题目内容

【题目】There were two McDonalds—Mac and Dick—and they were brothers. In 1948 they owned a restaurant in California. They liked working in the restaurant, but they got tired of the customers ordering so many different things to eat.

“If we gave customers a smaller menu, we could make some of the food before they came, and they wouldn’t have to wait so long for their meals,” said one of the brothers. The other brother agreed and said, “And if we made the customers come to the counter, we wouldn’t need any waiters or waitresses. We could also use plastic plates so there wouldn’t be any washing-up.”

These were such good ideas that the McDonald brothers used them, and the customers were very pleased. They got their meals very quickly—in less than a minute—and they paid only 15 cents for hamburgers and 10 cents for fries (炸薯条). The first McDonald’s restaurant had no seats for customers to sit on. This meant that people had to take their food away, and that no one had to clean up any tables after them.

Then a man called Ray Kroc came to the brothers and asked to buy their business. They agreed to sell it to him for $ 27 million. After that, people paid Ray Kroc to open their own restaurant using the McDonald’s name and menu. Before long, there were McDonald’s restaurants all over the United States, and nowadays, they are all over the world—even in China and Russia. The most successful McDonald’s business is in Hong Kong of China. The Hong Kong McDonald’s sells more hamburgers every day than any other McDonald’s in the world.

McDonald’s restaurants are so successful that children love going to them. They like the food,and they like the toys and games they can get at McDonald’s.

【1The McDonald brothers offered customers fewer kinds of foods so that _____.

A. customers would get their meals quickly

B. they could use plastic plates

C. customers would pay less

D. they didn’t need waiters or waitresses

2Customers “paid only 15 cents for hamburgers” means the hamburgers were _____.

A. worth a lot less B. new C. cheap D. expensive

3The first McDonald’s customers took their food away because _____.

A. they wanted to eat at home

B. there were no seats in the restaurant

C. they wanted to eat it quickly

D. they did not want a large menu

4Nowadays, the owners of McDonald’s restaurants pay for _____.

A. People to take the food away

B. the McDonald’s name and menu

C. customers to eat quickly

D. children to play games

5This story mainly tells us _____.

A. where McDonald’s restaurants are in the world

B. how Ray Kroc made money for the McDonald brothers

C. a restaurant in California in 1948

D. how the McDonald’s business started and grew

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:短文大意:该文主要介绍了麦当劳餐厅的创办和发展过程。麦当劳餐厅是如此成功,以至于孩子们喜欢去麦当劳。他们可以在麦当劳吃喜欢的食物,喜欢的玩具和游戏。

【1】A细节理解题根据文中第二自然段的描述可知麦当劳兄弟提供客户较少种类的食物是因为顾客会很快得到他们的饭菜,所以选A

【2】C细节理解题根据第三段中These were such good ideas that McDonald brothers used them, and the customers were very pleased. They got their meals very quickly—in less than a minute—and they paid only 15 cents for hamburgers and 10 cents for fries. 的描述可知这些好的想法,麦当劳兄弟使用他们,客户非常高兴。不到一分钟他们很快就得到了他们的饭菜,他们买汉堡只用15分(美分),买薯条也只用10分。所以选C。

【3】B细节理解题根据第三段中The first McDonald’s restaurant had no seats for customers to sit on. This meant that people had to take their food away, and that no one had to clean up any tables after them. 的描述可知第一家麦当劳餐厅没有座位供顾客坐。这就意味着人们不得不带走他们的食物,没有人需要清理他们的桌子。所以选B。

【4】B细节理解题根据第四段中Then a man called Ray Kroc came to the brothers and asked to buy their business. They agreed to sell it to him for$27 million. After that, people paid Ray Kroc to open their own restaurants using the McDonald’s name and menu.的描述可知一个叫雷·克罗克的人来购买他们的快餐生意。他们同意以27000000美元的价格卖给他。这之后,人们为他们去开他们自己的用McDonald两兄弟的姓和菜单命名的餐馆而付钱。所以选B。

【5】D主旨大意仔细读短文可知该文主要介绍了麦当劳餐厅的创办和发展过程,所以选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Computers are useful machines. They can help people a lot in their daily life. For example, they can help people to save much time to do much work, and they can help people to work out many problems they can't do easily. Our country asks everyone to learn to use computers except the old people.
Today more and more families own computers. Parents buy computers for their children. They hope that computers can help them to improve their studies at school. But many of their children use computers to play games and watch videos. For most students, computers can not help them to study better but make them fall behind. So computers are locked in boxes by parents.
In some other countries, even some scientists also hate computers. They say computers let millions of people lose their jobs or bring them a lot of trouble. Will computers really bring trouble to people or can they bring people happiness? It will be decided by people themselves!
(1)Why do we say the computer is a useful machine?
A.Because our country asks us to learn to use it.
B.Because it can help us a lot.
C.Because we can use it to play games.
D.Because it can help us to find jobs.
(2)What do many parents complain about?
A.They complain that their children use computers to play games.
B.They complain that computers let them lose their jobs.
C.They complain that computers bring them a lot of trouble.
D.They complain that computers can't bring them happiness.
(3)In this passage we know computers ______.
A.also bring us trouble
B.bring us happiness only
C.are hated by people
D.are bad for people's health
(4)Can computers really help children to study better?
A.Yes, they can.
B.It's hard to say.
C.No, they can't.
D.Of course not.
(5)How do you understand the last sentence of this passage?
A.It means computers are used by people.
B.It means people can live well without computers.
C.It means one must decide how to use computers.
D.It means computers are strange machines.

【题目】(共5小题,每小题2分,满分10分)

阅读下面各题,上栏是学生们的五种不妥行为或危险的情形,下栏是老师所给出的六条建议。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合1-5题的选项,其中有一项是多余选项。

【1】Yesterday Li Hong found a stranger following her all the way. She ran home as quickly as possible.

【2】Tom likes music very much, and he often uses earphones when walking outside.

【3】It’s a long way from Wang Jun’s home to school, so he often sleeps all the way on the bus.

【4】There are too many passengers on the bus today, and Li Feng puts his bag out of his reach.

【5】The house is on fire and it is full of smoke in the house, and you are in it.

A. You should press the cut with a piece of cloth to stop the blood, and then go to hospital as quickly as possible.

B. If you are followed by a stranger, cross the street and go in the other direction. Next, go and get help from others if it is necessary. Don’t go home directly. You are safer on the street than you are at home alone.

C. Your bag should be put within your reach, or it is easy enough for the thieves to steal the things in your bag. Learn to take good care of your things.

D. Don’t use earphones when walking outside. It’s dangerous to do so because you can’t notice those cars, buses or trucks back and forth.

E. Don’t sleep on buses, or you may miss the right stop. Why don’t you read a good book or talk with your partners on the boring way?

F. If your house catches fire and you have to escape through smoke, move on your hands and knees with your head 30 to 60 centimeters above the floor. Please remember there is cleaner and cooler air near the floor during the fire.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网