题目内容

【题目】 Language changes all the time. New words and phrases appear and grow. The words and pronunciations used by young people in the UK can be very different from those used by adults Living in a multi (多元的)-cultural society has an effect on language, especially on young people, whose friends are often from a mix of backgrounds. TV and music also influence the language of the young.

Young British people use lots of language that you usually can't find in most dictionaries. These very informal(不正规的) words and expressions are known as “slang”. It is not possible to make a complete list of modern British slang. By the time the list was finished, it would be out of date! However, here are a few examples:

“Safe”,“ sorted”;“ sound”,“cool” and “wicked” all mean “That' s good" or “I understand”.

“Whatever ”means “I don’t care”.(e.g. A: But the teacher says we can't leave until we've finished. B: Whatever. I'm going
“He's fine". And “He's fit ” both mean “He's good-looking”. Fine and fit can describe a boy or a girl.

Not everybody uses slang and not everybody likes it. A school in Sheffield, has recently required its pupils to stop using slang words such as hiya (hello), cheers and ta(both mean “thank you "). The head teacher says that If young people learn to speak“correctly”, this will help them get a place at university and a good job

So, how important is it to learn these slang words and expressions? If you watch films or TV in English, read magazines in English, chat online in English or are interested in English song lyrics, then understanding slang can be very useful. You probably won't see much slang in your English exam, though.

1Which is the best word to complete the blank?

Peter: I've just passed my exam!

Jenny:___________ ! Well done!

A. CheersB. WhateverC. HiyaD. Cool

2Which of the following statements is TRUE?

A. Modern slang changes very quickly.

B. Young people use the same slang as their parents.

C. "Fit" is only used to describe boys.

D. It's a must to learn some British slang.

3The example of the school in Sheffield shows that___________.

A. many British schools encourage the use of slang

B. speaking slang helps young people to get better jobs

C. children from different cultures feel respected

D. slang is not considered as proper English in schools

4Understanding slang might not be useful when you___________.

A. watch films and TV in English

B. read magazines in English

C. do English exam papers

D. talk to your British net-pal

5The author's main purpose is to__________________

A. discuss that slang should be stopped

B. explain the best way to learn slang

C. tell readers about British slang

D. interest readers with slang words

【答案】

1D

2A

3D

4C

5C

【解析】

短文大意:本文是科普文,介绍了英国人使用俚语的情况,说明不断出现的新单词和短语对语言的影响。

1题意:哪一个词最适合填空?考查词义理解。根据短文◆“Safe”,“ sorted”;“ sound”, “cool” and “wicked” all mean “That' s good”,结合本句下文Well done!可知选D

2题意:下列哪个陈述是正确的?考查细节判断。A. Modern slang changes very quickly现代俚语变化很快;根据By the time the list was finished, it would be out of date!可知说法正确。B. Young people use the same slang as their parents年轻人和他们的父母使用同样的俚语;根据The wordsand pronunciations used by young people in the UK can be very different from those usedby adults Living in a multi-cultural society has an effect on language,可知说法错误。C. "Fit" is only used to describe boysFit”只用于形容男孩;根据Fine and fit can describe a boy or a girl可知说法错误。D. It's a must to learn some British slang学习一些英国俚语是必须的;根据Not everybody uses slang and not everybody likes it.可知说法错误。综合以上分析,故选A

3题意:谢菲尔德学校的例子表明,俚语在学校里不被认为是恰当的英语。考查细节理解。根据The head teacher says that If young people learn to speak “correctly”, this will help them get a place at university and a good job可知在学校里说俚语是不恰当的,故选D

4题意:当你做英语试卷时,理解俚语可能没有帮助。考查细节理解。根据最后You probably won't see much slang in your English exam, though.可知不会在英语考试中看到太多俚语,俚语对于考试没有多大帮助,故选C

5题意:作者的主要目的是 。考查主旨理解。根据短文内容可知作者介绍的是英国人使用俚语的情况,说明不断出现的新单词和短语对语言的影响,tell readers about British slang符合文意,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Once there lived a rich man _______wanted to do something for the people of his town. At first he wanted to find _________whether they should get his help.

