题目内容
【题目】阅读下列短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合用A,不符合用B表示
My mother was a housewife. She thought that successful people spent a lot more time reading than watching TV. So she asked my brother and me not to watch too much TV, but to read two books every week in our free time. She would check them with marks, though she couldn’t read books at all.
When I went to high school, I was an A-student, but not for long. I wanted cool clothes and hung out with friends. I went from being an A-student to a C-student , but I didn’t care. One night I complained about not having enough Italian shirts. Then my mother gave me all the money and said I could get the money left to buy shirts if I finished buying all the things the family needed. I was pleased with that, but after I bought
those things, there was no money left. I got to know how difficult it was for my mother to do all these. I went back to my studies and became an A-student again. Finially , my dream came true and I became a doctor.
My story is really my mother’s story---- a woman with little education greatly changed my life as a parent, So I believe there is no job more important than parenting(父母对孩子的养育).
【1】The writer’s mother is a doctor.
【2】The mother asked her children to read books in their free time because she thought successful people spent more time reading.
【3】The writer cared about clothes and didn’t study, so he fell behind.
【4】In the end, the writer bought the Italian shirts with the money his mother gave to him .
【5】The writer mainly wants to tell us that there is no job more important than parenting .
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
试题分析:这篇短文中作者主要记述了自己的母亲是如何影响自己的成长的。
【1】B细节理解题。根据第一段My mother was a housewife.描述,可知选B。
【2】A细节理解题。根据第一段She thought that successful people spent a lot more time reading than watching TV. So she asked my brother and me not to watch too much TV, but to read two books every week in our free time.描述,可知选A
【3】A细节理解题。根据I wanted cool clothes and hung out with friends. I went from being an A-student to a C-student , 可知他成绩落后的原因,故选A。
【4】B细节理解题。根据but after I bought those things, there was no money left. 可知作者没有买成衬衫,故选B.
【5】A细节理解题。根据短文最后So I believe there is no job more important than parenting(父母对孩子的养育).,故选A。
【题目】下面文章中有五处需要添加小标题, 请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。
A. Have fun with your friends. |
A friend is someone who makes you happy. Here is some advice to help you to become a better friend.
①.
When you are making friends, honesty is the most important word. You should always be honest with your friends. When you see your friend does something wrong, you should tell him or her; when your friend does something good, you should praise him or her honestly and openly.
②.
Don't always be concerned with what you have given to your friends. Just try your best to help your friends. You should always keep in mind that you give love, so you can receive love.
③.
We all need encouragement. Tell your friends that you are always with them. Encourage your friends to achieve their dreams, and wish them good luck.
④.
When your friends do something wrong, you should not always remember them. We all make mistakes, and besides, you should also try your best to help them correct their mistakes.
⑤.
If you have bad feelings, don't hide them. You should talk about your feelings with your friends. They can do their best to help you. They are the persons who you can trust. Just believe in them
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
It's Sunday today. My parents and I go to a small restaurant for dinner. The waiter shows us the menu.
MENU | ||
Food | Ingredients (配料) | Price |
Special 1 | onions, mushrooms (蘑菇),beef | $ 3.75 |
Special 2 | pepperoni (意大利辣香肠), carrots, mutton | $ 3.5 |
Special 3 | mushrooms, eggs, onions | $ 3.6 |
Hamburger | chicken, lettuce (生菜) | $ 2.8 |
Green tea | $ 2 | |
Ice cream | $ 1 | |
Apple juice | $ 2 | |
My father would like Special 1 and a glass of green tea. My mother orders Special 2. And she'd like a glass of apple juice. I want to eat a hamburger. And I'd like an ice cream.
(1)The family go to a small restaurant for on Sunday.
A.breakfast
B.lunch
C.supper
D.special food
(2)If you'd like a special, but you don't like onions, you can order.
A.Special 1
B.Special 2
C.Special 3
D.other food
(3)The mother's food .
A.$ 3.5
B.$ 5.5
C.$ 4.5
D.$ 6.3
(4)The father has a special for .
A.$ 3.75
B.$ 5.75
C.$ 4.5
D.$ 6.3
(5)The family don't have .
A.Special 1
B.Special 2
C.Special 3
D.hamburgers
【题目】阅读理解(A)
Jiangmen Opera Booking Office
Time: Begin at 7:30 every evening( last(延续) 2 hours)
Place: Dadi Theatre,175 Yingbin Road
Tele: 15910740785
E-mail:book@jiangmenopera.com
Ticket number | Price of each ticket | |
Upstairs(楼上) | Downstairs(楼下) | |
1 ticket | ¥ 160 | ¥ 200 |
2-5 tickets | ¥ 120 | ¥ 160 |
6-10 tickets | ¥ 110 | ¥ 150 |
Over 10 tickets | ¥ 100 | ¥ 140 |
The prices include snacks and tea.
To buy tickets contact(联系) our office by e-mail or calling at 15910740785 during office hours in English or Chinese. You can book tickets by credit(信用) card through paypal (支付宝) or through banks. You must pay for the tickets in Bank of China as late as the day before the show.
(1)When are the shows over?
A.At 8:30pm.
B.At 8:30 am.
C.At 9:30pm.
D.At 9:30 am.
(2)Which of the following is Right?
A.You can buy tickets during office hours.
B.You can watch the show in the day time.
C.You can't eat snacks in the theatre.
D.You needn't buy tickets before the show.
(3)How many ways can you pay for the tickets if you want to book them?
A.. Three.
B.Two
C.Four.
D.Five.
(4)If twenty students want to see the show, and they want to sit downstairs. They should pay ______.
A.¥3,300
B.¥3,600
C.¥2,800
D.¥4,500
(5)If you want to book a ticket for the show on March 10, when can't you book it?
A.On March 9.
B.On March 8.
C.On March 10.
D.On March 7.
【题目】写作。请根据以下表格信息,介绍著名影星Jackie Chan。
姓名 | 成龙(Jackie Chan) |
出生 | 1954年4月7日,香港 |
演艺经历 | 很小的时候就开始练习功夫; 迄今为止参演过一百多部功夫片。1978年由他主演的电影“Drunken Master”获得巨大成功,这标志着他成功事业的开始; |
社会活动 | 成龙是一个心地善良的人,他致力于救助有需要的人,还经常捐钱给慈善机构; |
你的评价 | 成龙被认为是亚洲最受欢迎的男演员之一,我希望他的演技会更出色。 |
参考词汇:kind-hearted 心地善良的
Jackie Chan is one of our favourite film stars. He is famous not only in China, but also in other parts of the world.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________