题目内容

【题目】

A Chinese man brought his favourite dishes reganmian and hot pot (火锅) to Rovaniemi, Finland. He became the first Chinese to open a restaurant in the Arctic Circle (北极圈). Hu Liang, from Central China's Hubei Province, moved to Finland after leaving university at 21. For the last twelve years, he has seen more and more Chinese tourists visiting the country to enjoy the winter holiday.

"Chinese people are becoming richer and more international. What has not changed is their . So decided to open the restaurant," said Hu.

Hu's restaurant provides reganmian a traditional Wuhan noodle, as well as Chinese hot pot. He buys ingredients (原料) from China online and offers e—payment which is popular among Chinese people such as Alipay.

At price of 18.45 dollars, a bowl of reganmian is not only great comfort for Chinese tourists who have travelled from thousands of miles away, but it also appeals to local Finns.

In Rovaniemi, with a population of around 60,000, Hu receives more than 300 guests in the peak season (最繁忙的季节) to offer people a "hot" experience in the cold, snowy land.

Married to a Finnish woman and father to one child, Hu enjoys the local life with lots of skiing and ice fishing trips.

He said he would bring his child to Wuhan, and try to switch (转换) between the two cities every half year.

1Hu Liang moved to Finland ________.

A.to open a restaurantB.with his familyC.12 years agoD.to get a better education

2Which of the following words can be put in ""?

A.languageB.opinionsC.colourD.stomach

3Hu Liang's restaurant __________.

A.receives thousands of guests in the peak seasonB.provides both Chinese and Finnish dishes

C.makes use of local ingredientsD.offers customers e—payment

4What does the underlined phrase "appeals to" mean in the fourth paragraph?

A.改变B.吸引C.帮助D.影响

5Which of the following is TRUE about Hu Liang?

A.He built a family in Finland.B.He will move back to Wuhan.

C.He thinks it is too cold in FinlandD.He offers his guests ice fishing trip.

【答案】

1C

2D

3D

4B

5A

【解析】

本文介绍了胡亮在芬兰开了一家餐馆。他的餐厅提供传统的武汉面条和中国火锅。他从中国网上购买食材,并提供电子支付服务。热干面不仅给千里之外的中国游客带来了极大的安慰,也吸引了当地的芬兰人。

1

推理判断题。根据“Hu Liang, from Central China's Hubei Province, moved to Finland after leaving university at 21. For the last twelve years, he has seen more and more Chinese tourists visiting the country to enjoy the winter holiday.”可知,胡亮是在12年前搬到芬兰的。故选C

2

推理判断题。根据“So decided to open the restaurant,”可知,他决定开餐馆,此处表示满足人们的胃,故选D

3

细节理解题。根据“He buys ingredients (原料) from China online and offers e—payment which is popular among Chinese people such as Alipay”可知,胡亮的餐馆给顾客提供电子支付服务,故选D

4

词句猜测题。change改变,appeal to吸引,help帮助,influence影响。根据“At price of 18.45 dollars, a bowl of reganmian is not only great comfort for Chinese tourists who have travelled from thousands of miles away,”可知,此处介绍热干面非常受中国游客的欢迎,而且吸引了芬兰当地人,故选B

5

推理判断题。根据“Married to a Finnish woman and father to one child,”可知,胡亮在芬兰有一个家庭,因此A项正确。根据“He said he would bring his child to Wuhan, and try to switch (转换) between the two cities every half year.”可知,他会在武汉和芬兰之间转换,每半年转换一次。因此B项不正确。根据“Hu enjoys the local life with lots of skiing and ice fishing trips.”可知,胡亮喜欢芬兰滑雪和冰钓的日子,文中没有提到他认为芬兰太冷了,因此C项不正确。根据“Hu receives more than 300 guests in the peak season (最繁忙的季节) to offer people a "hot" experience in the cold, snowy land.”可知,胡亮为客人在寒冷和下雪的土地上提供一个“热”的体验,因此D项不正确。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A live-streaming app (直播应用) that monitors (监控) students in classrooms in some middle schools has raised a lot of online discussion. It was reported that any user of the app Shuidi could see inside classrooms. Some parents have praised the app for giving them the chance to monitor their children, while others worry about privacy problems, Do you think the app is a good idea?

