题目内容

【题目】

According to Chinese history, sky lanterns were first used by Zhuge Kongming. He sent them out to ask for 1 when in trouble. Today, sky lanterns are used at 2 and other celebrations. They are made of bamboo and covered with paper. When the lanterns are lit, they slowly 3 into the air like small hot-air balloons for all to see. They are seen as bright symbols of happiness and good wishes.

Paper cutting has been around for over 1,500 years. Paper cutting sounds very easy but it can be 4 to do. The paper, 5 red, is folded before it is cut with scissors. The most common pictures are flowers, animals, and things about Chinese history. During the Spring Festival, they are put on windows, doors and walls as symbols of wishes for good 6 and a happy new year.

Chinese clay art is famous 7 the clay pieces are so small but they look very real. The pieces are usually cute children or 8 characters from a Chinese fairy tale or historical story. The pieces are carefully shaped by hand from a very special kind of clay and then allowed to air-dry. After 9, they are fried at a very high heat. They are then polished and painted. It takes 10weeks to complete everything. These small pieces of clay art show the love that all Chinese people have for life and beauty.

【答案】

1help

2festivals

3rise

4difficult

5usually

6luck

7because

8lively

9drying

10several

【解析】文章介绍了中国的几个古老的艺术——孔明灯,剪纸和泥塑。

1句意:当有困难时,他把它们发送到空中寻求帮助。根据when in trouble和选词可知是寻求帮助;故填help

2句意:今天孔明灯被用于节日和其他的庆祝。根据other celebrations.和选词,可知是节日,用复数表示一类;故填festivals

3句意:它们慢慢的升入空中。根据like small hot-air balloons像一个小的热气球和选词,可知是升入空中;故填rise

4句意:但是它很难做。根据Paper cutting sounds very easy剪纸听起来很容易,和后句but,以及选词,可知是做起来难;故填difficult

5句意:通常是红纸。根据风俗和选词,可知剪纸通常是红纸;故填usually

6句意:它们贴在门上,窗上和墙上,是好运的象征。根据a happy new year.幸福的新的一年,和选词,可知是好运;故选luck

7句意:中国的泥塑著名,因为泥塑作品是如此的小,但是它们是如此的逼真。根据Chinese clay art is famous the clay pieces are so small but they look very real之间是因果关系;故填because

8句意:泥塑作品通常是可爱的孩子或者是中国神话和历史故事中的生动的人物形象。根据characters from a Chinese fairy tale or historical story 和选词可知是生动的人物形象, 故填lively

9句意:干了以后。根据they are fried at a very high heat.在高温下烘烤,可知是干了以后,after介词,后用doing形式;故填drying

10句意:完成每一样东西要花费几周。根据It takes ___10___weeks和选词,可知是花费几周;故填several

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A company says it has completed the first 3D-printed home recently. The home was shown to reporters and visitors at a music festival.

The building company has developed large 3D- printers that build homes with mortar, a hard and strong

material. It uses robotics, computer programs and advanced materials to make houses.

Jason Ballard is the company's chief engineer. "So I'm standing in front of the first 3D-printed home in America. This house was actually printed in high winds, blowing dust and rain." It is important for the printing programmes to operate in bad weather conditions, such as weather disasters. The goal is to print homes in developing countries. So the printer has to be light enough to move from one property to the next.

Ballard imagines that someday, many 3D-printers will operate around the world to make homes. "It's actually a lot more simple to build a printer than it is to build a house," he said. "We ran this printer at about a quarter speed to print this house, and completed it in about 48 hours of print time."

The company developed this technology not to make money but to help provide a quick, cheap housing solution for the millions of people who need it most. There are about a billion people that don't have one of life's most basic human needs, and that's safe shelter.

Ballard says his company already works on housing needs with poor families in different areas. But he says that to really make a difference, the program will need to be greatly improved. He added that since the 3D-printing process is so much faster than traditional homebuilding, a whole community could be built in just a few months. He believes over time, people can get the new home below $4,000 with the help of 3D-printers.

1What kind of building material can be used in 3-D printing according to the passage?

A. light but strong B. light and soft.

C. strong but expensive D. hard and strong.

2What is the meaning of the underlined word property in Paragraph 3?

A. land for farming B. land for building houses

C. land for raising animals D. land for running companies

3It will take about hours to print a house if the printer is at its full speed.

A. 12 B. 24 C. 36 D. 48

4What is the best title for this passage?

A. The Future of 3D-printing B. The History of 3D-printing

C. The New Use of 3D-printing D. The Instructions of 3D-printing

【题目】What would it be like to be over 100 meters in the air?Besides taking a plane,there is a more interesting and relaxing way to experience it:having a ride on a Ferris wheel (摩天轮).

London Eye,England

With a height of about 135 meters,the London Eye is the tallest Ferris wheel in Europe.There are 32 cars(轿厢) and each can carry 25 people at most.On the ride,people can get a view of London Tower.Buckingham Palace and Big Ben.One turn takes 30 minutes.

High Roller US

It is the world’s tallest Ferris wheel.It is 168 meters tall.High Roller first opened in Las Vegas on March 31st,2014.A ride takes 30 minutes.You can also enjoy videos and music during the ride.

Tianjin Eye,China

Tianjin Eye is a 120﹣meter﹣tall Ferris wheel.It lies on a bridge over the Haihe River in Tianjin,China.It is the only Ferris wheel in the world to stand on a bridge.The wheel has 48 cars.Each can take eight passengers.People can get good views of the city during the 30﹣minute trip.

