题目内容

【题目】A wise teacher once told me that every teenager needs to experience a not-so-fun first job from working at a grocery store to the fast food industry.

Now I still remember my first day at a fast food restaurant three years ago. I wanted to save up money and buy my own car, so I applied everywhere I could that summer. The restaurant called me right away and I thought to myself, this is going to be easy. Within four hours of my first shift (轮班),I had angry customers who complained how slow I was. I watched in fear as a kid spilled his milk everywhere, and I heard the words that no 16-year-old boy or anyone for that matter wants to hear: “Mike, there’s a problem in the men’s bathroom and you might want gloves for this one.” I realized right away that working at the restaurant was not going to be a picnic. The manager expected a clean environment and, particularly, fast service with a friendly smile.

Over three years later I still work at that restaurant whenever I go home during vacations. I love my co-workers there and all the customers know who I am. Every morning the same senior citizens come in and get their morning coffees. They chat with us workers and joke around. Our smiles have just as much to do with them making us a part of their everyday lives as the coffee does.

From my first job at the restaurant, I learned teamwork and devotion. I also learned staying positive no matter how rough things seem to get. I will forever carry the experience that I gained at the restaurant with me as I go forward in my life.

1Why did the author apply everywhere that summer?

______________________________________________________________________________

2What did the author think about working at the restaurant at first?

_______________________________________________________________________________

3What did the manager particularly expect the workers to do?

_______________________________________________________________________________

4Why does the author still work at the restaurant during vacations?

_______________________________________________________________________________

5What did the author learn from his first job?

_______________________________________________________________________________

【答案】

1He wanted to save up money and buy his own car.

2He thought it was going to be easy.

3The manager particularly expected them to offer fast service with a friendly smile.

4Because he loves his co-workers there and all the customers know who he is.

5He learned teamwork, devotion and staying positive in rough situations.

【解析】这篇短文中作者给我们讲述了他的第一份工作,是在餐馆里做服务员,一开始他以为这个工作很容易,但实际上要做好也是很困难的。作者从这份工作中学到了很多。

1根据短文第二段中I wanted to save up money and buy my own car, so I applied everywhere I could that summer.可知,作者想要存钱买他自己的汽车,所以他到处申请工作。

2根据短文第二段中The restaurant called me right away and I thought to myself, this is going to be easy.可知,作者一开始以为去餐馆工作是很容易的。

3根据短文第二段的最后一句话The manager expected a clean environment and, particularly, fast service with a friendly smile.可知,经理尤其希望服务员们面带微笑,快速的服务。

4根据短文第三段中I love my co-workers there and all the customers know who I am.可知,作者一直在那个餐馆工作,他喜爱他的同事,而且所有的顾客都认识他是谁。

5根据短文最后一段From my first job at the restaurant, I learned teamwork and devotion. I also learned staying positive no matter how rough things seem to get.可知,作者从自己的第一份工作中学到了团队合作、奉献精神,他还学到了不管事情有多难,都应保持积极的态度。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Cam once owned a special one-dollar bill, which had a lot of famous stars’ names on it. He treasured it very much and carried it with him all the time. Even when his family was short of food, he still ________it. That was his bottom dollar.

One morning, Cam saw a young man sitting in an old yellow car in the parking lot. Cam waved to him and drove away. In the evening, he noticed the car parked in the same place, which lasted for a couple of days.

What was he doing, sitting in his car for three days in the terrible cold?

Cam discovered the ________the next morning. This time as he walked ________ the car, the man rolled his window down. “He introduced himself and said he had been in his car for days with no money or ________.” Cam recalled(回忆), “Then, very slowly, he asked if he could ________ a dollar for a meal. I didn’t have a dollar to lend him; I hardly had gas to get home. I explained my ________ and walked to my car, wishing I could help him; but I have no money at all.”

Suddenly, Cam remembered his valuable dollar. He stood there for a minute or two, pulled his ________ out and studied the only one-dollar bill. Then he walked back to the man and gave him his bottom dollar. “Somebody has ________ all over this.” The man said, but he didn’t notice that the writing was a lot of famous stars’ names. He ________the bill.

