题目内容

【题目】

A live-streaming app (直播应用) that monitors (监控) students in classrooms in some middle schools has raised a lot of online discussion. It was reported that any user of the app Shuidi could see inside classrooms. Some parents have praised the app for giving them the chance to monitor their children, while others worry about privacy problems, Do you think the app is a good idea?

I strongly support this app. Nowadays, children play an important role in the whole family, and parents always want to care for their children, wherever they are. This new platform (平台) helps parents see what their children are doing in classes. It's also a good way to make students behave themselves in school.

I'm in favor of this app if parents get their children's permission (准许) first. The app could help parents focus on children's bad habits. It could also be used as a tool to prevent bullying (霸凌). However, parents should get their permission first to protect their privacy.

I think this app is a bad idea. Schools should be a pleasant and relaxing place for students to study and play. But we will feel uncomfortable if cameras are watching us all the time. We should pay attention to our privacy. Our lives shouldn't be watched by the public.

Any form of privacy invasion (侵犯) shouldn't be allowed. Although some parents want to know more about their children, they should do it in a better way. Being under the eye of strangers is too dangerous.

1Can any user of a living-streaming app see inside classroom?

______________________

2In Linda's opinion, what does this new platform help both parents and students?

______________________

3According to Jeff, what are the advantages of this app if parents get their permission first to protect their privacy?

______________________

4Why does Betty think this app is a bad idea?

______________________

5What form does David think is too dangerous?

______________________

6Are you in favor of having monitoring equipment in your school? Why?

______________________

【答案】

1Yes, it can.

2This new platform helps parents see what their children are doing in classes. It's also a good way to make students behave themselves in school.

3The app could help parents focus on children's bad habits. It could also be used as a tool to prevent bullying.

4Because she will feel uncomfortable if cameras are watching her all the time.

5Being under the eye of strangers is too dangerous.

6NoI’m not. Because students should pay attention to their privacy. Their lives shouldn't be watched by the public.

【解析】

这是一篇议论文,文章主要讲述学校教室安装直播应用来监控学生引起了网上的讨论,介绍了四个人对此的看法。

1

回答一般疑问句用yesno来回答。根据第一段“A live-streaming app that monitors students in classrooms in some middle schools has raised a lot of online discussion ” 可知直播应用可以看到教室里面。故答案为Yes, it can.

2

根据第二段“This new platform helps parents see what their children are doing in classes. It's also a good way to make students behave themselves in school”可知平台的好处有两点,帮助家长看到学生在教室做什么,也是让学生在学校好好表现的好方法。故答案为This new platform helps parents see what their children are doing in classes. It's also a good way to make students behave themselves in school.

3

根据第三段“The app could help parents focus on children's bad habits. It could also be used as a tool to prevent bullying”可知软件有两个优点,帮助家长关注孩子们的坏习惯,也可以被使用来阻止霸凌。故答案为The app could help parents focus on children's bad habits. It could also be used as a tool to prevent bullying.

4

回答why的提问用because来引出回答。根据第四段“we will feel uncomfortable if cameras are watching us all the time”可知如果摄像头一直开着她感觉不舒服。故答案为Because she will feel uncomfortable if cameras are watching her all the time.

5

根据最后一段“Being under the eye of strangers is too dangerous”在陌生人的监视下也是非常危险的。故答案为Being under the eye of strangers is too dangerous.

6

根据第四段“We should pay attention to our privacy. Our lives shouldn't be watched by the public.”以及第五段“Any form of privacy invasion shouldn't be allowed”可知学校的监控设备侵犯学生的隐私。故答案为NoI’m not. Because students should pay attention to their privacy. Their lives shouldn't be watched by the public.

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Special Talent

Tom sat at his desk, looking out of the window for a long time. His class project had to be done tomorrow, which was that everyone in his class had to write about their own special talent.

His friends had already _______ theirs, but Tom still had a problem with what to write about.

Earlier in the week, Tom had been helping his friends with their _______. Betty came over for help and to enjoy Tom's amazing milkshakes. Tom suggested that she should write about drawing because Betty drew wonderful pictures. Betty was pretty pleased and went home _______. Tom washed the milkshake glasses.

Tom sighed (叹气). He thought about the time he had with Scott at the library a couple of days ago. Scott was worried about his project. Tom _______ him to write about swimming because he was a very good swimmer. Scott hurried home to work on his project.

Tom still couldn't _______ out what his special talent was. He thought about his friend.

Ellie, who he walked to school with last week. Ellie tap-danced (跳踢踏舞) along beside him. Suddenly, Ellie stopped because she was upset about her project. Tom told her to write about dancing. Ellie was so happy that she leaped() into the air and danced the rest of the _______ .

However, Tom still couldn't decide on his special talent. Finally, he had an idea.

The next day, everyone _______ their projects, and so did Tom.

"It took me so long to decide that I started to think I didn't have one. "

"But. . . I do have a special talent. "

'I'm good at helping my friends," he said. "All of the things I do are much more fun because I do them with my friends."

The whole class clapped (鼓掌). His friends clapped louder than everyone else.

"You forgot something _______, Tom," said Betty. "You make the best milkshakes."

Scott and Ellie nodded.

"Thank you," said Tom.

1A.finishedB.producedC.caughtD.forgotten

2A.experimentsB.projectsC.practiceD.business

3A.angrilyB.quietlyC.sadlyD.happily

4A.allowedB.invitedC.advisedD.required

5A.pointB.findC.carryD.take

6A.termB.classC.talkD.way

7A.recordedB.discussedC.presentedD.repeated

8A.importantB.terribleC.seriousD.useful

【题目】

A Chinese man brought his favourite dishes reganmian and hot pot (火锅) to Rovaniemi, Finland. He became the first Chinese to open a restaurant in the Arctic Circle (北极圈). Hu Liang, from Central China's Hubei Province, moved to Finland after leaving university at 21. For the last twelve years, he has seen more and more Chinese tourists visiting the country to enjoy the winter holiday.

"Chinese people are becoming richer and more international. What has not changed is their . So decided to open the restaurant," said Hu.

Hu's restaurant provides reganmian a traditional Wuhan noodle, as well as Chinese hot pot. He buys ingredients (原料) from China online and offers e—payment which is popular among Chinese people such as Alipay.

At price of 18.45 dollars, a bowl of reganmian is not only great comfort for Chinese tourists who have travelled from thousands of miles away, but it also appeals to local Finns.

In Rovaniemi, with a population of around 60,000, Hu receives more than 300 guests in the peak season (最繁忙的季节) to offer people a "hot" experience in the cold, snowy land.

Married to a Finnish woman and father to one child, Hu enjoys the local life with lots of skiing and ice fishing trips.

He said he would bring his child to Wuhan, and try to switch (转换) between the two cities every half year.

1Hu Liang moved to Finland ________.

A.to open a restaurantB.with his familyC.12 years agoD.to get a better education

2Which of the following words can be put in ""?

A.languageB.opinionsC.colourD.stomach

3Hu Liang's restaurant __________.

A.receives thousands of guests in the peak seasonB.provides both Chinese and Finnish dishes

C.makes use of local ingredientsD.offers customers e—payment

4What does the underlined phrase "appeals to" mean in the fourth paragraph?

A.改变B.吸引C.帮助D.影响

5Which of the following is TRUE about Hu Liang?

A.He built a family in Finland.B.He will move back to Wuhan.

C.He thinks it is too cold in FinlandD.He offers his guests ice fishing trip.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网