I strongly support this app. Nowadays, children play an important role in the whole family, and parents always want to care for their children, wherever they are. This new platform (平台) helps parents see what their children are doing in classes. It's also a good way to make students behave themselves in school.

I'm in favor of this app if parents get their children's permission (准许) first. The app could help parents focus on children's bad habits. It could also be used as a tool to prevent bullying (霸凌). However, parents should get their permission first to protect their privacy.

I think this app is a bad idea. Schools should be a pleasant and relaxing place for students to study and play. But we will feel uncomfortable if cameras are watching us all the time. We should pay attention to our privacy. Our lives shouldn't be watched by the public.

Any form of privacy invasion (侵犯) shouldn't be allowed. Although some parents want to know more about their children, they should do it in a better way. Being under the eye of strangers is too dangerous.

1Can any user of a living-streaming app see inside classroom?

______________________

2In Linda's opinion, what does this new platform help both parents and students?

______________________

3According to Jeff, what are the advantages of this app if parents get their permission first to protect their privacy?

______________________

4Why does Betty think this app is a bad idea?

______________________

5What form does David think is too dangerous?

______________________

6Are you in favor of having monitoring equipment in your school? Why?

______________________

【题目】阅读下面的短文,将画线的句子译成英文或中文。

“What would have happened if I hadn’t lost that necklace? Who knows? ” Mathilde’s heart is filled with sadness and regret...This is the tragedy and ironic(讽刺的) ending of “The Necklace”written by Guy de Maupassant(居伊..莫泊桑).

The story takes place in Paris. One day, Pierre gets an invitation to a palace ball. He thinks it important to him, and decides to go to the party with his wife Mathilde, a young woman who admires upper-class lifestyle very much.

65.Hearing the news, she gets worried and nervous instead of excitement and happiness, She is so poor that she has no new dress and no jewelry(珠宝) to wear, 66.她甚至可以想象她会被别人嘲笑。

Her husband spends 400 francs on a new dress and she herself borrows a diamond(钻石) necklace from her good friend Jeanne .67.这对夫妇在宫廷舞会上感到非常成功。But on their way home, she finds the necklace is no longer around her neck. They rush back to look for it. But they can’t find it .The young couple borrow a great deal of money and buy a necklace that is exactly like Jeanne’s. It costs them 36,000 francs.68.So they have to work day and night to pay back the money they have borrowed. After ten years of hard work to pay back all the money, Mathilde looks so old that Jeanne even can’t recognize her when they meet. When Jeanne hears the story, she tells Mathilde the necklace isn’t a real diamond necklace. It is worth 500 francs at most.

Vanity (虚荣)may lead to the loss of ourselves. Accept who we are ! 69. Be true to ourselves or others, and it will lead us to get happiness.

1___________________________________________

2___________________________________________

3___________________________________________

4___________________________________________

5___________________________________________

【题目】阅读下列图表,从每题所给的ABC三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。

Missing & Reward!!!

Missing since 2-17-18 off Weller Ave

Name: Ali

No Collar

Friendly

2yr old Female

Short Tail & Mercedes Scar on head

Contact Info: Sally

219-851-7248.

City of San Diego

Citywide Volunteer Program

Office of the City Clerk

Are you interested in working with historical materials? We need volunteers to help City

of San Diego Clerk's Office enter the data (数据) and organize books.

4 hours a day, 3 days per week, between the hours of 8:00 a.m. and 4:.00 p.m..

Office of the City Clerk, located downtown, at the City Administration Building.

College level education or office experience is preferred.

Call Sheila Beale at 619- 235-5247.

1From the information, we know that _____.

A.the dog has a long and straight tail

B.the dog is two months old

C.the dog was lost in Weller Ave

2Which of the following is NOT true?

A.The dog was missing on Feb 17th, 2018.

B.If you find the dog, you can call Ali at 219-851-7248.

C.Anyone who leads to the return of the dog will be rewarded(酬谢).

3If you are the volunteer of the office, you don’t need to _____.

A.enter the dataB.organize booksC.clean the office

4How many hours should a volunteer work every week?

A.4 hours.B.12 hours.C.24 hours.

5According to the poster, which of the following is RIGHT?

A.The volunteers need to be interested in mathematics.

B.The office of the City Clerk is at the City Administration Building.

C.The volunteers must have college level education or office experience.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网