题目内容

【题目】

Lianhua Clothes Shop

Brand: Anta

Color: gray, black

Price: 198 each and get a cap for free

Brand: Li Ning

Color: white, black, brown

Price: 258 each but400 for two

Brand: Adidas

Color: green, yellow, pink

Price: 119 each and get a bag for free

Brand: Nike

Color: black, blue

Price: 176 each, but260 for two

Word Bank(词库)

brand 商标 price 价格 free 免费

根据材料内容选择最佳答案。

1If you buy a pair of shoes, you can get a ________ for free.

A.toyB.capC.bagD.T-shirt

2How much are two jackets?

A.258.B.348.C.400.D.516.

3If Tony wants to buy a T-shirt, what brand can he buy?

A.Li Ning.B.Adidas.C.Anta.D.Nike.

4Your favorite color is black, and you just have 200 yuan. What can you buy?

A.A pair of shoes.B.A T-shirt.

C.A jacket.D.two pairs of pants.

5Which of the following sentences(下列句子) is RIGHT?

A.Tom can buy white shoes in the shop.B.You can buy a skirt in Lianhua Clothes Shop.

C.David buys a jacket and he gets a bag for free.D.Two pairs of pants are 260.

【答案】

1B

2C

3B

4A

5D

【解析】

本文讲述了Lianhua服装店里的四种商品。包括鞋子、T恤、夹克衫和裤子。介绍了商品的品牌、颜色、价格等。

1细节理解题。根据第一幅图是鞋子,“Price: 198 each and get a cap for free”可知免费得到一顶帽子,故选B

2细节理解题。根据第二幅图是夹克衫,“Price: 258 each but400 for two”可知一件258,两件400,故选C

3细节理解题。根据第三幅图是T恤,“Brand: Adidas”可知商标是 Adidas,故选B

4推理判断题。根据第一幅图“Color: gray, black”,第二幅图“Color: white, black”,第三幅图“Color: green, yellow, pink”,第四幅图“Color: black, blue”可知第三幅图不符合,所以排除C;再根据第一幅图“Price: 198 each and get a cap for free”,第二幅图“Price: 258 each but400 for two”,第四幅图“Price: 176 each, but260 for two”可知200元不能买一件夹克衫和两条裤子,只可以买一双鞋子,故选A

5推理判断题。根据第一幅图“Color: gray, black”可知鞋子没有白色,与题干A不符,所以排除A;根据四幅图没有说到裙子,与题干B不符,所以排除B;根据第二幅图“Price: 258 each but400 for two”可知买夹克衫不能获得免费的包,与题干C不符,所以排除C;根据第四幅图“Price: 176 each, but260 for two”可知260可以买两条裤子,与题干D相符,选项D正确。故选D

文章属于图表类阅读,这类阅读一般多出细节理解题。图表本身简单明了,只需带着题目要求去图表中找对应信息即可,是考试中的送分题。第1小题关键词“a pair of shoes”及“for free”,定位到表格1,答案一目了然。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文. 根据短文内容回答问题。

The La Tomatina Festival

La Tomatina is a famous festival in Spain. At the festival, thousands of people throw tomatoes at one another for an hour every year. La Tomatina festival is famous as the biggest food fight in the world. Every year, people throw more than 100, 000 kilos of tomatoes in the streets.

History of the Festival

La Tomatina festival started in 1945. There are many stories about how the festival started. One story says that a very bad singer always sang in Bunol town. One day people said they were tired of him and then they picked up tomatoes from nearby vendors(摊主)and threw them at him. Throwing tomatoes at him turned out to be so exciting that they wanted to do it the next year. That is how the tradition started.

Festival Dates

La Tomatina festival happens on the last Wednesday of August every year. The event(活动)starts at 10 am and lasts for an hour. Visitors from all over the world come to the festival. The week of the festival usually has many exciting activities for the visitors.

Rules of the Festival

All the people at La Tomatina festival must know some rules.

People can't use hard things in the fight.

People must not pull other people's clothes.

People should not throw tomatoes after time is up.

LA Tomatina festival is an important part of the Spanish culture. Most people in the country look forward to the yearly festival. And it is also a world-famous event for Spain. The festival is usually shown live online . as to let the world learn more about Spain. So thousands of people visit Spain to join in the festival. Now La Tomatina festival is famous inside and outside of Spain.

1What do people mainly do at the La Tomatina Festival?

______________________________________________________________________

2When does the festival happen every year?

_____________________________________________________________________

3Why is the festival famous inside and outside of Spain?

_____________________________________________________________________

【题目】A) 请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中小题的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:每个空格只填 1 个单词。

With the holidays coming up, lots of people will have parties. Want to make sure you are a good host(主人) or guest(客人)? Now it's a good time to learn about some party manners (礼仪).

Be a host

Wait for all your guests to come before you start any activity. If the people at the party don't know each other, make sure you introduce everyone.

If your guests bring gifts to you, thank each gift-giver when you open his/her present After the party, be sure to send a hand-written thank-you card to each guest. It's a good idea to let them know you enjoy their gifts.

Be a guest

You should arrive on time. It's not good to come late. Bring a gift to a birthday party. It can be some flowers, a cake or some chocolate. If it's a holiday party, ask the host if there's anything you can bring.

Be friendly to the other guests. Remember to say "Please" and "Thank you"! They are magic(神奇的) words.

When you leave, thank the host for the party.

1to be a good host or a guest

Be a host

Be a guest

At the party

2for all your guests to come before you start any activity.

Be sure to 3 everyone if your guests don't know each other.

Thank the gift-givers for the 4 when you open them.

Don't be 5.

You can bring gifts to a birthday party or ask the host what you can bring to a 6 party.

Be friendly to other guests.

7 the party

You should8a hand-written thank-you card to each guest.

9 them you enjoy their gifts.

Show your 10 to the host when leaving.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网