题目内容

【题目】选用所给的单词填空, 每词限用一次。

curly, height, thin, blonde, medium


(1)The girl has hair. It looks nice.
(2)He is , but his sister is heavy.
(3)This boy is of build with short hair.
(4)My hair is very straight. It's not .
(5)Our teacher is not tall or short. He is of medium .

【答案】
(1)blonde
(2)thin
(3)medium
(4)curly
(5)height
【解析】
(1)根据句意“这个女孩留着金发,很漂亮”可知选 blonde。
(2)根据后一句 but his sister is heavy ,but 有转折意思,可知他很瘦,故填 thin。
(3)of medium build 是固定短语,意为“中等身材”,故选 medium。句意是:这个男孩中等身材,留着短发。
(4)straight 的反义词是 curly,句意是:我的头发很直,不弯。
(5)根据前一句 Our teacher is not tall or short. 我们的老师不高也不矮,可以推断“他中等身高”,故选 height。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Zhang Feng, a 23-year-old man from Zhengzhou, China, has developed a special kind of kungfu skill.He called it “Shaolin Sunshine Hand”.It allows him to generate (产生) enough energy with his fists (拳头) to put out candles up to three meters away.
I used to watch those Chinese kungfu films during the 80s and 90s.I used to love seeing kungfu actors make things far away with their fists, but at that time I knew it was not true. However, after I watched the video, I changed my idea. The video went very popular in China recently.It showed that the young man named Zhang Feng put out 15 candles in a line three meters away with air or energy generated by his flying fists.
You may say it’s not true, and you’re not the only one.But the young man actually invited two reporters from The Zhengzhou Evening News newspaper into his home to see his act and then film him doing it.The two reporters tried their best, but were only able to put out one of the 15 candles set 10 cm apart, and even blowing air didn’t put out all the candles.Zhang Feng, on the other hand, put them all out just by throwing punches (挥拳猛击).The two reporters were in awe and couldn’t explain how he did it.They said that Zhang Feng was a great Shaolin master.
【1】What did the writer use to think of it seeing kungfu actors make things far away with their fists?
A. It was so scary.
B. It was too magic

C. He did not believe it.

D. He thought it was true.
【2】Zhang Feng could put out 15 candles in a line with________.
A. his fists
B. his mouth
C. a newspaper
D. blowing air
【3】Why did Zhang Feng invite two reporters to his home?
A. Because he wanted them to interview him.

B. Because he wanted to have a big dinner with them.
C. Because he wanted them to watch and then film him doing it.

D. Because he wanted to watch them put out the candles by throwing punches.
【4】The underlined phrase “in awe” probably means “________” in Chinese.
A. 恐惧地

B. 敬畏地

C. 漠然地

D. 慌乱地
【5】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Zhang Feng is 23 years old.
B. Zhang Feng comes from Zhengzhou, China

C. Zhang Feng developed “Shaolin Sunshine Hand”.

D. Zhang Feng can beat anyone by “Shaolin Sunshine Hand”.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网