题目内容

【题目】根据句意及汉语提示完成句子。
(1)If you have trouble, please (要求) help.
(2)They got to school (同时).
(3)Little kids always (依赖) their parents.
(4)What (活动) do you often take part in?
(5)Which one do you (更喜欢), the red one or the blue one?

【答案】
(1)ask for
(2)at the same time
(3)depend on
(4)activities
(5)prefer
【解析】
⑴句意:如果你有麻烦,请要求帮助。词组:ask for请求;要求。please后跟动词原形,故填ask for。
⑵句意:他们同时到学校。词组:at the same time同时,故填at the same time。
⑶句意:小孩子总是依赖父母。词组:depend on依赖。always通常用一般现在时,故填depend on。
⑷句意:你经常参加什么活动。可数名词的复数用于泛指,故填activities。
⑸句意:你更喜欢哪一个,红色的还是蓝色的。故填prefer。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,完成下列各题。
In the US Summer vacation starts in early June and ends around late August. Teachers will give summer homework. There are many classes and camps for middle school students. They can be about sports, cooking, boating or outdoor skills. Some students will try to make money by doing housework, such as babysitting or mowing the lawn(割草坪) for neighbours. Some will also do volunteer work, such as helping old or poor people.
In the UK ①Summer vacation starts around June 24 and ends on September 3. In Scotland, teachers hardly give schoolwork to kids to do during the summer. So, many of my friends and their families like to travel abroad.
In France Summer vacation usually goes from mid-June to the end of August. French students don't have any homework or extra classes over the summer. Some students like travelling around the world. ②They see nature in Africa or visit English-speaking countries to learn English. Other students have fun in France. They go to the beach, see friends and watch movies.
In Australia Summer vacation starts in late December and ends in early February. During the vacation, students have to finish their homework. They should read and write reports on three to five English books. They also need to work with their classmates to do science projects. Australian students often go to special interest classes during the vacation. They learn singing, cooking and so on.
(1)根据英文释义, 填写文中出现的单词。
: to look after a child or children while the parents are out.
(2)根据文中①处画线句, 在下面的句子中填人适当的词, 使两句意思一致。
Summer vacation June 24 to September 3.
(3)将文中②处画线句子译成汉语。

(4)根据短文内容, 简略回答问题。
In which country do students have to do their homework during the summer vacation?
(5)根据短文内容, 完成下面的句子, 空白处词数不限。
The summer vacation in is longer than that in any other country.

【题目】任务型阅读 根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线上填写答案,每空限填一个单词。

Country music is a kind of modern-day pop music, originated (起源) in the southern United States and Appalachia mountains. The singers usually play the guitar, and in the 1920s they started using electric guitars. Nowadays people use the violin, banjo, and slide-guitar as well.

The music at the very beginning was generally very smooth, beautiful and the phrasing structure (句法结构) also was simple. In the 1950s, American country music was about other things, for example, love and money. In the 1960s, songs were often full of anger, and some of them made fun of the political (政治的) leaders. During the 1990s, American country music became more and more popular. Song writers were no longer writing about the modern values of the USA—money, success or expensive things to buy. Instead they were writing once more about things that were usual for everyone.

Today country music has become a big business. It brings in a lot of money. Now, it has reached all parts of the States, from Los Angeles in the west to New York in the east. It remains much the same as before. One subject is “the good old days”. In “the good old days” people praised each other. They believed that the best things in life were free: sunshine, laughing, walks in the beauty of the country, friends and music.

Country music

Passage outline

Supporting details

Origins/p>

the traditional music in the southern United States and Appalachia mountains

【1】

guitars, violins, banjos, and slide-guitars

Subjects in

different

2

1950s

3 in love with somebody or losing a boyfriend or a girlfriend

money was also thought to be important

1960s

were often full of anger

often played 4 on political leaders

1990s

feeling lonely in the modern world

the value of having good friends

Today

remains much the same as before

For example, in “the good old days”, people praised each other and loved life in the 5 air.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网