题目内容

【题目】阅读下列材料,从所给的六个选项(A、B、C、D、E F)中,选出符合各小题要求的最佳选项。选项中有一项是多余选项。

No one knows when the first house was built and who the first one to build the house was. But the houses are changing all the time.

31. What will the house of the future look like? Could it have gardens on its walls, or a pool with fish for dinner? Architects(建筑学家)believe that they may come true one day. The only thing for sure is that the houses will be as green as possible in the future.

32. Many architects in the world would like to build a house like a leaf—the surface of the house collects sunlight during the day. The energy can be used to heat water, produce electricity, and even make fresh air for the room. The “root”(根)of the house is deep under the ground. It uses the soil to control the room’s temperature.

33. Like a lizard(蜥蜴), changing color with the weather is the most important design of a lizard house. When it’s in the bright sun, the cover of the house will turn white to protect it from strong heat. During dark days, it turns dark and takes in as much light and heat as possible to produce energy.

34. This design is perhaps for the future of food. It has a garden on the outside wall of the house. People can plant tomatoes, carrots and green tea on them. So every morning, you just need to walk outside and collect your meals.

35. Looking to the future isn’t the only way to be green. Sometimes, the old ways of building houses can also help cut down energy use. For example, a chimney(烟囱)can be a useful air conditioner because it is easier for hot air to run out of the chimney.

A. Learning from the past

B. Meals at home

C. The lizard house

D. Houses in the future

E. The tree house

F. The history of the houses

【答案】

【1】D

【2】E

【3】C

【4】B

【5】A

【解析】

试题分析:

【1】D第1题介绍的是将来的房屋,注意文段中的关键句What will the house of the future look like?和关键词语in the future等。方框中D标题符合本文段内容。

【2】E第2题中的关键词语有:a house like a leaf,The“root”(根)of the house。有叶子,有根的东两应该是“树”,方框中的The tree house符合本文段内容。

【3】C由文段第一句Like a lizard(蜥蜴),changing color with the weather is the most important design of a lizard house.可以确定C标题与本文段内容相符。

【4】B本段中的关键词有food和meals,方框中与之相匹配的是Meals at home“在家用餐”,故选B。

【5】A本文段讲述:展望未来并不是环保的唯一途径,过去修建房屋的方法也可以帮助减少能源的使用。从这里可以看出,这段文字是在介绍过去的房屋建造。与之相匹配的是Learning from the past。

练习册系列答案
相关题目

【题目】This is an old story. One day, a man was not happy when his 7-year-old daughter made a box with some paper. The family didn't have much money. So the father thought his daughter wasted(浪费)the paper. The next day, the little girl gave the box to her father and said, “Dad, today is your birthday. This box is for you.”

The man was happy. But he was not happy again when he found there was nothing in the box. “Why didn’t you put anything for me in the box?” he asked his daughter. The little girl looked at him and cried, “Dad, I put my love in the box. It’s all for you.”

The man felt sad and said sorry to his daughter. Sometimes we can't see love with our eyes.

1The daughter was ___________.

A. six years old B. seven years old C. eight years old D. nine years old

2What did the daughter do the next day?

A. She bought a box for her father. B. She put some money in the box.

C. She gave some paper to her father. D. She gave the box to her father.

3Why was the father not happy again when he opened the box?

A. Because he didn’t like the box. B. Because the box wasn’t beautiful.

C. Because there was nothing in the box. D. Because he thought his daughter wasted paper.

4How did the father feel(感觉)at last?

A. He felt happy. B. He felt sorry.

C. He felt bored(厌倦的) D. He felt afraid.

5Which of the following is TRUE?

A. The family had lots of money.

B. The girl didn’t listen to her father.

C. The father didn’t like his daughter.

D. The daughter loved her father.

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

Hundreds of years ago, many people thought birds were holy(神圣的).They believed birds were messengers(信使)of God.Birds’ songs meant peace and joy.Birds’ bright and colourful feathers(羽毛) meant beauty and happiness to people.

In the eyes of Native Americans, birds’ feathers are a symbol of friendship.If a person shows kindness to another person, he may get a feather as a present from the other one.To them, the eagle feather is the best to show friendship.Native American people believe the eagle is the leader of all birds.It flies the highest and see the furthest of all birds.If they give an eagle feather to someone, they mean their friendship is very precious.

Native Americans are good at making friendship feathers.They usually put beads and leather on feathers to make them more beautiful.A friendship feather is usually 27 centimetres long.

Friendship 1

Birds in 2

of years ago

● They were 3messengers.

● Their songs meant peace and 4

● Their feathers meant5 and happiness.

Birds’ feathers in the 6 of Native Americans

● They are a7of friendship.

● If a person is8to others, he may get a feather as a present.

● The eagle feather is the best to show 9

● Native Americans make feathers more colourful by 10 beads and leather on them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网