题目内容
【题目】
![]()
A company says it has completed the first 3D-printed home recently. The home was shown to reporters and visitors at a music festival.
The building company has developed large 3D- printers that build homes with mortar, a hard and strong
material. It uses robotics, computer programs and advanced materials to make houses.
Jason Ballard is the company's chief engineer. "So I'm standing in front of the first 3D-printed home in America. This house was actually printed in high winds, blowing dust and rain." It is important for the printing programmes to operate in bad weather conditions, such as weather disasters. The goal is to print homes in developing countries. So the printer has to be light enough to move from one property to the next.
Ballard imagines that someday, many 3D-printers will operate around the world to make homes. "It's actually a lot more simple to build a printer than it is to build a house," he said. "We ran this printer at about a quarter speed to print this house, and completed it in about 48 hours of print time."
The company developed this technology not to make money but to help provide a quick, cheap housing solution for the millions of people who need it most. There are about a billion people that don't have one of life's most basic human needs, and that's safe shelter.
Ballard says his company already works on housing needs with poor families in different areas. But he says that to really make a difference, the program will need to be greatly improved. He added that since the 3D-printing process is so much faster than traditional homebuilding, a whole community could be built in just a few months. He believes over time, people can get the new home below $4,000 with the help of 3D-printers.
【1】What kind of building material can be used in 3-D printing according to the passage?
A. light but strong B. light and soft.
C. strong but expensive D. hard and strong.
【2】What is the meaning of the underlined word property in Paragraph 3?
A. land for farming B. land for building houses
C. land for raising animals D. land for running companies
【3】It will take about hours to print a house if the printer is at its full speed.
A. 12 B. 24 C. 36 D. 48
【4】What is the best title for this passage?
A. The Future of 3D-printing B. The History of 3D-printing
C. The New Use of 3D-printing D. The Instructions of 3D-printing
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】C
【解析】本文介绍了能打印房子的三维打印机,这项技术不是为了赚钱,而是为了帮助最需要房子的人提供一个快捷的、便宜的建筑房子的方法。
【1】D
细节理解题。根据The building company has developed large 3D- printers that build homes with mortar, a hard and strong material.可知在三维打印中使用的建筑材料坚硬,坚固,故选D。
【2】B
词义猜测题。根据The goal is to print homes in developing countries.可知这个三维打印机的目的是打印房子的,因此应从一个需要盖房子的地方搬到另一个地方,故选B。
【3】A
推理判断题。根据"We ran this printer at about a quarter speed to print this house, and completed it in about 48 hours of print time."可知打印这个打印机的时间是打印这座房子的四分之一,因此完成这个房子需要48小时,故推断打印这个打印机需要12小时,故选A。
【4】C
标题归纳题。根据A company says it has completed the first 3D-printed home recently.文中介绍了能打印房子的三维打印机,故选C。
【题目】What is a Chinatown? Is it a town in China? Of course not! The Chinatown is a part of a town area with a large number of Chinese residents(居民),usually outside China. Chinatowns are throughout the world, including those in East Asia, Southeast Asia, North America, South America, Australia, and Europe. The biggest one is in New York. It is a good place to go.
Shopping in the Chinatown is fun. You can find lots of things there. Most of them are made in China.①Mott Street is the best place to shop because things there are not very expensive. |
The Chinatown has more than 200 restaurants. You can enjoy traditional Chinese food there. New Silver Palace Restaurant is one of the best Chinese restaurants. |
Living in the Chinatown is comfortable. You can find hospitals, banks, libraries and supermarkets there. In some schools, students must study Chinese. Many overseas(海外的) Chinese send their children to these schools.② They want their children to learn more about China and its culture. |
【1】The Chinatown is a living area .
A. in China B. in a foreign country
C. in the countryside D. in a shopping mall
【2】New York in the United States has Chinatown in the world.
A. the smallest B. the largest
C. the funniest D. the most boring
【3】 is the best place to shop because things there are not very expensive.
A. South America B. Europe
C. East Asia D. Mott Street
【4】In New York, you can go to New Silver Palace Restaurant to .
A. eat Chinese-style food B. borrow magazines
C. have Western food D. see a doctor
【5】Many overseas Chinese want their children to .
A. live in a foreign country
B. know something about Chinatowns
C. read books in Chinese language
D. learn more about China and its culture