题目内容

【题目】 I have to say that music plays an important part in my life. I______interested in music since I was five years old. Naturally, everyone can choose suitable music. In fact, when you find a kind of music_______can bring happiness to you, you will become excited. Music is full______magical energy, and it can help people have good mood.

When you feel sad, you can______light music. At first, light music can let you calm down.

______much attention to the music, and then you will be happy again in music ocean. You should just follow______to relax. Music will give you enough courage and double your happiness. When you solve very difficult problems, you will feel_______. Music lets you remember the wonderful moment and cherish your success. Do you know what______thing music includes? Knowledge. We can learn more about music culture. Music culture will give us a______understanding to learn foreign culture, such as foreign languages, foreign history and so on.

Music indeed has a magical______to help people develop. I believe that music will still continue to bring us many surprises.

1A.amB.wasC.have beenD.will be

2A.whereB.whichC.whatD.why

3A.inB.withC.atD.of

4A.listen toB.listenC.hearD.hear of

5A.To payB.PayingC.PayD.Paid

6A.youB.yourC.yoursD.yourself

7A.satisfactionB.satisfiedC.satisfyingD.satisfy

8A.the othersB.anotherC.otherD.others

9A.betterB.wellC.difficultD.later

10A.powersB.powerC.powerfulD.powerfully

【答案】

1C

2B

3D

4A

5C

6D

7B

8C

9A

10B

【解析】

文章大意:音乐在我的生活中起着重要的作用。事实上,当你找到一种能给你带来快乐的音乐时,你会变得兴奋。音乐会给你足够的勇气和双倍的幸福。当你解决非常困难的问题时,你会感到满意。音乐让你记住美好的时刻,珍惜你的成功。你知道音乐还包括什么吗?知识。我们可以更多地了解音乐文化。音乐文化将使我们更好地了解外国文化,如外语、外国历史等。音乐确实具有帮助人们发展的神奇力量。我相信音乐仍然会给我们带来很多惊喜。

1句意:我从五岁起就对音乐感兴趣。

A. am一般现在时态的第一人称单数形式;B. was一般过去时态的单数形式;C. have been现在完成时态形式;D. will be一般将来时态形式。根据后面从句since I was five years old.可知,此空应填现在完成时态形式,应填have been,故选C

2句意:事实上,当你找到一种能给你带来快乐的音乐时,你会变得兴奋。

A.在哪里;B.哪个;C.什么;D.为什么。根据句意可知,此句是定语从句,空前先行词a kind of music 可知是物,应填关系代词which,故选B

3句意:音乐充满了神奇的能量,它能帮助人们拥有好心情。

A.在……里;B.和……一起;C.在……上;D……的,表示所属关系。根据空前is full 和空后短语magical energy ,由be full of充满…()可知,此空应填of,故选D

4句意:当你感到悲伤时,你可以听轻音乐。

A.listen to听;B.listen听,不及物动词;C.hear听见,听到;D.hear of听说。根据情态动词can可知,此空应填动词原形,此空是表示听的动作,要用listen,由于listen是不及物动词,要跟介词to,故选A

5句意:多注意音乐,然后你就会在音乐的海洋里再次快乐起来。

A. To pay动词不定式;B. Paying动名词或现在分词;C. Pay动词原形;D. Paid动词过去式或过去分词。根据后面and then you will be happy again in music ocean. 可知,此句是祈使句,要用动词原形,应填Pay,故选C

6句意:你应该跟着自己放松。

A. you你,你们,主格或宾格;B. your你的,你们的,形容词性物主代词;C. yours你的,你们的,名词性物主代词;D. yourself你自己,你们自己,反身代词。根据空前follow,由follow oneself to do sth yourself跟随自己做某事,可知,应填yourself,故选D

7句意:当你解决非常困难的问题时,你会感到满意。

A.satisfaction满足,满意,名词;B.satisfied满意的, 满足的;形容词修饰人或 satisfy的过去分词和过去式;C.satisfying令人满意的,修饰物,或satisfy的现在分词;D.satisfy使满意。根据空前feel 可知,此空应填形容词来修饰人,结合句意可知,应填satisfied,故选B

8句意:你知道音乐还包括什么吗?

