题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
In Canada, you can find dogs, cats and horses in almost every family. These are their pets.
People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections (针剂) so that they won't carry diseases. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of store.
Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people's houses, they can be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder (喂食器) in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go. Nobody can kill animals in Canada. They have a law against killing wild animals. If you kill an animal,the law will punish you. If they hurt animals carelessly,they must be very sad about it.
People in Canada have many reasons to like animals. One of them may be their family ties (关系). When children grow up, they have to leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.
(1)In Canada, you can find in almost every family.
A.books
B.babies
C.pets
D.tigers
(2)Why do Canadians give their pets injections before they keep them in their houses?
A.Because the pets are ill.
B.Because they want the pets to be quiet.
C.Because the pets will kill people.
D.Because they want to stop the pets from carrying diseases.
(3)From the passage, we know that Canadians .
A.love animals
B.dislike animals
C.think pets are unfriendly
D.think animals are dirty
(4)Children leave their parents when they grow up because .
A.they don't love their parents any more
B.they can only find jobs far from their parents
C.their parents' houses are too small
D.they won't depend on their parents any more
(5)What's the best title of this passage?
A.How to keep diseases from pets
B.Pets in Canada
C.How to take good care of pets
D.Life of the old in Canada

【答案】
(1)C
(2)D
(3)A
(4)D
(5)B
【解析】本文叙述了加拿大人喜欢养宠物。他们把动物带进家里之前,为了动物不携带疾病,把他们带到医院,给他们注射针剂。在加拿大没有人会杀死动物,杀死动物是违反加拿大法律的。但孩子们长大了,他们离开父母,开始自己的生活,因此他们的父母感到孤独,宠物帮助他们解决这个问题。
(1)细节理解题。根据In Canada, you can find dogs, cats and horses in almost every family. These are their pets.可知在加拿大几乎每家都有自己的宠物。故选C。
(2)细节理解题。根据Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections (针剂) so that they won't carry diseases.可知在他们把动物带进家里之前,为了动物不携带疾病,把他们带到医院,给他们注射针剂。故选D。
(3)细节理解题。根据People love these pets and have them as their good friends.可知加拿大的人们喜欢这些宠物。故选A。
(4)推理判断题。根据When children grow up, they have to leave their parents and start their own life.可知当孩子们长大了,他们离开父母,开始自己的生活,故推断他们不再依靠他们的父母。故选D。
(5)标题归纳题。本文围绕着加拿大人喜欢养宠物,并有各种动物食物店,以及喜欢宠物的原因,可知本文重要讲的是加拿大的宠物。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解D
Getting around Vancouver (温哥华)is quick and convenient. Downtown is home to many nice hotels. If you're rich, you can enjoy Vancouver's best.hotels that are all within a few blocks from each other. There are also plenty of budget-friendly hotels that are comfortable and convenient and you only need to pay a few dollars.
There are many foreign restaurants in this city. You can actually take a tour of the world by visiting one restaurant at a time. Restaurants in Vancouver can fill up very quickly on weekends.
To avoid a long wait, book a table before you go there if you can.
Vancouver has plenty, to see and to do. People who love outdoor activities will enjoy the attractions on the North Shore. There are small quiet paths for hiking in summer and slopes (斜坡)for skiing in winter. Vancouver's Seawall is a local favorite for a relaxing bike ride or a morning run. Pack yourself a picnic and eat on one of Vancouver's beaches. Sunsets from English Bay are amazing, Don't miss them during the summer months.
Granville Street's entertainment district is where you'll find a large number of nightclubs in the city. Gastown and Yaletown are some of the neighborhoods where' you can dance. The latter two neighborhoods are local favorites for those looking to enjoy a great cocktail (鸡尾酒).
Remember that taxies can be difficult to get when all the clubs close.
Robson Street is where you will find anything from a new pair of shoes, a fashionable new dress and sunglasses to handmade chocolates. The Pacific Centre shopping mall is perfect for those rainy days and has two wonderful department stores where you can find both expensive and cheap goods. South Granville, Gastown, Main Street and Kitsilano are also lovely neighborhoods to explore. There are you'll find a larger number of boutique stores (精品店).
(1)By using the underlined word “budget-friendly",the author means the hotels are.
A.mainly for the rich
B.not far from each other
C.comfortable and convenient
D.not too expensive to stay in
(2)What do we know about restaurants in Vancouver?
A.None of them provide local food.
B.They usually have very few tables.
C.They provide food of different countries.
D.They are usually very busy on weekdays.
(3)According to the passage, the North Shore is.
A.a good place for hiking and skiing
B.the best place for a relaxing bike ride ,
C.the best place lo enjoy sunsets in the city
D.only suitable for outdoor activities in summer
(4)What would the author most probably suggest you do if you go to have fun Gastown and Yaletown?
A.Go to clubs using your own car.
B.Avoid drinking a cocktail in clubs.
C.Leave the clubs before close time.
D.Avoid going to dance in nightclubs.
(5)By writing the last paragraph, the author wants to tell us.
A.what to buy in Vancouver
B.where to shop in Vancouver
C.where to visit in Vancouver
D.how to choose goods in Vancouver

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网