helped us.

1What does "close friends" mean in the passage?

A. The friends who are very kind.

B. The friends who live close to each other.

C. The friends who were once classmates.

D. The friends who you like most.

2What kind of presents don't Americans usually open in front of the givers?

A. The small presents.

B. Christmas or birthday presents.

C. The expensive presents.

D. The presents for dinner party.

3Why do Americans also give presents to housecleaners at Christmas?

A. To pay them.

B. To help them.

C. To thank them.

D. To make them work harder.

4Which of the following do you think is right?

A. American business people don’t want presents because they are rich enough.

B. The writer of this passage must be an American.

C. Everyone must give presents to one’s family and friends at Christmas.

D. Government employees can get little presents from a foreigner.

5What is the main idea of the passage?

A. Present-giving in the United States.

B. Customes in the United States.

C. American people and present-giving.

D. When and how to give presents.

【答案】

1D

2B

3C

4B

5A

【解析】试题本文介绍了美国人送礼物的文化风俗。美国人不会经常互送礼物的,因为他们认为是在贿赂,尤其是政府官员。但他们在圣诞节会给某些人送礼物的,以便来感谢他们。

1D词义猜测题。根据第二段的第一句话“Even friends may never exchange presents.”根据语境和文章内容以及单词的意思,可知答案为D

2B细节推理题。根据第三段的第一句话“You usually open a present at once and in front of the person who gives it except Christmas and birthday presents.”可知选B项。

3C细节推理题。根据短文最后一段内容的最后一句话“We also give presents to people who have been helpful during the year- doormen, babysitters, housecleaners, newspaper senders— anyone who has often helped us.”可知是为了感谢他们,故选C

4B主旨大意题。根据第一段的第一句话可判断A是错误的。根据第一段第一句话和第二段可推断B项是正确的。根据最后一段可知在圣诞节不是给每个人礼物的,可知C项是不正确的。根据第一段和第二段最后一句话可推断D项是错误的。故选B

5A主旨大意题。根据整篇文章大意的理解可得出答案A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you know Li Yugang? He dresses like a woman and sings like a bird.He used to win the third prize in CCTV's “Star Road”.And many people could know him from news and TV and so on.He is famous now.

Though Li Yugang sings folk songs,he seems to have the spirit of Mei Lanfang.In fact,the young man had learnt something from Mei Lanfang's students.

People in China usually don't like crossdressing (it is known as fanchuan) in the past.But people are really surprised at Li's beauty and grace when he sings and dances. A fan club quickly appears on the Internet. They suggest Li play the role of Mei Lanfang in a film. And many young people also seem to be very interested in crossdressing.

Then why do people accept fanchuan suddenly now? Maybe the tradition of Beijing Opera plays an important role. It also shows that Chinese society is becoming more and more tolerant.

56为根据首字母提示补全句子。57为根据短文内容完成句子。58为根据短文内容判断句子正(T)(F)。59为根据短文内容回答问题。60为把文中画线的句子译成汉语。

1Li Yugang won the third p______ in “Star Road” for his b______ and grace. He seems to have the s______ of Mei Lanfang.

2Many of Li's fans suggest he ________ ________ ________ of Mei Lanfang in a film. Many young people also begin to be ________ ________ crossdressing.

3Li Yugang likes folk songs and Beijing Opera very much.

4Why do people accept fanchuan suddenly now?

__________________________________________________

5__________________________________________________

【题目】One day,while I was waiting for my father, I saw a little boy, around two years old, running freely on the grass as his mother watched from a short distance. The boy had a big smile on his face as if he had just been set free from some sort of prison( 监狱) . The boy would then fall to the grass, get up, without looking back at his mother, run as fast as he could, again, still with a smile on his

face, as if nothing had happened.

At that moment, I thought to myself, “ Why aren’t most adults this way?” Most adults, when

they fall down, make a big deal out of it and don’t even make a second attempt. They would be so

embarrassed that they would not try again if someone saw them fall. Or, because they fall, they

would find a good excuse for themselves that they’re not fit for it. They would end up being too afraid

to attempt again for fear of failure( 失败) .

However, with kids, when they fall down, they don’t consider their falling down as a failure,

instead, they treat it as a learning experience. They try again and again until they succeed. The

answer must be that they have not connected “ falling down” with the word “ failure” . What’s more,

they probably think to themselves that it’s quite okay to fall down and that it’s not wrong to do so. In

other words, they allow themselves to make mistakes, so they remain energetic.

I was deeply impressed by the boy’s persistence( 坚持不懈) and the manner in which he did.

1What did the little boy do when he fell down?

A. He cried and lay on the grass. B. He asked his mother for help.

C. He got up and went on running. D. He got up and stood there crying.

2In the writer’s opinion,what might the little boy regard his falling down as?

A. A failure. B. A joke. C. An interesting game. D. A learning experience.

3In the writer’s opinion,why can’t many adults succeed?

A. Because they are afraid of being embarrassed.

B. Because they can’t find a good excuse.

C. Because once they fail, they won’t attempt again.

D. Because they don’t allow themselves to make mistakes.

4The underlined word “ attempt” in Paragraph 2 means .

A. 尝试 B. 放弃 C. 面对 D. 怀疑

5What does the writer want to tell us?

A. Practice makes perfect. B. Failure is the mother of success.

C. All roads lead to Rome. D. Each coin has two sides.

【题目】Thousands of years ago, in the south of ancient China, there lived a man called Shennong with an ox () head and a human body. After seeing many local people were badly ill, he built ladders(梯子) and houses on a high mountain to hold hundreds of medical plants. To remember him, people named the place Shennongjia.

The story makes Shennongjia in Hubei a famous place for tourists. Travelling there is an exciting experience, because you can see beautiful sights of the four seasons from different altitudes(海拔). “When the bottom of the mountain is summer, the top is spring and while the foot of the hill is autumn, the top is covered with ice,” local people say of the special climate(气候) of Shennongjia.

Shennongjia is also home to 5,000 kinds of animals and plants. Many animals in danger live there, such as the golden monkey, the clouded leopard and the Asian black bear.

One interesting thing about Shennongjia is its story of wild men. Some people once said that they saw very big footprints(脚印). Yet so far, scientists haven't believed it is true and some say they are just bears.

The beautiful place has received a new title. On July 17, 2016, Shennongjia Forestry District was added(增加) to United Nations World Heritage list as a natural site. China now has 50 world heritage sites(遗址), second only to Italy in the world.

1In Shennongjia, ________.

A. there are many medical stores along the way

B. people can experience four seasons up the mountain

C. there are 500 kinds of animals and plants

D. scientists have proved there are wild men there

2What does the underlined word “title” mean in Paragraph 5?

A. 标题 B. 景点 C. 称号 D. 职务

3Which of the following countries has the most world heritage sites?

A. Italy. B. The USA. C. China. D. Canada.

4What's the main idea of the passage?

A. The story of Shennong.

B. Animals living in Shennongjia.

C. The amazing Shennongjia.

D. World heritage sites.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网