题目内容

【题目】 Ben is an English boy. He is______. He is twenty-two years old now. He is _____actor. He is very nice. ____hair is short and blond. He______blue and big eyes. His______like him very much.

Ben looks______Jackie Chan, a good actor. The actor_______Hong Kong. Ben's favorite______is black. He is often(经常)______ . Ben likes apples, oranges and bananas.______is his good friend? Oh, he is Tom.

1A.oldB.youngC.long

2A.aB.anC.the

3A.HisB.HeC.Him

4A.hasB.isC.have

5A.momB.friendsC.dad

6A.atB.the sameC.like

7A.come fromB.fromC.is from

8A.clothesB.colorC.girl

9A.in a blackB.in blackC.at a black

10A.WhoB.WhoseC.Where

【答案】

1B

2B

3A

4A

5B

6C

7C

8B

9B

10A

【解析】

这篇短文主要介绍了英国22岁男孩本,他是个演员。他很友好,他的朋友非常喜欢他。本看起来像成龙——一个好演员。本最喜欢黑色,他经常穿黑色衣服。他喜欢吃苹果、橘子和香蕉。

1句意:他很年轻。

old年老的;young年轻的;long长的。根据后句“He is twenty-two years old now.”,可知他很年轻。故选B

2句意:他是一名演员。

a/an表示数量“一”,an用在音标以元音音素开头的单词前而a用在音标以辅音音素开头的单词前。the表“特指”。根据句意,可知这里说的是他是一名演员。actor是一个可数名词,其音标又是以元音音素//开头,故用an。故选B

3句意:他的头发是金色的短发。

his他的,形容词性物主代词;He他,主格;Him他,宾格。根据题意,可知所填词是形容词或者是相当于形容词的词,修饰后面的名词hair。故用形容词性物主代词his。故选A

4句意:他有一双蓝色的大眼睛。

has有,have的第三人称单数;is是;have有。根据题意,可知说的是:他有(have)一双蓝色的大眼睛。因为主语是he,是第三人称单数。故用谓语动词have的第三人称单数has。故选A

5句意:他的朋友非常喜欢他。

mom妈妈;friends朋友;dad爸爸。根据句中的谓语动词like,可知主语是复数形式,friends是复数形式,符合题意。故选B

6句意:本看起来像成龙,一个好演员。

look at看;look the same看起来一样;look like看起来像。根据语境,这里说的是:看起来像成龙。故选C

7句意:那个演员来自香港。

come from来自,动词短语;from来自,介词;is from来自,主语是第三人称单数。选项AC都是“来自”的意思,因为主语是第三人称单数,选项A不应该用come而应该用comes。故选C

8句意:本最喜欢的颜色是黑色。

clothes衣服;color颜色;girl女孩。根据空格后的black,可知说的是:本最喜欢的颜色。故选B

9句意:他经常穿黑色衣服。

be in+颜色”,表示穿着某种颜色的衣服。结合选项,选项B符合题意。故选B

10句意:谁是他最好的朋友?

Who谁;Whose谁的;Where哪里。根据语境,可知说的是:谁(who)是他最好的朋友。故选A

联系上下文做题是完形填空最常用的方法之一。比如本题中第一小题答案的获取就是根据后文“He is twenty-two years old now.”而得到的。由句子“He is twenty-two years old now.”,可知本很年轻。进而得出答案B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When you want to go shopping, decide how much money you can spend on new clothes.

Think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes you really need.

Then look for those clothes on sale.

There are labels(标签)inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash it in cold winter. The label on a coat may say ”dry clean only ”, for washing may ruin this coat. If you do as the directions(说明) on the label, you can keep your clothes looking their best for a long time.

Many clothes today must be dry cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, check to see if they will need to be dry cleaned. You will save money if you buy clothes that can be washed.

You can save money if you buy clothes that are well made. Well—made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not necessarily better made. They do not always fit better. Sometimes less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.

1If you want to save money, you had better buy clothes that ________.

A.don’t fit youB.don’t last long

C.need to be dry cleanedD.can be washed

2The label inside the clothes tells you ________.

A.how to keep the clothes looking their bestB.how to save money

C.whether the clothes fit you or notD.where to get the clothes dry cleaned

3We learn from the passage that cheaper clothes ________.

A.are always worse madeB.must be dry cleaned

C.can not be washedD.can sometimes fit you better

4The best title for the passage should be ________.

A.Buy Less Expensive ClothesB.Taking Enough Money When Shopping

C.Being a Clever Clothes ShopperD.Choosing the Labels inside New Clothes

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网