题目内容
【题目】 Sixteen years ago, I was in a taxi. We were driving in the right lane when, all of a sudden, a black car jumped out of a parking space right in front of us. My taxi driver slammed on his brakes(刹车) and missed the other car’s back end by just inches!
The driver of the other car, who almost caused a big accident started yelling (喊叫) bad words at us. My taxi driver just smiled and waved (挥手) at the guy. And I mean, he was friendly. So, I said, “Why did you just do that? This guy almost ruined (损坏) your car and sent us to the hospital!” And this is when my taxi driver told me what I now call “ The Law of the Garbage(垃圾) Truck”.
Many people are like garbage trucks. They run around full of garbage, full of anger, and full of disappointment. As their garbage becomes more and more, they need a place to dump (倾倒) it. When someone wants to dump on you, don’t take it personally. You just smile, wave, wish them well, and move on. You’ll be happy with what you did.
I started thinking, how often do I let Garbage Trucks run right over me? And how often do I take their garbage and spread it to other people at work, at home, or on the streets? It was that day I said, “I’m not going to do anymore.”
Life’s too short to wake up in the morning with regrets. So, love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t.
【1】What happened one day when the writer was taking a taxi?
A.The taxi almost hit another car.
B.A garbage truck hit the taxi.
C.The taxi driver got hurt.
【2】According to the passage, which word can describe the taxi driver best?
A.Warm.B.Wise.C.Honest.
【3】What does the word “garbage” mean in the passage?
A.Bad feelings.B.Waste things.C.Dirty minds.
【4】What can we infer from Paragraph 4?
A.The writer decided to forget what happened that day.
B.The writer was always kind to everyone in the past.
C.The writer wanted to change himself after that day.
【5】When we meet Garbage Trucks one day, what do we do?
A.We just smile, wish them well, and move on.
B.We can be an eye for an eye and a tooth for a tooth.
C.We should carry their garbage and spread it everywhere.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】A
【4】C
【5】A
【解析】
作者乘坐的出租车在行驶过程中,一辆停在路边的汽车突然开动,超到了出租车前面。这差点导致一起车祸,然而,出租车司机并未责怪汽车司机,反而以礼相待。作者从此事中认识到,不应该太在意他人的抱怨和不满,做好自己的事情。
【1】细节理解题。根据第一段中“We were driving in the right lane when, all of a sudden, a black car jumped out of a parking space right in front of us. My taxi driver slammed on his brakes(刹车) and missed the other car’s back end by just inches!”可知,当作者乘坐出租车时,一辆黑色的汽车突然从停车位上冲出来,出租车差点撞到那辆车上。故选A。
【2】观点态度题。根据第二段中“My taxi driver just smiled and waved (挥手) at the guy. And I mean, he was friendly.”可知,作者乘坐的出租车的司机只是微笑着挥了挥手,作者认为司机很友好、很温暖。故选A。
【3】词意猜测题。Bad feelings不良情绪;Waste things废弃的东西;Dirty minds肮脏的思想。根据第二段中“The driver of the other car, who almost caused a big accident started yelling (喊叫) bad words at us.And this is when my taxi driver told me what I now call ‘The Law of the Garbage(垃圾) Truck’.”可知,另一辆车的司机冲我们大吼难听的话,宣泄自己不好的情绪,而我将此成为“垃圾车定律”,garbage的本意是“垃圾”,此处表示“不良情绪”,与bad feelings意思相同。故选A。
【4】推理判断题。根据第四段中“I’m not going to do anymore.”可知,作者之前会将不良情绪传播给他人,作者决定再也不要那样做了,也就是作者决定在那天以后改变自己。故选C。
【5】细节理解题。根据第三段中“You just smile, wave, wish them well, and move on.”可知,当我们有一天遇到“垃圾卡车”时,我们只要微笑,挥手,祝福他们,然后继续前进。故选A。
【题目】 I enjoy reading, which helps me improve my English a lot. If you want to do that like me, here are some suggestions for you.
Firstly, it’s important to choose a book which is the right level for you. If you are just starting out with English, don’t try to read a 600-page classic novel!
Secondly, although having a dictionary at hand to look up words is useful, you should try not to translate word by word, or you will soon get bored. Look up the words that you think are important to understand the text or follow the sentence. This will make it more likely that you will remember it in the future,
Finally, perseverance(毅力) is the key. Although at first it may seem that reading has become a chore, you will soon get into the story and you will end up not being able to put the book down! The feeling of finishing a book in a different language is very satisfying. If you finish one, don’t stop there! The more you read, the more vocabularies you will learn and the more you will become familiar with sentence structures and common phrases.
I hope next time you pick up a book, it will be in English.
根据短文内容,完成下面表格,每空词数不限。
How to let you 【1】 | |
Firstly | It’s important to choose a book which is the 【2】 for you. |
Secondly | You should try not to 【3】 . If you do learn a new word, try to use it in 【4】. |
Finally | If you 【5】 one, don’t stop there! |