In the centre of the main road into the town, he_______a very large stone. Then he hid behind a tree and_______. Soon _______ old man came along with his cow.

_______put this stone in the centre of the road?” said the old man, _______ he did not try_______the stone. Instead, with a bit of _________ he passed around the stone and continued on his way.________man came along and did the same thing ; then the third came, and the next. All of them complained about the stone but did the same. Later in the afternoon a young man came along. He saw the stone,________ to________: “The night ________very dark.

Some neighbors will come along later in the dark and will fall against the stone. ”

Then he began to move the stone. He pushed and pulled with all his________ to move it. How great was his surprise at last! Under the stone, he found a bag of money.

________when we do something good for others, we may get some surprise.

1A. whoB. whomC. whatD. which

2A. forB. outC. withD. about

3A. placeB. placesC. placingD. placed

4A. waitB. waitedC. waitingD. waits

5A. aB. anC. /D. the

6A. HowB. WhyC. WhatD. Who

7A. butB. howeverC. andD. so

8A. removingB. removedC. to removeD. remove

9A. difficultyB. difficultC. difficultlyD. difficulties

10A. OtherB. AnotherC. The otherD. Others

11A. sayingB. saidC. to sayD. says

12A. hisB. himC. heD. himself

13A. wasB. isC. will beD. are

14A. strengthB. strongC. strongerD. strengthen

15A. Some timeB. SometimeC. Some timesD. Sometimes

【题目】 This year, the world celebrates the anniversary of the birth of a great US author, J.D. Salinger (1919- 2010). Salinger was one of the most influential authors of the last century. His writing is popular among all age groups, young people are especially big fans of his.

The reason he has such a following is due to his novel The Catcher in the Rye (1951《麦田里的守望者》). The hero and narrator(叙述人) of this story is named Holden Caulfield. Holden is a troublemaker at school and has difficulty getting on with others, whether they are adults or people his own age.

However, Holden has a heart of gold. Many readers have been moved by the protective attitude he has toward young children, especially to his little sister Phoebe. Millions of people all over the world have taken the troubled 17-year-old Holden into their hearts.

Salinger didn’t actually write all that much over the course of his life. Apart from The Catcher in the Rye, he published a few other shorter works, and after 1965, nothing at all. The reason for this seems to be that he hated publicity (公众的注意). He had become famous with the success of his novel and didn’t care for the fame. He refused to give interviews and did not allow anyone to write his biography. He came to hate publicity so much that he stopped publishing his writing altogether.

But Salinger still kept on writing. It’s said that he wrote eight other novels. Fans of his work hope that one day they will be able to read these “lost” Salinger books.

1What was J.D. Salinger?

________________________________________________________________________________________________________

2Who is Holden Caulfield?

__________________________________________________________________________________________________________

3Why is Holden said to have a “heart of gold”?

__________________________________________________________________________________________________________

4What made Salinger stop publishing his works after 1965?

___________________________________________________________________________________________________________

5What does the phrase “‘lost’ Salinger books” in the last paragraph refer to?

____________________________________________________________________________________________________________

【题目】假如你是李明,518日星期六这一天,你与几位同班同学一起参观了水上公园 (Water Park)。请根据下面的内容提示,写一篇日记。

(1).坐大巴约一小时后到达目的地,游客多;

(2)上午划船,下午看了许多动物,例如

(3)碰到几位外国朋友并与他们交谈:

(4)看到了乱扔垃圾、插队等不良现象:

(5)你的感想

参考词汇:.插队cut in line

要求:

(1)词数:80100个。

(2)短文的开头己给出,不计入总词数

(3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥

May 18, Saturday Fine

Today I visited Water Park with several of my classmates.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网