题目内容

【题目】 Do you like making paper planes? If you like origami (折纸), we're sure you enjoy making paper planes, too. All it takes is some paper and a new simple supply. And paper planes can be fun to fly around the houses or outside the yard.

No one knows for sure when the first paper plane was created. Sometimes, historians give credit to Leonardo da Vinci. However, paper folding and kite making were both popular in Asia hundreds of years ago, so it's likely that the first paper plane may have been made long, long ago.

In some Asian countries, the art of folding paper is called origami. Some people call the art of making paper planes aerogami.

Since paper planes flow (流动) through the air, they can teach scientists and engineers a lot about basic concepts of flight, engineering and aerodynamics (空气动力学) In fact, the National Aeronautics and Space Administration (NASA) (美国航天航空局) once sent a paper plane into space on a space shuttle!

If you are wondering how a paper plane would fly in outer space, you might be surprised by the answer. According to scientists, paper planes won't actually fly in outer space. Instead, paper planes would simply float in a straight line and could possibly float forever unless they hit another object!

The Wright brothers also used paper planes to test out their theories about flight before making their first flight. They built a wind tunnel and used paper planes to gain a better understanding of how their plane would operate in the wind.

So just how far can a paper plane fly? On February 28, 2012, former college quarterback Joe Ayoob set the world record for the longest paper plane flight. He threw a paper plane the entire length of a warehouse, setting the record at 226 feet, 10 inches. That broke the old record by 19 feet, 6 inches!

1The author thinks making paper planes__________.

A.is difficult activity for childrenB.has its value to flight

C.shows that the Asians are cleverD.is one of the most important discoveries

2Why did scientists send a paper plane into outer space?

A.To perform a special task.B.To observe how it would fly.

C.To help astronauts.D.To find some pleasure.

3What might make you want to know about a paper plane in outer space?

A.It would fly as we expect.B.It would not move at all.

C.It would hit another object.D.It would float in an unusual way.

4Which of the following is true?

A.Leonardo da Vinci created the first paper plane.

B.NASA once flew a paper plane in a space shuttle.

C.The Wright brothers used paper planes to test their flight theories.

D.Joe Ayoob set the world record for the longest paper plane flight at 19 feet, 6 inches.

5What is the best title for the passage?

A.The paper plane's influence on flight.

B.The history of making paper planes.

C.The invention of planes.

D.The art of making paper planes.

【答案】

1B

2B

3D

4C

5A

【解析】

本文介绍了纸飞机对飞行的影响:科学家往外太空发射纸飞机,是想观察它是如何飞的。莱特兄弟用纸飞机来测试他们的飞行理论。

1推理判断题。根据Since paper planes flow (流动) through the air, they can teach scientists and engineers a lot about basic concepts of flight, engineering and aerodynamics (空气动力学)可知,作者认为纸飞机对飞行是非常有价值的,故选B

2细节理解题。根据If you are wondering how a paper plane would fly in outer space, you might be surprised by the answer. According to scientists, paper planes won't actually fly in outer space.可知,科学家往外太空发射纸飞机,是想观察它是如何飞的。故选B

3推理判断题。根据Instead, paper planes would simply float in a straight line and could possibly float forever unless they hit another object!可知,我们想知道外太空的纸飞机可能只是用一种独特的方式漂浮着,故选D

4细节理解题。根据The Wright brothers also used paper planes to test out their theories about flight before making their first flight.可知,莱特兄弟用纸飞机来测试他们的飞行理论。故选C

5标题归纳题。根据Since paper planes flow (流动) through the air, they can teach scientists and engineers a lot about basic concepts of flight, engineering and aerodynamics (空气动力学)和The Wright brothers also used paper planes to test out their theories about flight before making their first flight.可知本文主要介绍了纸飞机对飞行的影响,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 My daughter, 15, has been in karate (空手道) since the first grade, and has been in high honor and gifted classes. My 11-year-old son, Tom, for years would fight with me over everything. If I said the sky was blue, he would say it was black. For years he was falling several subjects. We took games away, then TV and finally the smart phone; we tried a reward program, but nothing worked long. He would bring a grade up to get all his things back, and then go back to where he had been.

