题目内容
【题目】阅读理解(A)
Jiangmen Opera Booking Office
Time: Begin at 7:30 every evening( last(延续) 2 hours)
Place: Dadi Theatre,175 Yingbin Road
Tele: 15910740785
E-mail:book@jiangmenopera.com
Ticket number | Price of each ticket | |
Upstairs(楼上) | Downstairs(楼下) | |
1 ticket | ¥ 160 | ¥ 200 |
2-5 tickets | ¥ 120 | ¥ 160 |
6-10 tickets | ¥ 110 | ¥ 150 |
Over 10 tickets | ¥ 100 | ¥ 140 |
The prices include snacks and tea.
To buy tickets contact(联系) our office by e-mail or calling at 15910740785 during office hours in English or Chinese. You can book tickets by credit(信用) card through paypal (支付宝) or through banks. You must pay for the tickets in Bank of China as late as the day before the show.
(1)When are the shows over?
A.At 8:30pm.
B.At 8:30 am.
C.At 9:30pm.
D.At 9:30 am.
(2)Which of the following is Right?
A.You can buy tickets during office hours.
B.You can watch the show in the day time.
C.You can't eat snacks in the theatre.
D.You needn't buy tickets before the show.
(3)How many ways can you pay for the tickets if you want to book them?
A.. Three.
B.Two
C.Four.
D.Five.
(4)If twenty students want to see the show, and they want to sit downstairs. They should pay ______.
A.¥3,300
B.¥3,600
C.¥2,800
D.¥4,500
(5)If you want to book a ticket for the show on March 10, when can't you book it?
A.On March 9.
B.On March 8.
C.On March 10.
D.On March 7.
【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)C
(5)A
【解析】本篇文章主要写了江门话剧的演出时间,票价,定购时间等 。
(1)C。数值计算题。根据“Begin at 7:30 every evening( last(延续) 2 hours)每晚下午七点半开始,持续两个小时。”由此可以计算出是在晚上九点半结束。故选C。
(2)A。细节理解题。根据最后一段“during office hours in English or Chinese.用英语或汉语在工作时间。”可知可以在工作时间买票。故选A。
(3)B。细节理解题。根据最后一段“You can book tickets by credit(信用) card through paypal (支付宝) or through banks. ”可知,你可通过支付宝或者银行用信用卡订票。也就是一共两种方式。故选B。
(4)C。数值计算题。根据表格可知,超过十个人时,楼下的票是每张140张。所以20个人需要支付2800元。故选C。
(5)A。细节理解题。根据最后一句“You must pay for the tickets in Bank of China as late as the day before the show.”可知,你必须在秀的前一天在中国银行支付票钱。故选A。
【题目】任务型阅读C
配对阅读,左栏是五个中学生遇到的难题,某报专栏编辑给他们的七个建议。请根据五个中学生遇到的难题为他们选出最合适的建议。
⑴Sometimes I get angry easily and shout at my friends.That makes them think I'm not being friendly to them. | A.Don't worry.You can still have some indoor |