题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
In Canada, you can find dogs, cats and horses in almost every family. These are their pets.
People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections (针剂) so that they won't carry diseases. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of store.
Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people's houses, they can be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder (喂食器) in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go. Nobody can kill animals in Canada. They have a law against killing wild animals. If you kill an animal,the law will punish you. If they hurt animals carelessly,they must be very sad about it.
People in Canada have many reasons to like animals. One of them may be their family ties (关系). When children grow up, they have to leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.
(1)In Canada, you can find in almost every family.
A.books
B.babies
C.pets
D.tigers
(2)Why do Canadians give their pets injections before they keep them in their houses?
A.Because the pets are ill.
B.Because they want the pets to be quiet.
C.Because the pets will kill people.
D.Because they want to stop the pets from carrying diseases.
(3)From the passage, we know that Canadians .
A.love animals
B.dislike animals
C.think pets are unfriendly
D.think animals are dirty
(4)Children leave their parents when they grow up because .
A.they don't love their parents any more
B.they can only find jobs far from their parents
C.their parents' houses are too small
D.they won't depend on their parents any more
(5)What's the best title of this passage?
A.How to keep diseases from pets
B.Pets in Canada
C.How to take good care of pets
D.Life of the old in Canada
【答案】
(1)C
(2)D
(3)A
(4)D
(5)B
【解析】本文叙述了加拿大人喜欢养宠物。他们把动物带进家里之前,为了动物不携带疾病,把他们带到医院,给他们注射针剂。在加拿大没有人会杀死动物,杀死动物是违反加拿大法律的。但孩子们长大了,他们离开父母,开始自己的生活,因此他们的父母感到孤独,宠物帮助他们解决这个问题。
(1)细节理解题。根据In Canada, you can find dogs, cats and horses in almost every family. These are their pets.可知在加拿大几乎每家都有自己的宠物。故选C。
(2)细节理解题。根据Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections (针剂) so that they won't carry diseases.可知在他们把动物带进家里之前,为了动物不携带疾病,把他们带到医院,给他们注射针剂。故选D。
(3)细节理解题。根据People love these pets and have them as their good friends.可知加拿大的人们喜欢这些宠物。故选A。
(4)推理判断题。根据When children grow up, they have to leave their parents and start their own life.可知当孩子们长大了,他们离开父母,开始自己的生活,故推断他们不再依靠他们的父母。故选D。
(5)标题归纳题。本文围绕着加拿大人喜欢养宠物,并有各种动物食物店,以及喜欢宠物的原因,可知本文重要讲的是加拿大的宠物。故选B。
【题目】根据短文理解,用所给单词的适当形式完成短文填空。
bring like food eat watch |
A Bite of China (舌尖上的中国)
There are many TV programs on Chinese cuisines (烹饪,美食), but few are "A Bite of China". It tries to bring something new by introducing Chinese food, such as habits and stories about food.
It's said that more than 100 million Chinese people are the program. Most Chinese people like this program better than any other food program. They think it is an excellent program and it us a special view between people and food. This program helps the world learn more about Chinese and culture. It also shows the beauty of Chinese cuisines.
【题目】书面表达
某英文报举办“家乡的变化”主题征文活动。请根据提示,适当发挥,以“The Changes in My Hometown”为题,写一篇80词左右的英文短文。
说明:1、提示仅供参考,不必逐句翻译。2、参考词汇:狭窄的narrow
过去 | 1. 房屋破旧,街道狭窄。 2. 只有两个广场供人们休息放松使用。 |
现在 | 1. 住房宽敞明亮,每家都拥有自己的汽车。 2. 道路变得宽阔,交通不再拥挤。绿色的树木,美丽的鲜花簇拥在道路的两旁。 3. 有越来越多的广场为人们提供休闲场地。 |
将来 | 请你展望家乡的未来 |