题目内容

【题目】阅读理解D
Getting around Vancouver (温哥华)is quick and convenient. Downtown is home to many nice hotels. If you're rich, you can enjoy Vancouver's best.hotels that are all within a few blocks from each other. There are also plenty of budget-friendly hotels that are comfortable and convenient and you only need to pay a few dollars.
There are many foreign restaurants in this city. You can actually take a tour of the world by visiting one restaurant at a time. Restaurants in Vancouver can fill up very quickly on weekends.
To avoid a long wait, book a table before you go there if you can.
Vancouver has plenty, to see and to do. People who love outdoor activities will enjoy the attractions on the North Shore. There are small quiet paths for hiking in summer and slopes (斜坡)for skiing in winter. Vancouver's Seawall is a local favorite for a relaxing bike ride or a morning run. Pack yourself a picnic and eat on one of Vancouver's beaches. Sunsets from English Bay are amazing, Don't miss them during the summer months.
Granville Street's entertainment district is where you'll find a large number of nightclubs in the city. Gastown and Yaletown are some of the neighborhoods where' you can dance. The latter two neighborhoods are local favorites for those looking to enjoy a great cocktail (鸡尾酒).
Remember that taxies can be difficult to get when all the clubs close.
Robson Street is where you will find anything from a new pair of shoes, a fashionable new dress and sunglasses to handmade chocolates. The Pacific Centre shopping mall is perfect for those rainy days and has two wonderful department stores where you can find both expensive and cheap goods. South Granville, Gastown, Main Street and Kitsilano are also lovely neighborhoods to explore. There are you'll find a larger number of boutique stores (精品店).
(1)By using the underlined word “budget-friendly",the author means the hotels are.
A.mainly for the rich
B.not far from each other
C.comfortable and convenient
D.not too expensive to stay in
(2)What do we know about restaurants in Vancouver?
A.None of them provide local food.
B.They usually have very few tables.
C.They provide food of different countries.
D.They are usually very busy on weekdays.
(3)According to the passage, the North Shore is.
A.a good place for hiking and skiing
B.the best place for a relaxing bike ride ,
C.the best place lo enjoy sunsets in the city
D.only suitable for outdoor activities in summer
(4)What would the author most probably suggest you do if you go to have fun Gastown and Yaletown?
A.Go to clubs using your own car.
B.Avoid drinking a cocktail in clubs.
C.Leave the clubs before close time.
D.Avoid going to dance in nightclubs.
(5)By writing the last paragraph, the author wants to tell us.
A.what to buy in Vancouver
B.where to shop in Vancouver
C.where to visit in Vancouver
D.how to choose goods in Vancouver

【答案】
(1)D
(2)C
(3)A
(4)C
(5)B
【解析】这是一篇说明文。主要介绍了温哥华的旅馆、餐厅、好玩的地方以及购物的地方。
(1)词义理解题。根据后面“ you only need to pay a few dollars.你只需要支付很少的钱”可知,该单词的意思是不贵,价格合理。故选D。
(2)细节理解题。根据第二段“You can actually take a tour of the world by visiting one restaurant通过做客一个餐厅你实际上可以游览整个世界”可知,温哥华的餐馆里有世界各国的菜肴。故选C。
(3)细节理解题。根据第四段“There are small quiet paths for hiking in summer and slopes (斜坡)for skiing in winter. ”可知,在夏季有相当小的远足的小路,在冬季有滑雪的斜坡。故选A。
(4)细节理解题。根据倒数第二段“Remember that taxies can be difficult to get when all the clubs close.记住当所有俱乐部关门的时候,出租车是很难拦到的。”也就是建议我们在关门之前离开俱乐部。故选C。
(5)细节理解题。根据最后一段中的”shopping mall购物商场“、”expensive and cheap goods.昂贵和便宜的商品“、”boutique stores (精品店).“等关键词可以推断出最后一段主要讲在哪里购物买东西。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
In Canada, you can find dogs, cats and horses in almost every family. These are their pets.
People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections (针剂) so that they won't carry diseases. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of store.
Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people's houses, they can be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder (喂食器) in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go. Nobody can kill animals in Canada. They have a law against killing wild animals. If you kill an animal,the law will punish you. If they hurt animals carelessly,they must be very sad about it.
People in Canada have many reasons to like animals. One of them may be their family ties (关系). When children grow up, they have to leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.
(1)In Canada, you can find in almost every family.
A.books
B.babies
C.pets
D.tigers
(2)Why do Canadians give their pets injections before they keep them in their houses?
A.Because the pets are ill.
B.Because they want the pets to be quiet.
C.Because the pets will kill people.
D.Because they want to stop the pets from carrying diseases.
(3)From the passage, we know that Canadians .
A.love animals
B.dislike animals
C.think pets are unfriendly
D.think animals are dirty
(4)Children leave their parents when they grow up because .
A.they don't love their parents any more
B.they can only find jobs far from their parents
C.their parents' houses are too small
D.they won't depend on their parents any more
(5)What's the best title of this passage?
A.How to keep diseases from pets
B.Pets in Canada
C.How to take good care of pets
D.Life of the old in Canada

【题目】完形填空

Charlie came from a poor village. His parents had money to send him to school when he was young. The boy was very sad. Mr. King lived next to him. He found the boy and had pity on him and lent some money to him. So the boy could go to school. He studied hard and all his lessons. When he finished middle school, the man introduced him to his friend in the town. And he began to work.

Once Mr. King was seriously hurt in an accident. Dying,he asked Charlie to take care of his daughter,Sharon. The young man and several years later he married the girl. He loved her very much and tried his best to make her happy. He often bought beautiful clothes and delicious food for her. He was good at cooking and he cooked for her. So she became very fat and she felt it difficult to walk. And one day she found there was something wrong with her heart. Her husband wasn’t at home and she had to go to at once. The doctors looked her over and told her eat meat, sugar,chocolate and things like these. She was afraid the doctor’s words and wrote all the names of the food on the paper. When she got home,she put the list on the table and . When she returned home that afternoon, she found many kinds of food:meat,sugar and chocolate in the kitchen. Charlie was busy there As soon as he saw her,he said happily,“I’ve bought all the food you like, dear!”

【1】A. no B. some C. much D. enough

2A. lazy B. naughty C. careful D. diligent

3A. did well in B. was poor at C. was working D. was good for

4A. was angry B. thought hard C. agreed D. said “No.”

5A. a little B. a few C. many D. a lot

6A. rest B. sleep C. hospital D. work

7A. should B. would C. to D. not to

8A. to remember B. to forget C. to catch D. to teach

9A. slept B. went out C. cooked D. ate

10 A. reading B. seeing C. cooking D. writing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网