My daughter told me one day to bring him to her karate class, and maybe life in the martial arts (武术) would help him turn around. At first he didn't like it because he had to ask for permission to do everything and he had to say "yes, sir" and "no, sir" for everything. He even had to respect his sister because she was of a high level. So he wanted to stop. However, my husband told my son, "If I can do this at the age of 40, so can you." And since then my husband would learn martial arts three or four times a week with them.

My son learned so much about a better way of living: respecting others, following the rules, and above all, respecting himself. I am proud to say both of my kids are now high honor students, and we could not be closer than we are.

There is always an answer to your problem. If you do your research or just ask another person, or even a kid for help, you will find it. And when it comes to our kids, the right answer is always worth finding.

1Before Tom learned karate,__________.

A.he didn't have a good sense of colour

B.his parents tried many ways to change him

C.he studied very hard to please his parents

D.he didn't show any interest in physical exercise

2What does the underlined word "reward" in Paragraph 1 probably mean?

A.Worth.B.Praise.C.Punishment.D.Prize.

3Why didn't Tom like his karate class at first?

A.It was too tiring for him.B.He had no interest in sports.

C.He didn't get much freedom.D.His father didn't attend the class.

4Which of the following is the most important of all that Tom has got from learning karate?

A.He has learned to respect himself.B.He has known how to obey the rules.

C.He has been closer to his family.D.He has become a high honor student.

5Through her son's story, the author wants to tell parents_________.

A.the ways of teaching children to learn to respect others

B.the importance of karate in improving children's character

C.never to give up asking their children to attend the martial arts classes

D.to communicate with others on how to educate children.

【题目】 I was cute, active, happy... until that day when I was fifteen months old. When I ____ on a glass rabbit, I had a bad fall. The glass rabbit cut my eye _____badly that my eye was blind. The doctor said that if the eye was taken out, my face would become out of ____, so my scarred(有疤痕的), blind and grey eye lived on with me.

People often asked uncomfortable questions about my eye or ____ play jokes on me. When the kids played games, I was always the “ ____guy”. I grew up imagining that everyone looked down on me. However, every time Mum noticed I was unhappy, she would say to me, “Hold your head up high and face the world. “It______me to move on in life.

As a child, I thought Mum meant, “Be careful, or you will fall down or knock into something ____ you're not looking.” As a teenager, I always ____ to hide my shame(自卑), but I found that people liked me when sometimes I held my head up high.

In high school I ____ to be monitor, but inside I still felt like a freak(怪物). All I wanted was to look like everyone else. When things got ____ bad, I would cry to my mum and she would look at me ____ loving eyes and say, “Hold your head up high and face the world. Let me see the ____ that is inside.” That is how Mum told me pride.

Mum's love and encouragement gave me the confidence to remove my own doubt. ____I was able to look people in the eye. I learned ____ to appreciate(欣赏) myself but also to have deep love for others. “Hold ____ head up high” has been heard many times in my home. Each of my children has felt its power. The gift Mum gave me lives on in my children.

1A.triedB.gotC.landedD.knocked

2A.soB.suchC.tooD.very

3A.controlB.shapeC.orderD.place

4A.evenB.stillC.anywayD.indeed

5A.goodB.helpfulC.prettyD.bad

6A.helpedB.touchedC.stoppedD.allowed

7A.thoughB.so thatC.wheneverD.because

8A.lie downB.hang downC.look downD.cut down

9A.choseB.was chosenC.consideredD.was considered

10A.reallyB.mainlyC.speciallyD.highly

11A.inB.toC.forD.with

12A.beautyB.heartC.mndD.love

13A.At firstB.At mostC.At lastD.At least

14A.not onlyB.neitherC.bothD.either

15A.ourB.yourC.hisD.their

【题目】 A sunflower is a sunflower. A mobile phone is a mobile phone. But can you combine(联合) the two to do something for your local environment? It may be possible. When you have finished with your mobile phone, you will be able to bury() it in the garden or a plant pot and wait for it to flower.

