题目内容
【题目】Once there was an English prince called Henry. He liked to study languages, but smiles never came on his face. His father, the king tried to make him happy in every possible way. Yet the young prince was not happy.
One day the king had an interview with a man named Sir Arthur. Sir Arthur told the king, “I have a method to make Prince Henry happy, but you have to send him to the countryside”. At first, the king refused. But Sir Arthur insisted on taking the prince to the country. Finally, the king agreed.
Prince Henry and Sir Arthur went to Sir Arthur’s house. His big yard was divided into two parts— inside yard and outside yard, and the outside yard was a big garden with a flowerbed. Sir Arthur told Henry, “Do you know my flowerbed can talk, and it has a secret?” The prince thought it very strange. Sir Arthur went on, “It tells the secret only to those who watch it every day. If you learn the secret, you will be happy.”
Prince Henry looked, but there was no flower, not even a leaf upon it. Then he circled the flowerbed every day. Even when a storm came, he didn’t go inside, so he caught a cold.
Many days passed. The flowerbed was wet, and the warm sun shone upon it. At last, one fine morning, he saw tiny plants coming up.
Day after day he saw that these plants made lines, and that the lines formed some letters. He thought about the spelling and tried to translate them into his own language. At last, he got it: DO SOMETHING GOOD TO SOMEONE EVERY DAY.
【1】Why was Prince Henry sent to the countryside?
A. Because his father wanted him to experience the life.
B. Because he wanted to experience a different life.
C. Because his father wanted to make him happy:
D. Because he wanted to become happy again.
【2】What happened at the end of the story?
A. Prince Henry was told the secret of the flowerbed.
B. Prince Henry wasn’t happy with the secret of the flowerbed.
C. Prince Henry could hear what the flowerbed said.
D. Prince Henry got the secret of the flowerbed on his own.
【3】What can we learn from the passage?
A. Prince Henry wasn’t happy if he was not allowed to study languages.
B. The king disliked Sir Arthur’s idea and he didn’t follow his advice.
C. Prince Henry was OK when he watched the flowerbed.
D. Sir Arthur was a helpful man and he finally succeeded in helping Prince Henry.
【4】What does the story want to tell us?
A. It’s easy to be happy.
B. Helping others is useful.
C. Everyone should do something good.
D. Doing something good can make us happy.
【答案】
【1】 C
【2】 D
【3】 D
【4】 D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述一个王子从来不笑,亚瑟先生告诉他每天看花园里的花,花会告诉他一个秘密,最后植物长大了,植物形成了一串字母“每天为别人做一些好事情”。
【1】细节理解题。根据Sir Arthur told the king, “I have a method to make Prince Henry happy, but you have to send him to the countryside”. At first, the king refused. But Sir Arthur insisted on taking the prince to the country. Finally, the king agreed可知,他的父亲想让他开心,故选C。
【2】细节理解题。根据Day after day he saw that these plants made lines, and that the lines formed some letters. He thought about the spelling and tried to translate them into his own language. At last, he got it: DO SOMETHING GOOD TO SOMEONE EVERY DAY可知,他最后知道花圃的秘密了,故选D。
【3】推理判断题。根据Day after day he saw that these plants made lines, and that the lines formed some letters. He thought about the spelling and tried to translate them into his own language. At last, he got it: DO SOMETHING GOOD TO SOMEONE EVERY DAY可知,亚瑟先生最后成功地帮助了小王子,故选D。
【4】主旨大意题。根据Day after day he saw that these plants made lines, and that the lines formed some letters. He thought about the spelling and tried to translate them into his own language. At last, he got it: DO SOMETHING GOOD TO SOMEONE EVERY DAY可知,做一些好事能让自己开心,故选D。
【题目】书面表达
进入九年级后,同学们的生活发生了一些变化。假如你是九年级学生李雷,请根据下表提示用英语来任务叙述你现在与以前生活的差异。80个单词左右。
过去 | 现在 | |
早晨 | 6:30起床吃早饭 | 6:00起床读书 |
课外时间 | 打球 | 练习跑步、跳远 |
晚上 | 看电视;9:30睡觉 | 做作业;11:00睡觉 |