Roue decision Paris France

Roue decision Paris looks like all other Ferris wheels.It is about 60 meters tall and has 42 cars.But people can move it.Because of this,the big wheel has been to many other places like Manchester in the UK and Bangkok in Thailand.

【1】There are cars in London Eye.

A.25 B.30 C.32 D.135

【2】The tallest Ferris wheel in the world is in

A.Paris B.Tianjin C.Las Vegas D.London

【3】High Roller is meters taller than Tianjin Eye.

A.33 B.48 C.60 D.108

【4】 is the only one to lie on a bridge.

A.London Eye B.High Roller C.Tianjin Eye D.Roue de Paris

【5】Which of the following is TRUE?

A.Tianjin Eye can bring you musical enjoyment

B.Roue de Paris can be moved to many other places.

C.London Eye can carry 384 passengers at most on one turn.

D.Having a ride on the four Ferris wheels needs the same time.

【题目】阅读下面短文,根据所读内容,在文章后的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:每个空格只填一个单词。

Terry Fox was born on July 28, 1958 in Canada. He was a determined little boy who never liked to miss a day of school. Fox enjoyed playing baseball and basketball very much in his free time. In secondary school he won the Athlete of the Year Award. He wanted to be a physical education teacher.

Terry Fox’s future changed in 1977 when doctors told him there was cancer in his right knee. To stop the spread of cancer, doctors amputated(截肢) most of his leg. Fox learned how to use an artificial leg, and three weeks after the operation, he was walking.

Terry Fox made a plan to raise money for cancer research by running across Canada. His goal was to raise $1 from every Canadian. People said it was a crazy idea but Terry could not be stopped. He started his running on the Atlantic coast in Newfoundland in April 1980 and planned to finish on the Pacific coast in September.

The people of Newfoundland were welcoming and generous. Fox was treated to many meals at people’s homes. A small town of 10,000 people raised $10,000. Fox ran about 45 km each day. He ran through Nova Scotia, New Brunswick, Quebec and Ontario. As he ran he gave speeches about cancer and how the money he collected would go to finding a cure for cancer. The 8,000 people in the town of Gravenhurst donated $14,000. By the time he ran half-way across Canada he had raised $11.4 million.

At the end of August he thought he was getting a bad cold and stopped running for a few days. Doctors said the cancer had come back and was now in his lungs. Terry went into hospital for treatment. People kept donating money. There were 24 million people in Canada in 1980. Over $24 million had been raised by February 1981. Terry had met his goal. The treatment did not cure Terry. He died on June 28, 1981. That September, the first Terry Fox Run was held in Canada. Terry Fox Runs are now held yearly in 60 countries and millions of people have taken part. More than $360 million has been raised for cancer research. The donations for cancer research don’t stop. His dream lives on.

Personal details

Name: Terry Fox Nationality: Canadian

Date of birth: July 28, 1958 Personality: determined

Date of 1: June 28, 1981

2: baseball and basketball (at school)

Main

events

In secondary school

He 3 the Athlete of the Year Award.

In 1977

He had 4 in his right knee.

After the operation

He 5 his right leg.

In 6 1980

He began his plan to raise money for cancer research.

During the running

He gave 7 about cancer and how the money would be used.

He had to stop running because the cancer 8

and was in his lungs.

Influence

His life has stopped, but his dream 9. Terry Fox Runs are held every 10 in 60 countries and millions of people have taken part.

【题目】

Ronny looked like every other kid in the first-grade classroom where I volunteered as the Reading Mum. However, Ronny stood apart from his classmates in other ways. He had a speech problem so he couldn’t ________ like other kids in his grade. I worked with all the students in Ronny’s class one by one to improve their reading skills.

On the days when it was Ronny’s turn, I gave him a silent smile, and he flew out of his chair. He sat very close to me and opened the book as if he was opening a treasure that nobody had ever seen. I watched his fingers move slowly under each letter as he tried his best to read out. Every time he ________ to read a word with a strange pronunciation, the biggest smile would spread across his face and his eyes would shine with ________.

A few weeks before the school year ended, I held an awards ceremony. I presented Ronny with a book –one of those Little Golden Books that only cost$5. Tears ran down his face as he held the book close to him and went back to his seat. I stayed with the Class for the rest of the day.

Ronny never let go of the book, not once. It never left his hands. A few days later, I returned to the school to visit. I ________ Ronny on a chair near the playground, the book open in his lap(大腿). His teacher said,“He hasn’t put that book down since you gave it to him. Do you know that’s his first book he’s ever actually owned?”Keeping back my tears, I walked towards Ronny, placed my hand on his shoulder and asked,“Will you read me your book, Ronny?”And then, for the next few minutes, he read to me more ________ than I’d ever thought possible from him. The pages were already dog-eared, like the book had been read thousands of times already. When he finished reading, Ronny closed his book and said with great satisfaction,“Good book!”What a powerful contribution(贡献)the writer of that Little Golden Book had made in the life of a disadvantaged child. At that moment, I knew I would get ________ about my own writing and do what that writer had done, and probably still does—care enough to write a story that changes a child’s life, care enough to make a difference.

1A. write B. copy C. listen D. read

2A. refused B. decided C. managed D. pretended

3A. fear B. pride C. promise D. silence

4A. realized B. noticed C. followed D. heard

5A. coldly B. slowly C. clearly D. quietly

6A. serious B. nervous C. worried D. surprised

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网