A biodegradable(生物可降解的) mobile phone was introduced by scientists. It is hoped that the new type of phone will encourage people to recycle. Scientists have thought of a new material over the last five years. It looks like any other plastic, but overtime it can break down into the soil without giving out any poisonous chemicals(有毒的化学物质). British researchers used the new material to develop a phone cover with a sunflower seed(种子). When this cover changes into waste, it forms nitrates(硝酸盐). These feed the seed and help the flower grow. “We have only put sunflower seeds into the cover so far. But we're trying to find out which flowers would perform best. Maybe we could put roses in next time,” said one scientist.

As phone technology is developing so quickly, people are always throwing their mobile phones away. This means producers are under pressure(压力) to find ways of recycling them. Some 650 million mobile phones have been sold this year. Most of them will be thrown away within two years, adding plastic, heavy metal(金属) and chemical waste to the environment. A biodegradable cover can reduce the harm to nature, according to the scientists. “The seed is released(释放) and the flower grows in the pot, so you don't have to worry about the phone when you have finished using it,” said Kerry Kirwan, the leader of the research team, which is based at the University of Warwick in Britain.

1Scientists did this type of research about biodegradable mobile phones in order to ________.

A.make the mobile phones more beautifulB.encourage people to recycle

C.find a new way to grow flowersD.produce more mobile phones

2Millions of mobile phones have been sold this year and people will ______ within two years.

A.bury most of them in the gardenB.put sunflower seeds into most of them

C.take out their coverD.throw most of them away

3What does the underlined phrase “break down” mean?

A.change into chemicalsB.not workC.be dividedD.break out

4We can infer(推断) from the passage that _________.

A.the new type of mobile phones is already on the market

B.some 650 million mobile phones have been sold within two years

C.British scientists are doing the research

D.roses perform best in this type of mobile phones

5What’s the best title of the passage?

A.the Harm to NatureB.the Developing Phone Technology

C.Phones and FlowersD.Mobile Phones and Environment

【题目】 On May 14, three students from Jinan Experimental Middle School, Shandong, won the junior division of the bottle sumo(相扑) competition during the 16th Robofest World Championship.

Robofest is an international competition that challenges students to design, build and program autonomous(自动的) robots. This year, it was held at Lawrence Technological University in the US.

Unlike human sumo, robots fight each other on a table. A bottle is in the center of the table, (A) _______ a robot pushes the other or the bottle off the table and remains on the table for three seconds, it will win. Each round only lasts two minutes.

The Chinese team beat their rival(对手) two rounds in a row. What are the secrets that helped them win?

First, they made their robot powerful with its design. Their robot looks like a forklift(铲车) with a big shovel(). Also, they used a high—powered motor. “The powerful motor makes our robot stronger when it fights other robots.” said Lv Tianyang, 13.

Meanwhile, their robot is very smart. It helped a lot. In one round, their robot was pushed to the end of the table and almost fell off. But suddenly, it stopped and moved the other way instead.

“In fact, our robot has a special program: once it detects(检测) the table’s margin, it will move back and avoid falling off.” said Xu Shanghui, 13.

The fights only lasted a few minutes, but they spent six months on this robot.

1任务一 将画线短语junior division 译为汉语。________________

2任务二 列举文中机器人赢得比赛的两条原因。

(1)______________________________________

(2)______________________________________

3任务三 (A)处填入恰当的单词,补全文章。 ______________

4任务四 选出文中机器人设计的两条特殊之处,将字母代号填写下来。

A. It has a big shovel. B. It has a high—powered motor.

C. The robot has a special program. D. The robot has a smart brain.

(1) ___________

(2.)___________

5任务五 根据短文内容,回答问题。

How long did it take the students to make robot?

_______________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网