Cam never saw the man in the yellow car again. But it doesn’t matter whether the young man was a beggar(乞丐) or an angel, Cam was tested that cold morning and he ________. He was proud of what he did though he lost his deeply-loved dollar.

1A. spent B. earned C. kept D. returned

2A. answer B. car C. bill D. question

3A. away B. off C. into D. near

4A. clothes B. food C. goal D. happiness

5A. lend B. borrow C. pay D. charge

6A. job B. plan C. problem D. situation

7A. license B. pocket C. wallet D. seat

8A. drawn B. painted C. typed D. written

9A. refused B. received C. got D. took

10A. failed B. lost C. ignored D. passed

【题目】What will the house of the future look like? Could it have gardens on its walls, or a pool with fish for dinner? Architects believe that they are all possibilities. The only thing for sure is that the houses will be as green as possible.

The tree house

Many architects in the world would like to build a “tree house.” Like a leaf, the surface of the house collects sunlight during the day. The energy can be used to heat water, produce electricity, and even create fresh air for the home. The “root” () of the house is deep under the ground. It uses the soil (土壤) to the home’s temperature.

The Lizard house

Like a lizard (蜥蜴), changing color with the weather is the most important design of a lizard house. When it’s in the bright sun, the cover of the house will turn dark to protect it from strong heat. During dark days, it turns white and takes in as much light and heat as possible to produce energy.

Meals at home

This design is perhaps as much about the future of food production as architecture (建筑风格). It has gardens on the outside wall of the house. People can plant tomatoes, carrots and green tea on them. So every day in the morning, you just need to walk outside and collect your meals.

Learning from the past

Looking to the future isn’t the only way to be green. Sometimes, ancient techniques (古老的技术) can also help cut down energy use. For example, a chimney (烟囱) can be a useful air conditioner because it is easier of hot air to flow out at the chimney.

根据短文内容,从ABCD四个选项中选择最佳答案。

1】【1What is the best title (标题) of the passage?

A. Green house of the future.

B. The greener, the better.

C. How to build green houses.

D. Changes of the houses.

2】【2We can heat water, produce electricity or create fresh air for the home .

A. with the root of a leaf.

B. with the energy from sunlight.

C. with the soil under the ground

D. with gardens on its walls.

3】【3What will happen to the cover of the lizard house when it’s in the bright sun?

A. It will take in light.

B. It will produce energy.

C. It will turn dark.

D. It will turn white.

4】【4The passage seems to tell us that meals at home in the future .

A. will be more delicious.

B. need more cooks.

C. cost as much as possible.

D. will be greener.

5】【5A chimney can be a useful air conditioner but it used to cause .

A. pollution. B. accident.

C. noise. D. techniques.

【题目】书面表达

紧张而又忙碌的初中生活即将结束,在装载你收获的行囊——成长记录袋时还应增添一份你自己满意的答卷。请以“My Unforgettable Middle School Life”为题写一篇文章,记录你过去三年中难忘的校园生活,并描述自己对将来学习生活的期望。文章应包括以下要点:

过去三年校园生活所得

1.学到了很多知识,真的很感激老师的帮助。

2.和同学相处得很好,互相学习,彼此帮助。

3.喜欢帮助贫困学生,尽自己最大的努力帮助有需要的人。

4…….(补充1-2点所得)

过去三年校园生活所失

1.不太爱好体育运动。

2.有时上学迟到。

3. ……(补充1-2点所失)

今后的学习打算

……(1-2句话描述自己未来的打算)

要求:

词数100左右;

短文的开头已给出,不计入总词数;

文中需包括所有写作要点,但不要逐字翻译,可适当加入过渡词句,使短文通顺、连贯;

文中不能出现考生真实姓名和学校名称。

评分标准:语言规范,信息内容完整,篇章结构连贯,书写工整。

My Unforgettable School Life

How time flies! My colorful middle school life is nearly ending. Here is what I think of about myself.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网