题目内容
【题目】Reading is a good habit, but the problem is, there’s too much to read these days, and too little time to read every word of it. There are hundreds of skills to help you read more in less time. Here are two skills that I think are especially good.
Preview—if it’s long and hard. Previewing is especially useful for getting a general idea of heavy reading like long magazine articles and business reports.
Here’s how to preview.
◆Read the first two paragraphs and the last two paragraphs carefully.
◆Then read only the first sentence of the other paragraphs.
Previewing doesn’t give you all the details. It keeps you from spending time on things you don’t really want or need to read.
Skim—if it’s short and simple. Skimming is a good way to get a general idea of light reading like popular magazines or the sports and entertainment of your daily paper.
Here’s how to skim.
◆Get your eyes to move fast. Sweep them across each line.
◆Pick up only a few key words in each line.
Everybody skims differently. You and I may not pick up the same words when we skim the same piece, but we’ll get a similar idea of what it’s all about.
【1】How many skills are given in this passage?
A. One., B. Two., C. Three., D. Four.
【2】What does the underlined word “preview” mean in Chinese?
A. 精读, B. 默读, C. 朗读, D. 略读
【3】What should we NOT do when we read sports news in a daily paper according to the passage?
A. Read the last two paragraphs carefully.
B. Get our eyes to move fast.
C. Sweep our eyes across each line.
D. Pick up only a few key words in each line.
【4】Which of the following is WRONG?
A. Skim means reading quickly. It’s a good way to read.
B. There are a lot of ways for you to read more in less time.
C. By previewing you can get all the details of the passage.
D. People can spend less time doing more reading.
【5】What is the best title for this passage?
A. How to read faster, B. What to read
C. When to read, D. Why we should read
【答案】
【1】 B
【2】 D
【3】 A
【4】 C
【5】 A
【解析】
短文主要讲述了如何提高阅读速度的两种方法——预览和跳读。
【1】细节理解题。根据第一段“Here are two skills that I think are especially good.”可知本文主要讲述了两种阅读技能,故答案选B。
【2】词义猜测题。根据“-if it's long and hard.”及下文“Previewing doesn't give you all the details.”描述可知,此处指的是略读。故答案选D。
【3】细节理解题。根据“Skim--if it's short and simple. Skimming is a good way to get a general idea of light reading--like popular magazines or the sports and entertainment of your daily paper.”描述,可知阅读体育新闻适合用跳读法,根据Here's how to preview.◆Read the first two paragraphs and the last two paragraphs carefully.可知仔细阅读最后两段是预览,选项A仔细阅读最后两段是不对的,故选A。
【4】判断正误题。根据文中句子“Previewing doesn’t give you all the details.”可知,预览并不会给你所有的细节。因此C选项的说法“通过预览,你可以得到文章的所有细节。”是错误的,答案选C。
【5】标题归纳题。根据第一段中的句子“There are hundreds of skills to help you read more in less time. Here are two skills that I think are especially good.”可知这篇短文主要讲述了如何提高阅读速度的两种方法,故答案选A,如何读得更快。
词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,所猜测词汇可以是生词,也可以是熟词新义,还可以是人称代词的指代内容。词义猜测题主要考查考生根据上下文推测词义和语义的能力,突出考查对语境的分析和把握能力。常见的猜词法有:(1)利用上下文语境。猜测任何词义都离不开上下文,所以要借助上下文对需要猜测的词或短语进行合乎逻辑的推测。 (2)利用定义或解释性的线索。阅读文章中的有些生词往往在其后会有对该词进行解释说明的短语或句子,利用它们猜词义较容易 (3)利用文章的逻辑关系答题。如并列、对比、因果、转折关系等。这些逻辑关系往往通过一些相应的词或短语表达出来,如but, or, however, so, because等。(4)利用构词法知识答题。熟记一些前缀、后缀所表达的意思,不仅可以扩大词汇量,而且帮助我们猜测词义。第2小题的词义猜测题就是利用第1种解题方法。
【题目】
Farm tours are necessary for educating students on the food they eat,the growing process and farming.Our strawberry field trip at Jaemor provides your students with a chance to have a hands-on(亲身实践的) learning experience.And the students can also have a better understanding of how fruit and vegetables grow. Come and join the fun on the farm during our first harvest(收获季节) of 2018!During the trip,students will enjoy a tour of the farm and visit the strawberry field to experience the berry from seed(种子) to fruit.They will even be allowed to pick some to take home!Each group will also be able to visit our farm friends at our petting zoo,the Barnyard at Jaemor Farm. |
Date:April 24th—May 12th Day:Monday—Friday Beginning time:9:30 a.m. & 3:00 p.m. Lasting time:two hours Price:$8 per person Attention:Your students may get dirty on our farm,so please tell them to wear proper clothes! Are you interested in our strawberry field trip at Jaemor?Please visit http://www. jaemorfarms. com/field-trip-form and sign up today. |
【1】The above reading is about the ________ strawberry field trip at Jaemor.
A. spring B. summer
C. autumn D. winter
【2】If a class go on a field trip beginning at half past nine in the morning,they should leave the farm at ________.
A. 11:00 a.m. B. 11:30 a.m.
C. 12:30 p.m. D. 1:00 p.m.
【3】Which of the following is TRUE?
A. The farm's first harvest doesn't come until July.
B. Students can take the field trip on the weekend.
C. Students can pick strawberries,but can't take them home.
D. If a teacher with 20 students takes the trip,they need to pay $168.
【4】Where can we find the reading?
A. On the Internet. B. In a newspaper.
C. In a museum. D. In a library.