题目内容
【题目】阅读理解
Computers are useful machines. They can help people a lot in their daily life. For example, they can help people to save much time to do much work, and they can help people to work out many problems they can't do easily. Our country asks everyone to learn to use computers except the old people.
Today more and more families own computers. Parents buy computers for their children. They hope that computers can help them to improve their studies at school. But many of their children use computers to play games and watch videos. For most students, computers can not help them to study better but make them fall behind. So computers are locked in boxes by parents.
In some other countries, even some scientists also hate computers. They say computers let millions of people lose their jobs or bring them a lot of trouble. Will computers really bring trouble to people or can they bring people happiness? It will be decided by people themselves!
(1)Why do we say the computer is a useful machine?
A.Because our country asks us to learn to use it.
B.Because it can help us a lot.
C.Because we can use it to play games.
D.Because it can help us to find jobs.
(2)What do many parents complain about?
A.They complain that their children use computers to play games.
B.They complain that computers let them lose their jobs.
C.They complain that computers bring them a lot of trouble.
D.They complain that computers can't bring them happiness.
(3)In this passage we know computers ______.
A.also bring us trouble
B.bring us happiness only
C.are hated by people
D.are bad for people's health
(4)Can computers really help children to study better?
A.Yes, they can.
B.It's hard to say.
C.No, they can't.
D.Of course not.
(5)How do you understand the last sentence of this passage?
A.It means computers are used by people.
B.It means people can live well without computers.
C.It means one must decide how to use computers.
D.It means computers are strange machines.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)A
(4)B
(5)C
【解析】这篇文章讲述了电脑能够在生活上大量的帮助人们,但是,现在的家长和老师抱怨电脑反而使孩子们的学习落后,所以电脑是给人们带来麻烦还是幸福取决你如何使用它。
(1)细节理解题。根据Computers are useful machines. They can help people a lot in their daily life.可知,电脑是有用的机器,因为它们能够大量的帮助人们的日常生活。故选B。
(2)细节理解题。根据But many of their children use computers to play games and watch videos. 可知,老师和家长抱怨孩子们用电脑来玩游戏。故选A。
(3)细节理解题。根据They say computers let millions of people lose their jobs or bring them a lot of trouble. 可知,电脑给人们带来一些麻烦,故选A。
(4)细节理解题。根据 For most students, computers can not help them to study better but make them fall behind. 可知,对于大部分学生来说是电脑使他们学习落后了。但是有的可能提高了,所以应该回答的是很难说,故选B。
(5)细节理解题。最后一段的含义为电脑有利也有弊,关键看你如何去使用。故选C。
【题目】选择词语适当形式填空。(5分)
stamp spread speak warm increase |
【1】He led the child into the ________ of the house.
【2】The radio ________ the news as soon as it happened.
【3】The population of this town has a lot in the past few years.
【4】Jim has collected two hundred ________ since three years ago.
【5】I looked around to see who was the ________.