题目内容
【题目】 My daughter, 15, has been in karate (空手道) since the first grade, and has been in high honor and gifted classes. My 11-year-old son, Tom, for years would fight with me over everything. If I said the sky was blue, he would say it was black. For years he was falling several subjects. We took games away, then TV and finally the smart phone; we tried a reward program, but nothing worked long. He would bring a grade up to get all his things back, and then go back to where he had been.
My daughter told me one day to bring him to her karate class, and maybe life in the martial arts (武术) would help him turn around. At first he didn't like it because he had to ask for permission to do everything and he had to say "yes, sir" and "no, sir" for everything. He even had to respect his sister because she was of a high level. So he wanted to stop. However, my husband told my son, "If I can do this at the age of 40, so can you." And since then my husband would learn martial arts three or four times a week with them.
My son learned so much about a better way of living: respecting others, following the rules, and above all, respecting himself. I am proud to say both of my kids are now high honor students, and we could not be closer than we are.
There is always an answer to your problem. If you do your research or just ask another person, or even a kid for help, you will find it. And when it comes to our kids, the right answer is always worth finding.
【1】Before Tom learned karate,__________.
A.he didn't have a good sense of colour
B.his parents tried many ways to change him
C.he studied very hard to please his parents
D.he didn't show any interest in physical exercise
【2】What does the underlined word "reward" in Paragraph 1 probably mean?
A.Worth.B.Praise.C.Punishment.D.Prize.
【3】Why didn't Tom like his karate class at first?
A.It was too tiring for him.B.He had no interest in sports.
C.He didn't get much freedom.D.His father didn't attend the class.
【4】Which of the following is the most important of all that Tom has got from learning karate?
A.He has learned to respect himself.B.He has known how to obey the rules.
C.He has been closer to his family.D.He has become a high honor student.
【5】Through her son's story, the author wants to tell parents_________.
A.the ways of teaching children to learn to respect others
B.the importance of karate in improving children's character
C.never to give up asking their children to attend the martial arts classes
D.to communicate with others on how to educate children.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
本文讲述了作者的儿子汤姆学习不好,常和父母争吵。后来他们听了女儿的建议让汤姆去练习空手道。不久,汤姆学会尊重他人,遵守规则和尊重自己。作者这是在告诉父母要和其他人交流一下如何教育孩子。
【1】推理判断题。根据My 11-year-old son, Tom, for years would fight with me over everything. 和For years he was falling several subjects. We took games away, then TV and finally the smart phone; we tried a reward program, but nothing worked long.可知,汤姆在学习空手道之前,他的父母尝试了很多方法改变他。故选B。
【2】词义猜测题。根据but nothing worked long.可知,要起作用,因此是一个奖励项目, 故选D。
【3】推理判断题。根据At first he didn't like it because he had to ask for permission to do everything and he had to say "yes, sir" and "no, sir" for everything.可知,刚开始汤姆不喜欢空手道,因为他没有很多自由,故选C。
【4】细节理解题。根据My son learned so much about a better way of living: respecting others, following the rules, and above all, respecting himself.可知,汤姆从空手道上学到的最重要的事就是尊重自己,故选A。
【5】推理判断题。根据If you do your research or just ask another person, or even a kid for help, you will find it. And when it comes to our kids, the right answer is always worth finding.可知,作者通过他儿子的故事,告诉父母要和其他人交流一下如何教育孩子。故选D。