A. the others特指某一范围内的“其他的(人或物)”相当于the other+名词复数,指剩余的全部;B. another泛指同类事物中三者或三者以上中“另一个”,只能代替或修饰单数可数名词;C. other“其他的,另外的”位于名词前做定语;D. others相当于other+名词复数,指剩余的另一些,并非全部。根据空前what 和空后可知,结合句意,此空是其余的意思,应填other,故选C

9句意:音乐文化将使我们更好的了解外国文化,如外语、外国历史等。

A 更好的;B.好地;C.困难的;D.以后。根据空前不定冠词a和空后understanding 可知,此空应填形容词,根据上句We can learn more about music culture.结合句意可知,此空应填形容词的比较级,“更好的”意思,与音乐文化之外的情况作比较,应填better,故选A

10句意:音乐确实具有帮助人们发展的神奇力量。

A. powers动词的第三人称单数形式;B. power力量,不可数名词或动词原形。C. powerful“力量的,形容词;D. powerfully“力量的”,副词。根据空前a magical 可知,此空应填名词,结合句意可知,此空是力量的意思,应填power,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sixteen years ago, I was in a taxi. We were driving in the right lane when, all of a sudden, a black car jumped out of a parking space right in front of us. My taxi driver slammed on his brakes(刹车) and missed the other car’s back end by just inches!

The driver of the other car, who almost caused a big accident started yelling (喊叫) bad words at us. My taxi driver just smiled and waved (挥手) at the guy. And I mean, he was friendly. So, I said, “Why did you just do that? This guy almost ruined (损坏) your car and sent us to the hospital!” And this is when my taxi driver told me what I now call “ The Law of the Garbage(垃圾) Truck”.

Many people are like garbage trucks. They run around full of garbage, full of anger, and full of disappointment. As their garbage becomes more and more, they need a place to dump (倾倒) it. When someone wants to dump on you, don’t take it personally. You just smile, wave, wish them well, and move on. You’ll be happy with what you did.

I started thinking, how often do I let Garbage Trucks run right over me? And how often do I take their garbage and spread it to other people at work, at home, or on the streets? It was that day I said, “I’m not going to do anymore.”

Life’s too short to wake up in the morning with regrets. So, love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t.

1What happened one day when the writer was taking a taxi?

A.The taxi almost hit another car.

B.A garbage truck hit the taxi.

C.The taxi driver got hurt.

2According to the passage, which word can describe the taxi driver best?

A.Warm.B.Wise.C.Honest.

3What does the word “garbage” mean in the passage?

A.Bad feelings.B.Waste things.C.Dirty minds.

4What can we infer from Paragraph 4?

A.The writer decided to forget what happened that day.

B.The writer was always kind to everyone in the past.

C.The writer wanted to change himself after that day.

5When we meet Garbage Trucks one day, what do we do?

A.We just smile, wish them well, and move on.

B.We can be an eye for an eye and a tooth for a tooth.

C.We should carry their garbage and spread it everywhere.

【题目】 Do you mind sharing your test scores with others?

On May 16, Guo Ruiting , 14 from Shenzhen Foreign Language School, had a big debate (辩论) with her classmates on this topic.

Guo believed that making the scores public would make students study harder. At first, she explained many theories (理论) that she had collected on the Internet. But they were too difficult to understand. So she was easily beaten by her opponent (对方) Du Xiaoshe.

“Publishing the results of our tests is bad for us,” said Du. He came to this conclusion (结论) after he failed his history exam one month ago. He thought it was just an accident. But he felt so hurt when his parents got a list of his marks. It also showed the marks of other students in his class.

His experience seemed to have won over many students. But Guo’s team didn’t give up.

“Don’t you forget the time when we all worked harder after knowing the average mark of Class 2?” asked Guo. “We’d have never been so good if we didn’t know how far we were behind. So it’s good to know others’ marks,” said Guo.

These words encouraged Du. He partly agreed with Guo’s team. He thought it was good to show the average mark of each class but not individual (个人的) marks. This is the perfect way to respect their privacy (隐私) and make them work hard as well.

1The students debated     .

A.whether students’ marks should be made public

B.whether teachers should tell parents about students’ marks

C.how students’ marks should be made public

D.whether students’ marks could make them study harder

2Guo Ruiting must have      before the debate.

A.been beaten backB.collected some information on the Internet

C.got much supportD.failed in exams

3Du Xiaoshe’s accident was that     .

A.he lost the debateB.the teacher made his mark public

C.he failed in an examD.his parents got to know his poor mark

4The passage is related to the ________.

A.artB.school lifeC.home educationD.science

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网