题目内容

【题目】 The coldest months of winter have arrived. But Woodchurch High School in the UK has had a winter coat rule. It has banned (禁止)students from wearing expensive coats after Christmas.

This is to stop “poverty-shaming(贫困羞辱) among its students. Coat brands like Canada Goose and Moncler sell for 1,000(8, 674yuan), a cost that only the richest families are able to afford. Poor students feel left out when they see others wear these coats.

“These coats cause a lot of unfairness,” head teacher Rebekah Phillips told CNN. “They stigmatize(使……感到羞愧) students and parents who are less rich.”

Most parents are happy with the rule, saying that school shouldn't be a place where students’ economic(经济上的) background distracts(使分心) them from learning. Small changes like this have led low-income(低收入的) students to become busier in school.

But some people don't agree with it. They ask why children shouldn't be allowed to wear clothes that keep them warm in winter. “Each child should be allowed to choose what he or she wants to wear,” Jillian Roberts, a teacher at the University of Victoria in Canada said.

But Woodchurch isn’t the first school to take such steps. In May, a UK primary school didn’t allow to bring expensive pencil cases. The US state of New Mexico even passed a law saying that it is against the law to separate or humiliate (羞辱)a child who can't pay for his or her lunch at school.

1What has Woodchurch High School stopped the students doing?

____________________________________________________________________________________

2How do poor students feel when they see others wear expensive coats?

____________________________________________________________________________________

3Are all parents happy with the rule in Woodchurch High School?

____________________________________________________________________________________

4Which school didn’t allow their students to bring expensive pencil cases according to the passage?

____________________________________________________________________________________

5What is the passage mainly about?

____________________________________________________________________________________

【答案】

1Wearing expensive coats after Christmas.

2They feel left out.

3No. /No, they aren’t.

4A UK primary school.

5A winter coat rule in the UK.

【解析】

短文主要介绍了英国的 Woodchurch 高中禁止学生穿昂贵的羽绒服,这是为了阻止学生间的贫困羞辱,不让一些学生感到自卑。

1细节理解题,根据文中“It has banned (禁止)students from wearing expensive coats after Christmas.”可知学校禁止学生圣诞节后穿昂贵的外套。故填Wearing expensive coats after Christmas.

2细节理解题,根据文中“Poor students feel left out when they see others wear these coats.”可知贫困学生看到别人穿贵外套感觉会被冷落。故填They feel left out.

3推理判断题,根据文中“But some people don't agree with it”可知不是所有父母都满意。故填No. /No, they aren’t.

4细节理解题,根据文中“In May, a UK primary school didn’t allow to bring expensive pencil cases.”可知是一所英国小学,故填A UK primary school.

5主旨大意题,文中从第一段提出在冬季最冷的几个月里,英国一所学校出台了的冬衣规定,后面讲述了这项规定的依据,又介绍不同学生家长的看法。最后讲到类似的规定别的学校也有。所以主旨就是讲英国的冬衣规定。故填A winter coat rule in the UK.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A healthy lifestyle is important to our lives.1. So how we live has a direct effect on our health.

Remain active

This is the most important part of a healthy lifestyle. Remain physically active. Walk, run, play, swim, climb and jump, which keep you physically fit. 2. If your job requires long hours of sitting, take breaks often, get up often and stretch. Clean house, do gardening, go cycling and so on. There are plenty of simple active ways to lead a healthy lifestyle. Do not let laziness impair your body and mind.

Keep clean

Keep your surroundings clean. 3. Unclean and untidy places can not only trouble you but also can make you sick. It stands for unhealthy mindset. Cleanliness also mean getting rid of unnecessary things that we keep storing at our home, office or mind.

Eat healthy food

What you eat has a direct link to your body and mind. 4. Our physical and psychological constitutions (心理的组成成分) depend on our food we eat. If you like eating junk food, you are risking damaging your health. Prefer well cooked food that includes most of the healthy nutrients (养分).

Live naturally

This is probably the easiest way to live a healthy lifestyle. Be among nature as much as you can. 5 . Avoid usage of materials that are harmful to the environment. This includes plastics, chemicals and other man-made equipment. A natural lifestyle is a healthy lifestyle. Protect our nature and nature will protect us.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选择。使文章内容通畅,完整。

A. Neat and well organized places are beneficial to healthy mind and body.

B. Plant trees around your house.

C. The healthier the food is, the healthier your lifestyle will be.

D. Avoid using vehicles as much as you can.

E. If we have unhealthy lifestyles, we may not be able to enjoy the goodness that life offers to us.

【题目】 In the past, working people in Britain only had holidays on “holy” (religious) days: Sundays, Christmas and Easter. Now most people have about four weeks of holiday time every year plus public (公共的) holidays (also called “bank holidays”).

When?

Most British workers take a two-week holiday in July or August. School children are on holiday from the end of July to the start of September. Taking a second holiday break in winter or spring is also becoming more popular in the UK.

Where?

The most popular holiday destinations for Brits include Spain, France, Greece and the US. Lots of people buy a package holiday that includes flights and a hotel or an apartment (公寓). Cheap overseas flights mean that many British people are able to spend two weeks a year vacationing abroad. Flights and package holidays are much cheaper during school terms and the British government is worried that some young people are skipping school (逃课) to go on holiday. Parents who take their child on vacation during term time must now pay a fine (罚款).

British people also like to go on holiday in the UK. They might go to England, Northern Ireland, Scotland or Wales, In Cornwall (康沃尔), for example, there is an environmental project called the Eden Project. You can see plants from all over the world there.

Independent (独立的) holidays

Some teenagers want to spend their holidays doing something without their family. A language exchange (交换) is one way to become more independent and improve one’s language skills. A British teenager might spend a week or two in a foreign country, staying with a family who has a son or daughter of the same age and practicing the local language. Later, the foreign teenager might visit the UK to practice their English with a British family.

1When did British people have holidays in the past?

a. Christmas. b. Saturdays. c. Easter. d. Bank holidays.

A.abB.acC.bcD.cd

2What does the underlined word “destinations” mean in Chinese?

A.目的地B.旅游胜地C.名胜古迹D.历史遗址

3What do we know from Paragraph 2?

A.British workers have two weeks of holiday time a year.

B.Schoolchildren start going to school from July.

C.British people don’t take breaks during winter.

D.More Brits are taking winter holiday breaks.

4People will spend less on traveling if ______.

A.they buy a package holidayB.they join the Eden Project

C.they travel near the UKD.they travel during school holidays

5What do teenagers do during independent holidays?

A.Live with a family abroad.B.Travel with family

C.Go out with friends.D.Go to language schools.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网